yassminelka 0 Napisano Maj 17, 2009 Biore yasminelle ponad rok i mniej wiecej zawsze na okolo tydzien przed odstawieniem tabletek na okres zaczynaly mnie lekko pobolewac piersi. w tym miesiacu tez tak jest, tylko ze lewa piers boli tak strasznie mocno. nie tylko po bokach mnie boli, ale tez i w srodku jakby i sutek jest wrazliwy. tylko ta jedna, a druga tez bolio tyle ze tak jak zawsze. uprawialam seks 3 tyg temu, ale stosowalam gumke dodatkowo, bo bralam therm line. gumka nie pekla...no to chyba nie moze byc ciaza. zrobilam test 5 dni temu-negatywny. juz sama nie wiem co myslec:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassminelka 0 Napisano Maj 17, 2009 :( nie pomoże nikt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassminelka 0 Napisano Maj 17, 2009 podnosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Maj 17, 2009 daj fotke to poradze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co za bzdury Napisano Maj 17, 2009 Chyba nie sądzisz że ból jednej piersi jest oznaką ciąży ?! Tym bardziej że przeciesz brałaś tabletki anty oraz stosowaliście gumki. Therm Line nei osłabia działania tabletek antykoncepcyjnych więc stosowanie prezerwatywy jako dodatkowego zabezpieczenia było zbędne. Co do bólu, może to jakiś problem z odpływem limfy (pod pachami mamy gruczoły limfatyczne) albo masz niedospasowany stanik (piersi bywają asymetryczne, jedna większa jedna mniejsza, może masz za małe miseczki stanika albo nosisz push up i fisznina wpija się nadmiernie w pierś) Jeszcze kwestia nazewnictwa: sutek to cała pierś, a to co Cię boli to brodawka sutkowa. Jedyne co mogę poradzić to wizytę u lekarza i zbadanie piersi, ale z tym i tak musisz poczekać do terminu "po miesiaczce" po prawidłowo samobadanie piersi powinno się wykonywać ok 10 dnia cyklu (piersi nie są wtedy obrzęknięte i łatwiej wykryć zmiany) a na razie się nie schizuj i nie wkręcaj sobie żadnych ciąż, guzków i innych dupereli.... piersi po prostu mogą być bardziej wrażliwe przez zatrzymanie wody w organiźmie przed miesiączką być może spożywasz zbyt dużo soli, słonych potraw, chipsów, wędlin itp tymczasem noś luźnijeszy stanik, używaj mniej soli a pij więcej wody mineralnej, a zaraz po miesiączce idź do lekarza by zbadać piersi... no i koniecznie sprawdz czy masz dobrze dopasowany stanik, źle dopasowany zniekształca piersi (fiszbina miseczki powinna obejmować od dołu całą pierś i kończyć się mniej wiecej w połowie pachy, jesli fiszbina jest krótsza to znaczy że miseczka jest zbyt mała, pierś powinnamieścic się cała w miseczce, pierś nie powinna być dzielona przez górną częśc miseczki) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co za bzdury Napisano Maj 17, 2009 Prawdopodobnie po miesiączce ból piersi i obrzmienie minie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassminelka 0 Napisano Maj 17, 2009 tez mam taka nadzieje ze to minie. nic no, poczekam jeszcze te 8 dni :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojojojjjjjjjjoj Napisano Maj 17, 2009 myśle że to skutek uboczny tabsów i trzeba będzie je zmienić ale mnie tez kiedyś strasznie bolały od serun ujędrniającego do biustu -więc jak się smarujesz czymś to może być przez to - ja miałam super firmowy a ból był taki że byłam u gin który doszedł do tego że od kremu - odstawiłam to i minęło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach