Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja9042432

czy osoby chude mają cellulit?

Polecane posty

Gość alicja9042432

Byłabym wdzięczna gdyby ktoś uzupełnij moją niewiedzę ;). Bo np. nigdy na zdjęciach nie widziałam, żeby jakieś bardzo szczupłe osoby albo anorektyczki miały. Nie mają, czy to tylko odpowiednie zdjęcia?

Gość grabarka
ja nie mam... ale..to zależy od ...genów? sposobu życia...odżywiania

Gość niektore maja

Gość kazdy ma

Gość grabarka
jak to... każdy ma????? mnie się wydaje, że osoby biorące hormony lub jedzące żywność na hormonach ___ MAJĄ

Gość mająmają
Mam koleżankę, zawsze była szczupła i odkąd pamiętam miała cellulit. Ja choć zawsze grubsza od niej cellulitu nie miałam:) Dopadł mnie dopiero w czasie ciąży i męczę się z nim od tej pory.Wg. mnie sprawcą mojego cellullitu są hormony😠. A dodam że wcześniej - przed ciążą ważyłam ok 65 -68kg przy 165cm, nosiłam r38-40 i celulitu zero. Dodam, że dużo ćwiczyłam, po ok7-8godz tyg na siłce i dziennie jeździłam na rowerze:).

Gość mają
nawet na łydkach :( od pigułek

Wyobraż sobie, że mam NIEDOWAGĘ i cellulit (nie jakiś specjalnie widoczny, ale jak mocniej nacisnę na skórę - to widać)

Gość jkhkjh
ponoć 95%kobiet ma cellulit, zresztą jak i faceci bo też mają cellulit i rostepy

Gość alicja9042432
Dzięki Wam za odpowiedzi. Alice., no właśnie ze mną jest tak samo... Moje bmi to 16 z groszami, a mam cellulit... I na dodatek rozstępy... Ostatnio schudłam 10kg i te rozstępy to pewnie przez to :(. Załamuje mnie to... Ogólnie wciąż się odchudzam, bo głupio się łudzę, że przecież skoro cellulit to przerost komórek tłuszczowych - kiedyś będę dość chuda by się go pozbyć. Dobrze chociaż, że to nie tylko mój problem.

Gość shdjqshd
cellulit ma ten co siedzi na dupie i nie cwiczy a do tego je duzo smieciowego jedzenia. nie ma znaczenia ile sie wazy, chociaz trzeba ^rzyznac, ze majac 30 kilo nadwagi ma sie raczej prezdyspozycje do nieruchliwego trybu zycia i duzych ilosci jedzenia. z kolei jesli patrzysz na zdjecia w gazetach to wiedz, ze 99% to rerusz w photoshopie .

Gość gkfdhedc
Ja jestem szczupła, możnaby nawet powiedzieć, że chuda(160/45 kg) a cellulit mam chyba od zawsze. Już jak miałam jakieś 11 lat go zauważyłam. Kiedyś ważyłam więcej, ale nigdy nie byłam gruba(to znaczy odkąd zaczęłam chodzić bo jako małe dziecko miałam dużą nadwagę, taką że utrudniało mi to naukę chodzenia), największą wagę miałam w gimnazjum-52kg. I odżywiam się zdrowo, ze słodyczy zjem raz na kilka tygodni 2-3 kostki czekolady, czasem słodki jogurt, nie słodzę w ogóle, codziennie ćwiczę, a to nie schodzi, mam go na udach i pośladkach, widać dopiero jak mocno ścisnę skórę, ale boję się że będzie się powiększał:( czyli widocznie nie zależy to od wagi.. spróbuję jeszcze z masażami i peelingiem kawowym i mam nadzieję że uda mi się jakoś tego pozbyć. Jak myślicie czy mogło to się wziąć z tego, że byłam gruba jako dziecko i rozciągnęły się komórki tłuszczowe i teraz tłuszcz nie jest prawidłowo rozłożony pod skórą?

Gość jest taka zasada
gówno jesz - jak gówno wyglądasz... Przykre, ale prawdziwe.

Gość Fglantkabb
A JA WAM POWIEM TAK DORGIE DZIEWCZYNKI! ŻE TEN CAŁY CELLULIT TO SCIEMA! CELLULIT SIE NIE PRZENOSI W GENACH .... CO WY W OGOLE TUTAJ PISZECIE?! CELLULIT TO POPROSTU NAROSNIETA TKANKA TŁUSZCZOWA POD SKÓRA KTÓRA NIE ZDARZYŁYSMY SPALIC I TYLE! FAKT ZE WYGLADA BARDZO BRZYDKO I NIE ESTETYCZNIE ALE TO NIE KONIEC SWIATA! BROŃ BOZE NIE SMARUJCIE SIE ZADNYMI GÓWNAMI BO TYLKO NAPEDZACIE PIENIADZE TYM BARANOM CO WAS WKRECAJA W CUDOWNY KREM :d ODSTAWCIE SŁODYCZE! WIADOMO WSZYSTKIEGO ORGANIZM POTRZEBUJE ALE W MAŁYM ILOSCIACH! POLECAM WAM BARDZO: -PŁYWANIE -JAZDE KONNĄ - JAZDE NA ROWERZE -BIEGANIE ( 25MIN + 10 MINUT MARSZU) -SKAKANIE NA SKAKANCE I NIE WYPISUJCIE TYCH BZDUR BO JA CZYTAM TO CO WY PISZECIE, TO SIE O MOJE OCZY BOJE;/;/ PIJCIE DUZO ZIELONEJ LUB CZERWONEJ HERBATKI, JEDZCIE NISKO WEGLOWODANOWE JEDZENIE, ODSTAWCIE SOLE KTORE ZATRZYMUJA WODE W ORGANIZMIE I PROWADZA TYLKO DO OBRZEKU CIAŁA I LIMFY! BARDZO POLECAM WSZYSTKO CO ZIELONE :d BŁONNIK I WSZYSTKIEGO PO TROCHU W MAŁYCH ILOSCIACH! NAWET PIZZA JEST POTRZEBNA ORGANIZMOWI ! (ALE GORA 2 KAWAŁKI) I RUSZAJCIE SIE....

Gość gość
też uważam że nie jest to genetyczne. Moja mama nie ma i nie miała ja mam już widoczny bez ściskania skóry. Mam niedowagę 50kg/173cm. Siostra z tego co widzę tez ma już widoczny 43/164.