Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mattuss

Praca dla NIEPEŁNOLETNIEJ osoby.

Polecane posty

Gość Mattuss

Mam 16lat i chcę w wakację troszkę dorobić. Gdzie mogę? Nie wszędzie mogę wiem. :(

Gość spokojnie możesz pracować
Ja w Twoim wieku właśnie w wakacje poszłam do pierwszej pracy. Pracowałam w gastronomii, oczywiście nie na umowę, na czarno. Ale płacili mi codziennie więc nie miałam się czego obawiać. A przy okazji poznałam faceta, z którym jestem do dziś :) Wspominam tą pracę bardzo miło-choć tak naprawdę było ciężko i za grosze. Ale pamięta się to co miłe :) Poszukaj w jakiś fastfoodach itd. Na pewno znajdziesz pracę, jeśli chcesz.

Gość Mattuss
W moim mieście jest Mc Donald i KFC. ... Mnie może bardziej odpowiadało roznoszenie ulotek, lub wykładanie towaru w sklepie. . .

Gość Mattuss
Aha, jeszcze jedno. Skoro mam 16lat, to nie mogę pracować dłużej niż 4 godziny? To prawda, czy mit?

Gość spokojnie możesz pracować
Jeśli chcesz pracować na umowę - zlecenie, to nie możesz wykonywać pracy przez więcej niż ileś tam godzin, dokładnie nie wiem, bo pracodawcy potrafią te przepisy ominąć. Ale nie jest mitem to, że niepełnoletnia osoba ma ograniczenia co do pracy. A co do ulotek to na pewno coś znajdziesz, jeśli szukasz takiej pracy. Sprawdź w ogłoszeniach, a jak nic nie znajdziesz to przejdź się do kilku pizzerii itd. Ale jak chcesz pracować na umowę-zlecenie to musisz wyrobić sobie NIP. Ale zazwyczaj pracodawcy wolą na czarno. Nie wiem jak jest z wykładaniem towaru-ponieważ to praca już zaliczana do fizycznych-cięższych. Nie pomogę Ci. Ale powodzenia życzę :-)

Gość
jesli masz 16 lat, to nie dluzej niz 6 godzin- takie sa wymogi, teoretycznie ale jesli sie zgodzisz, to mozesz dluzej, to chodzi o to, ze oni nie moga ci kazac bezwzglednie rozejrzyj sie za agencjami pracy tymczasowej w twoim miescie, jakies inwentaryzacje, wykladki, ulotki, poszukaj w necie albo wlasnie na czarno, ale postaraj sie o wyplacanie pieniedzy do reki codziennie, bo inaczej moga cie oszukac