Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

kymco

eksmisja

Polecane posty

mam pytanie do osob orientujacych sie w temacie- moja sasiadka,emerytka mieszkajaca z bezrobotnum synem z powodu zaleg艂osci czynszowych dosta艂a eksmisje z mieszkania tzn otrzyma艂a z sadu pismo nakazujace do wydania mieszkania gminie nic wiecej.. kobieta jest z艂amana...gdzie ma pojsc? sad nie wskaza艂 jej lokalu socjalnego...nie wiem zupe艂nie jak jej pomoc,jak sie do tego zabrac,do kogo sie zwrocic w necie wyczyta艂am,ze nie mozna wyrzucac na ruk...u kogo wiec monitowac? bardzo prosze o pomoc i wskaz贸wki

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 przykre ale koniec okresu ocho
nnego ...a z racji wieku to chyba nale偶y sie jej zastepcze lokum ! Moze starac sie o roz艂ozenie na raty -chyba ze ktos dybie na ten lokal to juz nic nie zrobicie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 URSUS C330
Chyba sciemniasz cos, nie ma eksmisji na bruk.

Udost臋pnij ten post

nie sadze by ktos dyba艂 na to mieszkanie-to jest nora...bez 艂azienki,kibel w piwnicy!!! pokoj przedzielony na aneks kuchenny... a z roz艂ozeniem na ratytez problem,bo z tego co sie orientue,ma komornika ta babcia za jakies d艂ugi i nie wiem co jej zostaje z tej emerytury:( a chcia艂膮bym jej pomoc bo za艂ama艂a sie kobita

Udost臋pnij ten post

dlaczego mia艂abym sciemniac?:( to prawda niuestety...fakt zaistnia艂y w naszym kochanym kraju

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lump
dok艂adnie - nie ma kasy teraz to wylot

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mira2000
a dlaczego si臋 ni膮 martwisz ? Dlaczego wi臋kszo艣c ludzi p艂aci uczciwie czynsz, co ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no dziwne to jakies
musisz skopiowac link bonie chce sie wlepic :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witu艣-sprytu艣
i dobrze jej tak a hooj cie to obchodzi

Udost臋pnij ten post

dlaczego tak mowicie-co mnie to obchodzi? no jak mozna nie pomoc komus,kto jest w potrzebie? nie mozna zyc patrzac tylko na czubek w艂asnego nosa no ludzie,troche empatii skad wioesz,co ciebie w 偶yciu czeka? czy nie bedziesz potrzebowa艂 pomocy kogos? a wtedy nikt ci nie pomo偶e egoisto.. dzieki za link,juz poczytam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witu艣-sprytu艣
stara kurwa nie p艂aci a ty jej chcesz pom贸c ? na takich paso偶yt贸w jest po prostu dobry bat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli ona nie ma
papierka na chorobe, nie jest w ciazy, nie jest bezrobotna (i jeszcze jakies tam inne osoby w to wchodza) to jest eksmisja na bruk. Sama tego doswiadczylam (i to nie z powodu zadnych zaleglosci czynszowych) Ale ta kobieta chyba dopiero dostala wezwanie z sadu na rozprawe eksmisyjna? Przeciez rozprawa sie nie odbywa w tajemnicy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 synfonijaa
witu艣-sprytu艣--zgadzam si臋 z Tob膮.Nie p艂膮ci艂膮,to wym\nocha i nie jest wazne ,ze mieszka艂a w okropnych warunkach.Nie jest wazne tez,偶e to wina syna bezrobotnego,z enie p艂aci艂a.Jezli mia艂a syna ktory nie pracowa艂 i jeszcze do tego nie by艂 dla niej dobry to wtedy mogliscie cos z tym zrobic.Zg艂osic na policje.A teraz to niech sie babsko wynosi naweyt na ulice jak nie p艂膮ci艂a czynszu.Kazdy na krzywego ryja chcia艂by zyc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwona wst膮偶eczka 2009
ale wy jeste艣cie okropni:( starsz膮 pewnie schorowan膮 osob臋 wyrzuc膮 na ulic臋 a wy m贸wicie takie straszne rzeczy.pami臋tajcie, ze nigdy nie wiadomo co was spotka wi臋c troch臋 pokory!

