Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 SAbinka21

DLACZEGO NIE MOGE SCHUDNAC??? JEM BARDZO MALO

Polecane posty

Go艣膰 gREERERER
dziewczyno ty wazysz za malo i przedewsztkim jesz za malo wiec zacznij jesc normalnie bo sie wykonczysz

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 SAbinka21
Mi p prostu chodzi o to, 偶e jem ma艂o a nie chudne i wcale nie wygl膮dam jak szkapa i to mnie w艂asnie denerwuje 偶e ja moge nic prawie nie je艣膰 i moja waga stoi w miejscu a inni obrzeraj膮 si臋 i maja ma艂e nadwagi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo moze niektorzy choc troche
znaja sie na odzywianiu,piszesz 2 cukierki zeby byly weglowodany tym czasem caly dzien je wpierdlasz bo chleb to wegle jablka to wegle jogurt to wegle!!!bialko pomaga chudnac a ty go tam nie masz! pewnie myslisz ze mleko to bialko bo jest biale przeciez nie?otoz wyprowadze cie z bledu mleko ma wszystkiego po trochu. co do pro ana niektore dziwczyny zaczynaja z tym a potem nie zuawazaja kiedy staja sie anorektyczkami,a z drugiej strony jest bardzo duzo cech wymogow(brakuje mi slowa) ktore trzeba spelnic by byc anorektyczka.weszlam na strone cpp i tam jest test zawierajacy tylko 4 czy 5 pytan z czego na 2 moge odpowiedziec twierdzaco ze boje sie utyc i ze mam poczucie winy kiedy jem.a mimo tego wychodzi ze nie mam z tym problemu. okreslenie anoreksji nie jest takie proste.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SAbinka21
to co jem to nie tylko same w臋glowodany i to 偶e jem jakies owoce to tylko dlatego 偶eby cho膰 troche dostarczy膰 sobie witamin, a chlema nie wpierdalam bo bym musia艂a je艣膰 go w ogromnych ilo艣ciach, nie musisz byc tak krytyczna nie m贸wie te偶 偶e mam anoreksje, bo nie uwa偶am siebie za anorektyczk臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SAbinka21
i nie musisz mnie uwa偶a膰 za kretynk臋, nie ka偶e tobie je艣膰 tego co ja jem, a je艣li jeste偶 ju偶 taka ,,dobra" to powiedz jaka dieta kt贸ra pozwoli艂aby mi schudn膮膰 jest zdrowa, 偶e mozesz j膮 stosowa膰 ca艂e 偶ycie bo jest taka wspania艂a

Udost臋pnij ten post

dieta south bech jest bardzo zdrowa i sie na niej chudnie ale ty nie masz nadwagi sprobuj jesc zdrowo i bedzie ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 RIIIIIAAAAHHHAA
A ja ci pproponuje francuska diete proteinowa mozna jesc do woli,i nie jest tak ze musi byc sniadanie obiad i kolacja,no chyba ze z przyzwyczajenia(jak u mnie) wiec mozna jesc tylko pokarmy z osmiu grup : 1.chude miesa oprocz przerosnietych tluszczem kawalkow wolowiny,wieprzowiny w ogole nie mozna, 2.Ryby (wszysko dozwolone) 3.Owoce morza 4.Jajka 5.Podroby tylko : w膮troba cieleca,wolowa,drobiowa i ozor 6.chude wedliny(mozna wieprzowe tez ale tylko light) 7.chudy nabial(twaro偶ki bez cukru,jogurty,serki homogenizowane bez cukru ,(ogilnie wszystko bez cukru)chude mleko jako dodatek (np.wlasnie do kawy) 8.koniecznie co najmniej poltora litra plynow dziennie. Je sie tyle i kiedy sie chce,nie wolno uzywac jakiegokolwiek tluszczu i trzeba ograniczac sol,czyli dania przyrz膮dzamy w piekarniku