Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania32234

od dziś zaczynam brać tabletki anty - prosze o rade

Polecane posty

Gość ania32234

dziś dostałam okres i zamierzam wziąć pierwsz tabletkę anty. gin przepisała mi Cilest. chciałabym sie dowiedzieć czy te tabletki są dobre i od której tabletki jestem zabezpieczona? pytam ponieważ kupiłam w aptece 1 blister i nie mam ulotki. prosze o szybką odpowiedz

Gość wiki82
hej jeżeli mam być szczera to nie polecam brania żadnych tabletek ja teraz bardzo żałuję ze je stosowałam

Gość jak to nie masz ulotki

Gość a ja z czystym sumieniem
to ciekawostka jakaś, bo tabletki anty są wyłącznie pakowane w jednym opakowaniu i ZAWSZE z ulotką, więc nie ściemniaj

Gość jak to nie masz ulotki
wpisz w googla "cilest ulotka" i wyskoczy strona producenta, tam można pobrać ulotkę.

ale jak kupiłaś z drugiej ręki, to może jest na przykład witamina c a nie anty

Gość ania32234
miałam receptę od gin. na cilest to nie żadna ściema poszłam do apteki i wykupiłam i mi dali listek Cilestu (21 tabl.) myślałam że będą zapakowane w pudełko normalnie ale nie były a na listku jest napisane Cilest węc chyba to jest to. zastanawia mnie czy ktoś kiedyś też kupował Cilest na listki? to znaczy po 21 tabletek? niewiem co myśleć bo to są moje pierwsze tabletki anty. czy ktoś też kiedyś tak miał? prosze o odpowiedz bo niewiem co zrobić

Gość anka159
pierwsze slysze, na listki bez ulotki?? hm dziwne bardzo dziwne

ZAWSZE 1 lstek z 21 tabletkami jest z ulotką zapakowany w pudełko. Chcesz 2 listki, to dostajesz dwa pudełka. Aż się dziwię, że wzięłaś bez opakowania i ulotki.

Gość wwrrr
Jesli dostalas bez opakowania, to jakies dziwne; ja kupowalam Cilest, pojedyncze i potrojne opakowania, zawsze w kartoniku i z ulotka. Cilest to jakby standard dla poczatkujacy, kazdy reaguje inaczej, ja znosze bardzo dobrze, juz prawie pol roku, i nie przytylam ;) I nareszcie skonczyly sie te paskudne nieregularne bolesne miesiaczki. Wiem, ze to chemia, slyszalam duzo bardzo negatywnych opinii, ale ogolnie nie narzekam.

Gość ania32234
a czy któraś z was też kupowała cilest na listki? to znaczy po 21 tabl?

Gość anka159
tez sie zdiwnie ze kupilas bez ulotki, tym bardziej ze to twoje 1 opakowanie

Gość wwrrr
po 21 tabletek tak, ale w kartoniku, jak mowilam

Gość anka159
ja kiedys kiedys stosowalam diane 35 i tez jest mozliwosc kupna 3 x21 a jak mialam recepte na 21 to zawsze dostawalam w pudeleczku z ulotka

Gość ania32234
mnie też to zdziwiło że nie dostałam opakowania ale na odwrocie tabletek jest napisane Cilest i są orginalnie zapakowane tyle że bez pudełka i jeszcze pisze pon wt śr czw piąt sob Ndz więc chyba są orginalne?

Gość wwrrr
no jesli w aptece kupione, to raczej tak

Gość anka159
raczej tak ale brak ulotki, ja tabletki stosuje juz 1,5 roku i uwierz mi jeszcze zagladam do ulotki w przypadkach tzw. awaryjnych, biegunek, wymiotow itp

Gość ania32234
tabletki są niebieskawe i na ich środku jest napisane C250 jeśli ktoś z was je bierze to prosze napiszcie mi czy to są te tabletki bo niewiem czy mam je wziąć prosze o szybką odpowiedz

Gość w aptece mieli pewnie tylko
opakowania po 63 tabletki więc wydali ci listek bez ulotki mogłaś powiedzieć że bierzesz pierwszy raz i chciałąbyś ulotkę idź poproś albo weź następnym razem jeśli weźmiesz dzis tabletkę to jesteś zabezpieczona od pierwszej co do tego czy tabletki są dobre to nei da się powiedzieć - każdemu pasują inne - przekonasz się w trakcie brania cielst są czesto przepisywane

to są na pewno właściwe tabletki więc nie słuchaj głupot

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.medicines.org.uk/services/internalservices/TICTACImages/3/8/7882f.png&imgrefurl=http://medguides.medicines.org.uk/document.aspx%3Fname%3DCilest&usg=__yf5rlc-dcgoRWzMTrmio5Ir92Fo=&h=200&w=200&sz=10&hl=pl&start=9&um=1&tbnid=z1hQl6B7WYdnMM:&tbnh=104&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dcilest%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26um%3D1

Gość jeśli będzie dobrze tolerować
to owszem od pierwszej. Ale nie kazdy dobrze toleruje i zdarzają się wymioty, biegunka i trzeba przerwac branie I co wtedy? Lepiej odczekać 2 tygodnie. Ale w końcu zrobisz jak chcesz, bo to twoje ryzyko

Gość ania32234
dziękuję bardzo za odpowiedz w takim razie chyba śa orginalne dziś wezmę pierwszą tabletkę i zobaczymy co będzie dalej

Gość anka159
jak odcekac dwa tygodnie? o co chodzi?

Gość ja brałam cilest
ogólnie dobrze znosiłam, ale po dwóch miesiacach zaczęłam tyć i musiałam z nich zrezygnować. Ja też nie rozumiem o co chodzi z tym czekaniem?