Udost臋pnij ten post

czytaj ze zrozumieniem-nigdzien ie napisa艂am,z syn jest dla niej niedobry..jest osoba bezrobotna jak setki tysiecy ludzi w tym kraju ona chyba nie posz艂a na rozprawe..nie wiem..wiem tyle,co mi sama powiedzia艂a i pokaza艂a mi ten wyrok sadowy..ale nie ma w nim mowy nic o lokalu zastepczym,tylko by mieszkanie oproznic i wydac gminie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 synfonijaa
czerwona,--starsza,schorowan,to mog艂a miec chocaiz triche oleju w g艂owie i zrzec sie tego mieszkania i pojsc do domu opieki.Przeceiz mieszkajac w takiej ruderze,do tego z synem nierobem ktory mozliwe,ze ja bi艂 ma gorzej.Tylko takei strae to nei mysla.,one maja jakies klapki na oczach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 synfonijaa
kymco-wiesz,mezczyzna bezrobotny to wstyd.Na epwno eni ma wykszta艂cenia a ci bez wykszta艂cenia moga ,jezeli tylko chca codziennie wiecej kasy zarobic niz ci pracujacy na ca艂y etat.

Udost臋pnij ten post

synfonijaa-przepraszam,nie chce cie obrazac,ale nie bede z toba dyskutowac bo widze,ze raczej nie mamy o czym..poprostu mamy inna wrazliwosc i spojrzenie na pewne sprawy pozdrawiam i zycze dobrego samopoczucia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 synfonijaa
kymco a gdzie twoja wrazliwosc by膮艂 gdy stara,schorowana kobieta zyjaca w takich op艂akanych warunkach nie op艂aca艂a czynszu z powodu tego,ze meiszka艂a z synem nierobem.Przeceiz chyba orientowa艂as sie co neico o jej warunkach,wtedy mog艂膮s do opieki spo艂ecznej isc,wyjasnic sparwe,poprosic ich o pomoc dla tej kobiety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 synfonijaa
Tej starej nic sie nie stanie,bo on znajdzie meijsce w domu opieki ,a jej syn,niech gnije na ulicy,moze dotrze do niego,ze moze kazdej pracy sie podjac aby jakos -przezyc.

Udost臋pnij ten post

do synfonijaa 偶ycz臋 ci aby艣 ty kiedy艣 straci艂a prac臋, przesta艂a p艂aci膰 za czynsz i wyl膮dowa艂a pod mostem albo w schronisku dla bezdomnych. Powiem ci ty 艣mieciaro 偶e zna艂am ju偶 osob臋 o takich pogl膮dach jak ty kt贸ra 艣mia艂a si臋 z tego 偶e jej starsz膮 s膮siadk臋 eksmitowali z mieszkania i wiesz co najlepsze min臋艂y ze 2 lata ta wielce m膮dra osoba kt贸ra zarabia艂a dobrze straci艂a prac臋 w skutek zamkni臋cia firmy w kt贸rej dobrze zarabia艂a i zosta艂a z niczym bo by艂a zbyt dumna 偶eby zarejestrowa膰 si臋 do urz臋du pracy jako bezrobotna bo sama gardzi艂a bezrobotnymi tak jak ty i uwa偶a艂a ich za patologie wi臋c zasi艂ku nie dosta艂a skoro si臋 nie zarejestrowa艂a w PUP przesta艂a p艂acic za mieszkanie, pracy nie mog艂a znale藕膰 miesi膮cami i nast臋pstwem tego by艂a eksmisja na bruk bo nie dosta艂a w s膮dzie prawa lokalu socjalnego bo nie by艂a zarejestrowana w urz臋dzie pracy mimo i偶 pracy nie mia艂a od miesi臋cy a to wym贸g 偶eby taki lokal dosta膰 mie膰 status osoby bezrobotnej wi臋c wyl膮dowa艂a na ulicy praktycznie i p贸藕niej nie wiem co si臋 z ni膮 sta艂o. Uwa偶aj synfonijaa 偶eby艣 ty jej losu nie podzieli艂a bo ju偶 jedn膮 tak膮 zna艂am wy偶ej przez mnie opisan膮. Polska jest takim krajem 偶e wielu ludzi wykszta艂conych traci prac臋 i p贸藕niej nie maj膮 za co p艂aci膰 czynszu i l膮duj膮 na ulicy a s膮 tak dumni i tak gardz膮 jak ty bezrobotnymi 偶e nawet nie zarejestruj膮 si臋 w urz臋dzie pracy a przez to nie maj膮 prawa nawet do lokalu socjalnego. synfonijaajest takie przys艂owie kto pod kim do艂ki kopie ten sam w nie wpada albo nie 偶ycz drugiemu co to tobie nie mi艂e. kymco B艂臋dem twojej znajomej by艂o to 偶e nie stawi艂a si臋 razem z synem na rozpraw臋 o eksmisj臋 do s膮du a z tego wynika 偶e tak by艂o i to by艂 b艂膮d. Bo je偶eli syn jest osob膮 bezrobotn膮 a ta starsza pani jego matka osob膮 starsz膮 i by膰 mo偶e posiada grup臋 inwalidzk膮 to w贸wczas gdyby byli na rozprawie w s膮dzie mogli by to powiedzie膰 w s膮dzie czyli opisa膰 swoj膮 sytuacj臋 i przedstawi膰 na to dowody syn za艣wiadczenie z urz臋du 偶e ma status osoby bezrobotnej a matka 偶e jest emerytk膮 czy rencistk膮, je偶eli ma grup臋 inwalidzk膮 to jeszcze dow贸d po艣wiadczaj膮cy t膮 grup臋 i wtedy s膮d musia艂by przyzna膰 prawo do lokalu socjalnego i nie mia艂by prawa wyrzuci膰 na bruk. Cho膰 teoretycznie teraz nie ma eksmisji na bruk wi臋c to dziwne 偶e tak czy owak nie dostali prawa do zast臋pczego lokum kt贸re nale偶y si臋 ka偶demu bo wedle ustawy o ochronie praw lokator贸w eksmisji na bruk nie ma wi臋c dziwny to s膮d kt贸ry nie wskaza艂 lokalu zast臋pczego dla tych ludzi nawet je偶eli nie byli na rozprawie to taki lokal mia艂 obowi膮zek przyzna膰 wi臋c to bardzo dziwne.

Udost臋pnij ten post

To prawda, 偶e nie ma eksmisji na bruk. O tym, 偶e tak jest, 艣wiadczy nie tylko mo偶liwo艣膰 przyznania lokalu socjalnego (kt贸rego, jak wynika z tego, co pisze Autorka, s膮d nie przyzna艂), ale te偶 z obowi膮zku zapewnienia pomieszczenia tymczasowego - tyle 偶e to ju偶 dzia艂ka komornika, s膮d wi臋c nie zamieszcza na ten temat w wyroku 偶adnych wzmianek: Art. 1046 par. 4 KPC: Wykonuj膮c obowi膮zek opr贸偶nienia lokalu s艂u偶膮cego zaspokojeniu potrzeb mieszkaniowych d艂u偶nika na podstawie tytu艂u wykonawczego, z kt贸rego nie wynika prawo d艂u偶nika do lokalu socjalnego lub zamiennego, komornik wstrzyma si臋 z dokonaniem czynno艣ci do czasu, gdy gmina wska偶e tymczasowe pomieszczenie lub gdy d艂u偶nik znajdzie takie pomieszczenie. Pomieszczenie tymczasowe mo偶e te偶 wskaza膰 wierzyciel (par 5). Nie ma wi臋c mo偶liwo艣ci, 偶eby komornik t臋 pani膮 ot tak wywali艂 z mieszkania. Odno艣nie wymog贸w, jakie musi spe艂nia膰 pomieszczenie tymczasowe, wklejam odpowiednie rozporz膮dzenie: ROZPORZ膭DZENIE MINISTRA SPRAWIEDLIWO艢CI z dnia 26 stycznia 2005 r. w sprawie szczeg贸艂owego trybu post臋powania w sprawach o opr贸偶nienie lokalu lub pomieszczenia albo o wydanie nieruchomo艣ci oraz szczeg贸艂owych warunk贸w, jakim powinno odpowiada膰 tymczasowe pomieszczenie Na podstawie art. 1046 11 ustawy z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks post臋powania cywilnego (Dz. U. Nr 43, poz. 296, z p贸藕n. zm.(1)) zarz膮dza si臋, co nast臋puje: 1. Przed przyst膮pieniem do wykonania tytu艂u wykonawczego nakazuj膮cego opr贸偶nienie lokalu komornik wezwie d艂u偶nika do dobrowolnego wykonania tego obowi膮zku w wyznaczonym stosownie do okoliczno艣ci terminie, z zagro偶eniem, 偶e w razie niewykonania obowi膮zku zostanie przeprowadzona egzekucja w celu opr贸偶nienia lokalu. 2. 1. Je偶eli z tytu艂u wykonawczego nakazuj膮cego opr贸偶nienie lokalu s艂u偶膮cego zaspokojeniu potrzeb mieszkaniowych d艂u偶nika nie wynika prawo d艂u偶nika do lokalu socjalnego lub zamiennego, przed dokonaniem wezwania, o kt贸rym mowa w 1, komornik wys艂uchuje d艂u偶nika w celu ustalenia jego sytuacji rodzinnej i maj膮tkowej oraz czy d艂u偶nikowi przys艂uguje tytu艂 prawny do innego lokalu lub pomieszczenia, w kt贸rym mo偶e on zamieszka膰. 