albo gotujemy na parze,np rybe zawijamy w folie,posypujemy przyprawami i pieczemy,albo na snaidanie omlet z cebulka(cebulke jako przyprawe wmalych ilosciach mozna(wszystko zalezy od wyobrazni,wazne zeby uzywac tylko te skladniki ktore mozna jesc,mozna to dowolnie mieszac. herabta i kawa dozwolone jak najbardziej nawet cole light mozna pic przyprawiac mozna czym sie w zasadzie chce cet,ziola,czosnek cytryna,cebula,nawet odrobina korniszonow,mozna nieco musztardy, jedzcie tak czesto jak chcecie,nigdy nie omijajcie posilku(czyli nie dopuszczajcie do uczucia glodu bo moze zniweczyc diete i rzucicie sie na w臋glowodany)mozna pic w trakcie jedzenia,trzeba zawszew miec pod reka cos z dozwolonych produktow(tzn w lodowce ) no i na snaidanie mozna zjesc placka na ktorego przepis podalam wyzej(zawiera otreby i zapowbiega zaparciom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eekkeekeke
a ja ci polecam diete Montiniaka http:// dietamm.com/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyno nie rozumiesz
1 garsc pestek dyni lub innych-->tluszcze roslinne 1 jablko-->wegle 3 kanapka-->wegle 4 sok warzywno owocowy-->wegle 5 ewentualnie jeszcze jedno jablko-->wegle 6 dwa cukierki, by byly weglowodany -->wegle o to mi chodzi ze wpierdalasz czyli jesz wegle caly dzien i dokladasz cukierki zeby byly wegle no dziewczyno poczytaj troche o odzywianiu gdzie w tym calym jadlospisie masz bialko ktorym zywia sie miesnie i ktore pomaga chudnac? nie chodzi mi o to ze duzo ogolnie tylko ze duzo wegli i nic poza tym,to ci nie pozwala chudnac choc nie masz z czego jesli jestem niezadowolona ze swojej figury nadal to pocwicz a nie stosuj diete bo jestes jescze mloda i dopiero jak cie dopadnie nadwaga to bedziesz plakac bo wtedy juz diety nie beda dzialac bo taka iloscia spowolnisz metabolizm. mozesz po prostu zdrowo sie odzywiac poczytaj o proporcjach wegli bialka i tluszczy o swoim zapotrzebowaniu kalorycznym i o wszystkim co zywienia dotyczy wtedy zrozumiesz ze bez wiedzy odchudzic sie praktycznie nie da a przynajmniej nie na dluzej. i nie nazwalam ciebie anorektyczka tylko niektorzy tobie mowia ze jestes a wcale tak byc nie musi bo zeby byc anorektyczka trzeba spelniac jakies kryteria a na tyle ciebie nie znaja. jesli masz watpliwosci co do odzywiania idz do dietetyka on ci powie jak sie odzywiac lub sama zdobadz wiedze.a jesli uwazasz ze cos z toba nie tak skoro przy niedowadze chcesz chudnac to idz do psychologa. nie chcialam cie obrazic tylko otworzyc oczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂omatkoic贸rko
Tu podstawa podstaw: http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html Jak widzisz jeste艣 o lata 艣wietlne od m膮drej diety. Reszta tu: http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Odchudzanie-t418943.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAAANNNACOOOTA
