Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okręgowa komisja wyborcza

Czy ktoś z Was był w komisji wyborczej?

Polecane posty

jak w temacie

ooo, dzięki za szybki odzew :) No więc chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda 'od kuchni'. Dziś mam jakieś spotkanie , na którym będziemy wybierać przewodniczącego i zastępce komisji a za jakiś tydzień mam szkolenie. No i się stresuję bo ja z polityką to trochę na bakier jestem :D

tylko nie przachj sie na przewodniczacego ani zastepce bo bedziesz musiala kilka godzin wiecej spedzic za ta sama kase

nie musisz nic wiedzieć o polityce, ty tam zajmujesz się podpisami ludzi rozdawaniem kart do głosowania a potem liczeniem glosów wiec nie przejmuj się;)

na tym spotkaniu ustalacie kto szefuje, jaks ma wygladac wasz lokal wyborczy, zamykacie listy i karty do glosowania, przygotowujecie urne i ustalacie jak to bedzie na wyborach - o ktorej przychodzicie i ewentualnie kto jest na ktorej zmianie - i tyle

Gość tez kiedys bylam wszystko
ok, dla mnie ciekawie, bo przyszlo glosowac sporo znajomych, wiec mialam okazje ich zobaczyc, u nas byla b. mila atmosfera, potem sie bardzo uczciwie i dlugo te glosy liczyło.

ja bylam na referendum do unii :) luzik, siedzisz za stołem, sprawdzasz dowody, podajesz karty i zbierasz podpisy na liście :) potem pakujecie wszystko i czekacie na auto ktore zabierze glosy :) wsio

Gość u mnie niedawno
ooo fajnie ze powstł temat bo ja też mam byc w komisji. nie wybierams ie na przewodniczącego ani zastepcę, jutro mam spotkanie. powiedzcie jakiej kasy mozna się spodziewać? 100-200??

Gość kalinkaczerwona
z tego co wiem to przewodniczacy dostaje wiecej kasy. tez bylam w komisji, fajna sprawa, nie nameczysz sie a zawsze 100zl w kieszenie. jezeli jedziesz na szkolenie do innej miejscowosci to zwroca ci koszty dojazdu.

Gość tez kiedys bylam wszystko
tylko przyjsc musielialam o nieprzytomnej rannej porze.

Gość kalinkaczerwona
u mnie tak samo, z tym ze jak juz lezalam w lozku to dostalam telefon ze cala komisja ma jechac do sasiedniego miasta bo zabraklo naszych podpisow na jakims papierze :P no to ja szybko sweter na pizame, spodnie tak samo i heja, jechalysmy z babkami z komisji, jeszcze nam sie paliwo konczylo i modlilysmy sie zeby wystarczylo :D ekstra bylo

No ja właśnie nie zamierzam się pchać na przewodnicząca :D To są tam jakieś zmiany? Bo z tego co się zdążyłam zorientować, to wybory będą od 8:00-22:00, czyli cały dzień się nie siedzi? U mnie 130zł. podobno można dostać

ale miałaś atrakcje :D

Gość kalinkaczerwona
tak, sa zmiany, zalezy jak sie dogadacie.

Mnie pewnie wcisną na tę drugą :D:D Ale w sumie to mi to jest bez różnicy. No to mnie uspokoiłyście :D Bo ja to taka dupa trochę jestem i zaraz wszystkim się stresuję :D

Gość ja byłam
ja byłam kilka razy w sumie to fajna sprawa!!! Co do kasy to przewodniczący i zastępca mają więcej!!! Przewodniczący jakieś 30 zł więcej a zastępca jakieś 15 zł więcej!! Jak jesteś 1 raz w komisji to nie pchaj się na przewodniczącego!! Co najwyżej na zastępce ale ogolnie oni mają wiecej roboty no i odpowiedzialność większa więc na 1 raz nie polecam!!! Jak komisja "udana" to moment policzycie głosy i wypełnicie te papierki gdzie ze 20 razy się trzeab podpisać bo to na każdej stronie protokołu trzeba!!! A szkolenie to lipa i na żadenj polityce nie trzeba się znać!!! jedyne co to dobrze żeby osoby w komisji umiały liczyć ha ha żeby 50 razy nie trzeba było tego samego liczyć jak się ktoś pomyli...

ja byłam--> No z liczeniem to problemu nie będzie :D Dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Jakby co, to jeszcze będę pytać