2. Je偶eli d艂u偶nikowi nie przys艂uguje prawo do innego lokalu lub pomieszczenia, w kt贸rym mo偶e on zamieszka膰, ani nie znalaz艂 on tymczasowego pomieszczenia, komornik niezw艂ocznie wyst臋puje do gminy, w艂a艣ciwej ze wzgl臋du na miejsce po艂o偶enia lokalu podlegaj膮cego opr贸偶nieniu, o wskazanie tymczasowego pomieszczenia. 3. Przepisu ust. 2 nie stosuje si臋, je偶eli wierzyciel wskaza艂 tymczasowe pomieszczenie. 4. W przypadku, o kt贸rym mowa w ust. 2 lub 3, w wezwaniu do dobrowolnego wykonania obowi膮zku wynikaj膮cego z tytu艂u wykonawczego, o kt贸rym mowa w ust. 1, komornik oznaczy tymczasowe pomieszczenie, wskazane przez gmin臋 lub wierzyciela, do kt贸rego mo偶e nast膮pi膰 przekwaterowanie. 3. Tymczasowe pomieszczenie powinno: 1) posiada膰 dost臋p do 藕r贸d艂a zaopatrzenia w wod臋 i do ust臋pu, chocia偶by te urz膮dzenia znajdowa艂y si臋 poza budynkiem; 2) posiada膰 o艣wietlenie naturalne i elektryczne; 3) posiada膰 mo偶liwo艣膰 ogrzewania; 4) posiada膰 niezawilgocone przegrody budowlane; 5) zapewnia膰 mo偶liwo艣膰 zainstalowania urz膮dzenia do gotowania posi艂k贸w. 4. 1. Przed wykonaniem tytu艂u wykonawczego nakazuj膮cego wydanie nieruchomo艣ci komornik wys艂uchuje d艂u偶nika, po czym dor臋cza mu wezwanie do wykonania tego obowi膮zku w wyznaczonym stosownie do okoliczno艣ci terminie. 2. Wys艂uchanie powinno zmierza膰 do ustalenia, jakie czynno艣ci b臋d膮 niezb臋dne do wprowadzenia wierzyciela w posiadanie nieruchomo艣ci. 5. Wykonuj膮c tytu艂 wykonawczy nakazuj膮cy opr贸偶nienie lokalu lub pomieszczenia albo wydanie nieruchomo艣ci, przed usuni臋ciem ruchomo艣ci nieb臋d膮cych przedmiotem egzekucji komornik dokonuje ich opisu. 6. Rozporz膮dzenie wchodzi w 偶ycie z dniem 5 lutego 2005 r.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@ fajansiarz nast臋pnym razem patrz uwa偶niej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam pro艣b臋, potrzebuj臋 kontaktu do komornika. to pilne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Skoro pilne, to 艂ap dobry kontakt: http://www.geoxx.pl/. Moim zdaniem jeden z lepszych komornik贸w z jakimi mia艂am do czynienia. Te偶 chodzi艂o o eksmisj臋, a jeszcze wsze艣niej alimentyu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PierdKatarzyna
Z eksmisj膮 ludzi z mojego mieszkania pomog艂a mi firma http://www.windykacja-bon.pl/oferta/eksmisje/ Ci臋偶ko by艂o ich wykurzy膰, gdy przestali p艂aci膰 czynsz, ae jako艣 z nimi si臋 uda艂o. Bardzo mi pomogli.

Udost臋pnij ten post