Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a mi to rybka

wyglądam zbyt młodo...

Polecane posty

mam 21 lat, a wyglądam na 16-17. mam okrągłą buzię, mały nos, jasne niebieskie oczy, co już daje mi wygląd wczesnej licealistki, w dodatku jestem dość niska, tzn mam 164cm wzrostu, jestem szczupła, mam malutkie piersi ledwo 75A, i fizycznie wyglądam jak dziecko! jedyne, co mogłabym poprawić, to może styl ubierania, bo zazwyczaj chodzę w trampkach, spódnicy i koszuli na krótki rękaw czy też jakimś t-shircie, czyli tak młodzieżowo, ale tak mi najwygodniej i nie chcę tego zmieniać, szpilki chcę mieć od okazji, a nie na codzień. nawet jak jestem w pełnym makijażu i kupuję alkohol w sklepie, to ekspedientki pytają się mnie o dowód - wyrobiony ponad trzy lata temu... - więc to niewiele daje. w takich sytuacjach się najgorzej czuję, bo przez chwilę wychodzę na naiwną licealistkę, która myślała, że jak się umaluje i ładnie uczesze, to w sklepie nie zauważą, że jest niepełnoletnia... druga sprawa, to że mój luby kończy w tym roku 30 lat. może i też nie wygląda na swój wiek, ludzie mu dają tak 26-27, ale i tak chyba nie wyglądamy na parę, jeżeli się nie trzymamy za rękę czy nie stoimy bliżej siebie. kiedyś poszliśmy do sklepu po piwo, on kupował, ja stałam krok za nim, a sprzedawczyni zmierzyła mnie i głupio się uśmiechnęła, podała mu butelki cały czas patrząc mi głupio w oczy, wyglądało to pewnie, jakbym poprosiła starszego kolegę, żeby kupił mi alkohol... :( nie wiem już, co z tym robić, głupio mi jest, jak ktoś nowopoznany zdrabnia moje imię, bo wyglądam na dużo młodszą od niego, a w rzeczywistości to mój rówieśnik... pomożecie?

Gość tak generalnie
tez tak mam,jak bylam w 3 liceum to poszlam sie zapisac do biblioteki ,a pani pyta mnie sie do ktorej klasy chodze ,ja mowie ze do trzecije,a ona a do ktrego gimnazjum?!! a ja ze do liceum, ona na mnie popatrzala jak spod byka,ze chyba sobie zartuje i tlykmo powiedziala ze mlodo wygladam i tyle... wiem ze czasami to wkirzajace a,le powinnas sie z tego cieszyc, zwlaszcza ze jak bedziesz miala 30 to bedziesz wygladac jak 25 albo cos takiego. poza tym zauwazylam ze ludzie lubia takie osoby bo sa 'slodkie' . powiem ci jeszcze ze ja mam parwie 23 lata, wygladam na 18 ,ale np,. w ciagu osttaniego roku bardzo zeszczuplala mi buzia, bo zawsze mialam okgragla vco mi sie nie podobalo ,no ale co zrobisz.

gimnazjum, dobre... zauważyłam, że ludzie łatwiej wierzą w to, że ktoś wygląda starzej niż ma naprawdę lat, a nie odwrotnie. częściej powiedzą, że wyglądasz na dojrzałą gimnazjalistkę, niż na młodziutką licealistkę... niby jest jakieś pocieszenie w tym, że za parę lat będę wyglądała ciągle na studentkę, a nie jak dojrzała kobieta, bo dojrzale będę wyglądać przez całą resztę życia, ale te parę lat teraz zapowiadają się dość marnie, trochę mnie upokarza ten wygląd nastolatki, nawet jeżeli wygląda to słodko :(

Nie martw sie tym ;) Kiedys wszyscy beda Ci zazdroscic, bo bedziesz moodziej wygladac od podstarzalych rówiesnikow :) Miesiac temu mialam praktyki w szkole- 2 klasa podstawowki. Prowadzialm lekcje jak normalna nauczycielka. Dzieci zapytaly sie swojej wychowawczyni \"Ile ta pani ma lat?\" ona na to, ze pewni ponad 20 skoro studiuje. A dzieci \" A wuglada na 6 klase.. \" Jak nauczycielka mi to powtorzyla to nie moglam powstrzymac sie od usmiechu mimo, ze wolaabym dla dzieci wygladac starzej zeby bardziej czuly przede mna respekt ;)

Gość tak generalnie
mowie ci mi tez to pzreszkadzalo,ale teraz to juz sie ztego ciesze, zwlaszca ze ogolnie to tendencja jest taka ze ludzie (zwlasza dziewczyny,pchyba pzrez makijaz) wygldaja o dobre pare lat wieej niz maja i szzerze nikt ci nie pwoie ze to dobrze ze tak jest... nic nie zrobisz, docen to ,bo wiele osob bedzie ci tego zazdroscic.

ja właśnie skończyłam moje drugie praktyki w liceum... prawie wszyscy byli ode mnie wyżsi, dziewczyny bardziej ode mnie kobiece, wyglądałam jak ich młodsza koleżanka i strasznie się przez to tych praktyk na początku bałam, na szczęście uratowałam się wiedzą :) ale długo nie zapomnę pierwszego dnia praktyk, poszłyśmy z koleżanką do pokoju nauczycielskiego i otworzyła nam pani od angielskiego. popatrzyła się i do nas: "tak? co chcecie?", my że na praktyki z francuskiego, pani się zmieszała i dodała: "w takim razie... ee niech panie wejdą" ;)

Gość gość
ojojoj, biedactwa :D