kachulaa 0 Napisano Maj 18, 2009 bardzo proszę o pomoc, ginekolog powiedział, że mam nadżerkę i dał mi gynalgin, czy po skończeniu kuracji powinnam się udać na badanie kontrolne? czy mogę już normalnie się kochać i nie martwić? czy nadżerka może wywoływać jakieś infekcje u partnera? z góry bardzo dziękuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czarno pomaranczowa Napisano Maj 18, 2009 ja tez miałam leki ale sie nie zaleczyła tak jak powinna.w koncu gin .zrobiła mi wypalanke. podsumowując-na kontrole musisz isc,infekcji raczej żadnych niw wywołuje -u kogoś.jest to rana wiec sex moze jej stan ciut pogorszyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie niedawno Napisano Maj 18, 2009 nadzerka to nie rana:o nie wywoła u partnera infekcji. gynalgin napewno nie był na wyleczenie nadżerki tylko na stan zapalny. powinnaś mieć zrobioną cytologię. wypalanke sie robi u kobiet które rodziły. i nieródek robi sie krioterapię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czarno pomaranczowa Napisano Maj 18, 2009 gin.powiedziała ze "RANKA GOI SIE ALE NIE TAK JAK POWINNA I MAM SIE ZAREJESTROWAC NA WYPALANKE".po wypalance (wogóle smród jak cholera;) z tego co pamietam kilka tygodni wstrzemiezliwosci:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie niedawno Napisano Maj 18, 2009 zrobiła ci wypalankę? a rodziłać już? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie niedawno Napisano Maj 18, 2009 W tym jednym przypadku nazwa schorzenia jest zgodna z obowiązującym nazewnictwem medycznym. Nadżerka tego rodzaju charakteryzuje się ubytkiem nabłonka. Występuje zaledwie w 2-10% stwierdzanych zmian na szyjce macicy i powstaje wskutek urazów mechanicznych, chemicznych lub stanów zapalnych. Może być również objawem nowotworu szyjki macicy. Gojenie nadżerki prawdziwej polega na napełzaniu nabłonka płaskiego, pokrywającego szyjkę macicy, w miejsce ubytku. Jest to tzw. epitelizacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość los problemos Napisano Maj 18, 2009 mój gin powiedział mi że nadżerka moze sie sama wyleczyć poza tym dopóki nie daje żadnych objawów nic się z nią nie robi jeśli jeszcze nie rodziłaś , jeżeli są upławy albo ból to się ja wypala ale metodą chemiczną lub sie wymraża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w tej sprawie pomarańczowo Napisano Maj 18, 2009 Gynalgin jest na stan zapalny, który towarzyszy nadżerce Powinnaś po skończeniu kuracji (+4 dni) pójść do gina, jak będzie dalej stan zapalny to przepisze ci coś innego …a jak będzie wyleczony to zrobi cytologię i zdecyduje w jaki sposób usunąć nadżerkę (i czy jest na tyle duża, żeby ja usuwać) To nie prawda, że wypalanie jest tylko dla kobiet które nie rodziły – ja nie rodziłam, a miałam nadżerkę wypalaną! Nikt mnie nie pytał czy wolę krioterapię, lekarz zlecił wypalania i już. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie niedawno Napisano Maj 18, 2009 wypalanka jest podobno bardzie j inwazynja niż wymrazanie. moga tworzyć się blizny. nie wiem ni eznams ię na tyle, tak mi mówił mój gin. ze u nieródek się nie robi wypalanki. mi mroził. 2 razy bo była duża i za pierwszym razem nie złapał całości i powtórka była. ale już nie mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w tej sprawie pomarańczowo Napisano Maj 18, 2009 Moja na pewno była ogromnych rozmiarów ….bo z wizytami u gina byłam na bakier, a ona- cholera jedna, nie dawała o sobie żadnych oznak :O ….stany zapalne przez pół roku może leczyłam, co raz innymi globulkami…. Rok po usunięciu nadżerki cytologię maiłam jedyneczkę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w tej sprawie pomarańczowo Napisano Maj 18, 2009 Sporo się na czytałam o nadżerkach i faktycznie na forach istnieje opinia, że lepsze jest wymrażanie …i gdybym mogła o tym zdecydować to pewnie tak bym wybrała, no ale niestety Zmieniłam gina i pytałam o ciąże i ewentualne problemy – nie widział problemów, a jak będzie to zobaczymy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach