Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotlet sojowy ze mnie

Dlaczego kotlety sojowe sa takie tanie?

Polecane posty

Pytam was kochani dlaczego tak jest.Ostatnimi czasy zajadalem sie tylko kotletami schabowymi, kupowalem schab, innymi razy piersi z kurczaka lub indyka.Co tydzien po 2 kg.Jadlem tak codziennie.Zaznaczam ze nie mam zbynio gotowki a wiec troche kasy mi na to mieso szlo.Ostatnio natomiast znalazlem na polce sklepowej kotlety sojowe.Sa naturalne jak i w roznych smakach "a la schabowe" itp.W smaku sa bardzo dobre i bardzo tanie.100 gram kosztuje ponad 2 zl a jedzenia jest na tydzien!!! Tak wiec mowie:precz z miesem schabowym i kurzym.Od dzis na obiad tylko kotlety sojowe!!!

Gość sgffd
Soja jest tania, bo uprawia się ją masowo, gatunek z modyfikacjami genetycznymi daje bardzo duże plony.

Gość ghdh
Ja też lubię kotlety sojowe :P

tak, tylko ze ja jem kotlety niemodyfikowane genetycznie !!! :-)

Gość papajja
ja kupilam raz, niby zrobilam wg przepisu i nie dosc, ze mi strzelalo cos w zebach, to jeszcze kotlet sie rozlatywal i tak po tym pierdzialam, ze moglam latac.

Gość papajja
o jakiej nazwie?

Gość wszystkie są modyfikowane
na opakowaniu nie ma info bo nie ma obowiązku informowania o tym na polskim rynku :) żrecie żarcie które jest tak sztuczne że bliżej mu do paszy dla zwierząt :P

a to sie zdziwicie...zajadam sie wlasnie pysznymi kotlecikami sojowymi niemodyfikowanymi genetycznie, a nazwa ich to KOTLETY SOJOWE O SMAKU KURCZAKA z firmy Orico.Aha dodam ze na opakowaniu pisze: GMO FREE PRODUKT NIEMODYFIKOWANY GENETYCZNIE :-)

a wiecie o tym,ze soja zawiera duze ilosci damskiego hormonu i moze powodowac problemy ze wzwodem? jest dobvra dla kobiet w czasei menopauzy...poczytajcie na wikipedii

Gość poliuretan
zboże jest tańsze od mięsa, zawsze tak było..:o czy jest w tym cos tak szokujacego ze aż zakladacie ze "to papier" albo genetyczne modyfikacje?

Gość Niema na soi niemodyfikowanej
genetycznie. A tym bardziej na polskim rynku!!! Soja wydaje w stanie naturalnym tak nędzne plony, że musi być poddana inżynierii genetycznej aby można ją było uprawiać! A pisać, to sobie mogą wiele...

Gość sreberko89
dziewczyny bez przesaduy:) sojowe kotlety sa bardzo dobre, ale np. ostatnio odkrylam pulpety o nazwie Wegusie...ciekawa rzecz w niepozornym sloiczku. jestem wegetarianka od 3 lat...lubie kiedy w tej diecie mnie cos zaskoczy. ciesze sie,ze sa polskie firmy, ktore wychodza naprzeciw naszym oczekiwaniom. dla zmiany nastawienia do takich oproduktow proponujue sprobowac Wegusi!!!!:) pozdrawiam ciepło

Gość harpagannia
wow Sreberko madrze mowi, tez znam te produkty...no sa swietne co tu duzo mowic:)

Gość lubba23
ja np. bardzo lubie ich pasztety czy musztardy itp. dodatki, ktore roznicuja moj jadlospis... primavika to dobra firma, z tego co wiem to bardzo tradycyjna rowniez,wiec na takich lubie polegac. znacie jakies pdoobne firmy?

Gość dsdgsdssd
sreberko reklamuje swoje trociny, nie kupujcie tego! :classic_cool:

Gość ciplak3
jakie srebrka? trociny? ja lubie produkty tej wyzej wymienionej firmy...moim zdaniem sa ok. ale kwestia gustu!

Gość gość
dlaczego twierdzicie ze sa tanie za 100g placilem 2.8zl czyli 1 kg kosztuje 28zl, schab jest tanszy bo 1 kg kosztuje ok 18zl wiec nie rozumiem waszego zdziwienia.

Gość e.taylor
Jaki jest skład tych kotletów?

Gość gość
Z kilograma schabu zrobi się 10-13 kotletów .Nie za dużych.Jako skladnik obiadu to wystarczy 1 sztuka ,.Do tego ziemniaki lub kasza oraz surówki rożnego rodzaju . Wychodzi że 13 obiadów jest!!!

Gość gość
No pewnie , holocie smakuja nawet kotlety sojowe, nic lepszego dla was Unia nie przewidziala