WITAM WSZYSTKICH SEREDCZNIE, CZYTAM CZYTAM I OCZOM NIE WIERZE- JEDNA DIETA MADRZEJSZA OD DRUGIEJ. TYLE WYRZECZEN I KATUSZ!!!! PO CO TO WSZYSTKO??? ZROBCIE DROGIE PANIE TO MADRZE I STANOWCZO- PRZEJDZCIE NA ZDROWY TRYB ZYCIA I JEDZENIA A GWARANTUJE WAM ZE W CIAGU TYGODNIA BEDZIECIE CHUDNAC -2.3 KG BEZ GLODOWANIA I UREK. OTO ZASADY: 1- NIE LACZ WEGLOWODANOW Z BIALKIEM! 2- NIE POPIJAJ W CZASIE JEDZENIA ZADNYCH PLYNOW- TYLKO GODZINE PRZED BADZ GODZINE PO!!! 3- OSTATNI POSILEK O GODZINIE 18 TEJ!!!!! 4- MOZESZ JESC WSZYSTKO- LODY CIACHA- RYBY MIESO OWOCE JARZYNY PIC KAWE ALKOHOL PIEROGI MAKARON RYZ ZIEMNIAKI!!!! TYLKO NIE LACZ MIESA Z ZIEMNIAKAMI- CHLEBA Z WEDLINA CZY SEREM - MAKARONU Z SOSAMI!!!!! ITD 5-WAZ SIE RAZ W TYGODNIU PO ODDANIU PORANNAGO MOCZU - WTEDY WAGA CIALA JEST NAJWIARYGODNIEJSZA. 6- NIE MYSL O TEJ METODZIE JEDZENIA JAK O DIECIE!WPROWADZ JA W CODZIENNE MENU!!!! 7- EFEKTY JUZ PO TYGODNIU MINIMUM 2KG JAK W BANKU BEZ GLODOWANIA I UCZUCIA SSANIA W ZOLADKU. JA TE METODE STOSUJE OD 5 MCY - I WIERZCIE MI - PRZY INNYCH DIETACH ZAWSZE MIALAM EFEKT JOJO- TERAZ SCHUDLAM 25 KG I CZUJE SIE SUPER!!!!!!!! WYCZYTALAM JA W KSIAZCE TOMBAKA( NIE PAMIETAM TYTULU) POZDRAWIAM I ZYCZE WSZYSTKIM SUKCESU NA POLU ZWALCZANIA OTYLOSCI

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Exxxtra lasencja
chcialam sie z wami podzielic moimi doswiadczeniami!Nie naskakujcie na dziewczyny ktore robia glodowki!ja uwazam ze jak ktos chce schudnac w szybkim czasie to jest to najlepszy sposob!jak pisalam o swoich zamiarach to wszystkie(prawie)naskakiwaly na mnie ze bede miala mjojo jestem glupia i takie tam!!!!!A ja i tak zrobilam po swojemu a wchodzac na ich topiki czytam ze po dwoch miesiacach schudly 5 kg nie raz nawet mniej Zaczelam glodowke.2o dni pilam tylko wode i nic wiecej.Poczatki byly trudne ale dalam rade.Schudlam tak 13 kg potem odpowiednio wyszlam z glodowki tzn dwa dni pilam rozcienczone soki,nastepnie wprowadzalam owoce,warzywa,cwiczylam troche.Zmienilam nawyki zywieniowe,nie ciagnie mnie do slodyczy,frytek i innych swinstw.Tak schudlam 13 kg potem jeszcze dwa.Do teraz utrzumuje ta wage bez zadnych problemow i jestem z siebie dumna!!!a bylo to dwa miesiace temu!!teraz waze 55kg /167 cm wzrostu,nosze rozmiar 36 i wyglada i czuje sie swetnie!!!zapewne znajda sie takie ktore mnie zbluzgaja ale wiem ze tylko z zazdrosci bo one nie schudna nigdy bo ponad wszystko cenia zarcie i sa uszczypliwe jesli komus udaje sie z tego zrezygnowac!wiele razy nazwalyscie mnie idiotka i gwarantowalyscie mi jojo!malo tego ze jestem szczupla,mam swietna cere,lsniace wlosy,zadnego cellulitu i rozstepow!zycze wam wytrwalosci i warto uwierzcie!!!!!trzeba tylko umiec wyjsc z glodowki i zmienic nawyki zywieniowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiiiikkkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moje rady na schudni臋cie. Staram si臋 ich przestrzega膰, ale nie zawsze wychodzi. Mimo to i tak dzia艂aj膮. Uwaga: niekt贸re nie zdobywaj膮 aprobaty lekarzy i ministerstwa zdrowia (chyba nie, nie wiem bo z nikim nie konsultowa艂am). 1. Nale偶y je艣膰 na ma艂ych talerzykach (ja mam kwadratowe, ca艂e bia艂e). Wtedy zje si臋 mniej. 2. Osoby z nadwag膮 nie powinny bra膰 dok艂adek. Spo艂ecze艅stwo krzywo patrzy. Nie wolno! 3. Jedzenie powinno by膰 艂adnie podane i udekorowane jak prosto od Paskala. Im mniej tym 艂adniej wygl膮da. Musi by膰 kolorowo. Jedzenie to sztuka, a nie obowi膮zek. Nie mo偶na je艣膰 czego艣 co jest brzydko i pospolicie podane. Nawet zwyk艂e kopytka mo偶na 艂adnie u艂o偶y膰. 4. Jak masz ju偶 wszystko 艂adnie podane to nie jedz od razu. Pow膮chaj potraw臋. Delektuj si臋 zapachem. Naciesz oczy. Dopiero potem spr贸buj. Poczuj smak i si臋 zastan贸w czy ci on odpowiada. Je艣li tak to jedz. Ale je艣li kt贸ry艣 z element贸w ci nie odpowiada, zostaw to. Nie musisz je艣膰 czego艣 co ci nie smakuje. 5. Nie b贸j si臋 zostawi膰 czego艣 na talerzu. Nikt nie mo偶e ci臋 zmusi膰 do jedzenia je艣li ju偶 nie mo偶esz. Nie jedz na si艂臋, nawet z grzeczno艣ci. 6. Nie jedz z przymusu ( bo kto艣 ci ka偶e), z nudy, ze stresu…. 7. Je艣li jeste艣 g艂odny to si臋 zastan贸w czy aby na pewno. Ws艂uchaj si臋 w siebie i sw贸j organizm. Mo偶e to nie g艂贸d tylko potrzeba mi艂o艣ci lub nuda? 8. Jedz tylko zdrowe potrawy. Bez konserwant贸w, soli, cukru, t艂uszcz贸w utwardzonych, potraw sma偶onych, w臋dzonych, z grila, z ogniska, przypalonych, przeterminowanych, zepsutych... Nie jedz nic co mo偶e ci zaszkodzi膰. Wybieraj produkty najwy偶szej jako艣ci, tw贸j 偶o艂膮dek to przecie偶 nie 艣mietnik. 9. Idea艂em by艂by wegetarianizm. Najlepiej nie je艣膰 nic co by si臋 przyczyni艂o do czyjej艣 艣mierci. Nie jedz膮c mi臋sa dajesz 偶ycie niewinnym istotom. 10. Nie pij gazowanych napoj贸w ( piwa te偶 nie) rozpychaj膮 brzuch. 11. Ogranicz alkohol, ma du偶o kalorii. Jest niezdrowy na cer臋. 12. Pij du偶o wody. 13. Jedz do 1000 kcal dziennie 14. Bierz witaminy i mikroelementy 15. Przebywaj du偶o na powietrzu. Najlepiej jak najdalej od domu. Nie miej przy sobie pieni臋dzy i jedzenia. Wtedy nawet gdy co艣 znajdziesz w lesie i zjesz masz pewno艣膰 偶e jest ma艂okaloryczne (jagody, grzyby, owoce z dzia艂ki lub pola) 16. Du偶o si臋 ruszaj, 膰wicz 17. Gdy czujesz ze zbli偶a si臋 atak obrzydzaj sobie jedzenie u艣wiadamiaj膮c co trzeba z nim zrobi膰 zanim trafi do ciebie 18. Nie kupuj nic tucz膮cego ani w du偶ych ilo艣ciach. Co sobie o tobie pani sklepikarka pomy艣li? (Szczerze m贸wi膮c nic, wiem bo sama pracowa艂am w sklepie, to tylko taki chwyt na psychik臋. Ale szczerze m贸wi膮c ja nie kupuj臋 nic takiego. Wstydz臋 si臋) a co ludzie o tobie powiedz膮? 19. Nie m贸w nikomu 偶e si臋 odchudzasz, albo ci b臋d膮 odradza膰, albo zasypi膮 „dobrymi” w ich mniemaniu radami. 20. Kawa potrafi zast膮pi膰 posi艂ek. Kawa ze s艂odzikiem zast臋puje s艂odycze 21. Najbardziej tuczy pszenica i ziemniaki, jedz chleb 偶ytni bez dodatku pszenicy 22. Uwa偶nie czytaj etykiety na produktach. Sk艂ad, kaloryczno艣膰, zawarto艣膰 t艂uszczu, a tak偶e witamin, cholesterolu i t艂uszcz贸w trans. Dla niewtajemniczonych: karmel to inaczej cukier tylko przypalony. 23. Je艣li cos nie ma wypisanych wszystkich potrzebnych ci element贸w sk艂adu to znaczy 偶e nie jest godne twojej uwagi 24. Jak nie masz co robi膰 to czytaj, sied藕 na komputerze, ogl膮daj filmy…. R贸b wszystko co zajmuje czas 25. Zadbaj o siebie. O w艂osy, paznokcie, sk贸r臋. Walcz z cellulitem. Zajmuje to czas i nie my艣lisz o jedzeniu. 26. Mo偶esz te偶 i艣膰 na spacer, na ryby, na ploteczki przy kawie do kole偶anki (tylko bez jedzenia, kawa wystarczy), zabawa z dzie膰mi, opalanie, lepienie ba艂wana…. Wszystko co ci przyjdzie do g艂owy (tylko bez jedzenia) 27. Nie jedz po zmroku ( w zimie po 18) 28. Otaczaj si臋 kwiatowymi zapachami, nie chce si臋 wtedy je艣膰 29. 膯wicz codziennie po p贸艂 godziny. Na pocz膮tku trudno si臋 zmotywowa膰, ale potem dzia艂a jak na艂贸g. Ruch wytwarza endomorfiny ( hormony szcz臋艣cia) 30. 膯wicz jog臋 i medytuj. To uspokaja i odstresowuje. Nie ma wtedy atak贸w. 31. Je艣li palisz to pal, pomaga nie my艣le膰 o jedzeniu i podobno uspokaja. Nie wierz jednak w to ze palenie odchudza. Mnie nie odchudzi艂o J 32. Je艣li kto艣 lub co艣 przeszkadza ci w odchudzaniu ignoruj go lub si臋 go pozb膮d藕 ( nie mam na my艣li morderstwa J). pi膮tek, 01 lipca 2005, blondyna2005 pole膰 znajomemu » 艣led藕 komentarze (rss) » Dodaj komentarz » Komentarze ballerinapl 2005/07/18 18:02:18 Ja w sprawie punktu ze sklepikark膮 i pokrewnymi dotycz膮cymi "nie wypada" i "g艂upio wygl膮da". Od takich tekst贸w i ich filozofii bardzo blisko do zrzucenia swojej samooceny i 艣mia艂o艣ci z wie偶 WTC. Nied艂ugo b臋dziesz sie wstydzi艂a oddycha膰, bo mo偶esz to robi膰 niemiarowo i s膮siedzi si臋 zdegustuj膮, oczywi艣cie zwalaj膮c to na karb Twojej nadwagi (albo ty tak b臋dziesz my艣le膰). Jesli kto艣 przeszkadza Ci w odchudzaniu a jest to naprzyk艂ad lekarz na OIOMie, to mo偶e lepiej daj mu sobie podpi膮膰 kropl贸wk臋 zamiast kopa膰 (o ile jeszcze masz si艂臋) bo jutro mo偶esz nie miec okazji W OG脫LE zastosowa膰 diety. Chyba 偶e zawsze uwa偶a艂a艣, ze jak umiera膰, to m艂odo. -

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a dajcie se siana
"ostatni posi艂ek o 18" ROTFL przecie偶 jak ja chodz臋 spa膰 o 3 nad ranem to bym do tego czasu z g艂odu pad艂a :D I w og贸le to bzdura - ostatni posi艂ek, je艣li jest to czyste bia艂ko (tu艅czyk, pier艣 kuraka) mo偶na - i powinno si臋 - je艣膰 niewiele przed snem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a dddddddddddddupa
przeciez autorka nie je i tak pewnie kolacji bo sie boi utyc dajcie spokoj jej trzeba to glodowanie z glowy wybic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiedys bede super laska
autorko tego topiku, nie masz skarbie nadwagi. ale jak chcesz byc tego pewna to sprawdz swoje BMI. s膮 r贸zne strony w necie gdzie wpisujesz swoje wymiary i ci to wszystko oblicza. i pami臋taj duzo sportu bo to najwa偶niejsze. cokolwiek. byleby tylko regularnie. i polub siebie. to tez wa偶ne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wirys swinskiej grypy
Hej!Jeszcze jedna dobra rada,to dzia艂a-kiedy masz ju偶 siebie do艣c i wydaje ci si臋,偶e jeste艣 najgrubsz膮 i najbrzydsz膮 osob膮 na 艣wiecie to znaczy,偶e wci膮偶 my艣lisz tylko o sobie.Pomy艣l o innych,zr贸b co艣 mi艂ego dla bliskich,pos艂uchaj przyjaci贸艂,pom贸偶 nieznajomemu.Zapomnisz o g艂odzie i poczujesz si臋 potrzebna i dowarto艣ciowana.Nie my艣l o tym co powinna艣,pomy艣l czego chcesz,co lubisz i zr贸b to!Pani sklepikarka...daj spok贸j...je艣li naprawd臋 masz ogromn膮 ochot臋 na co艣 niezdrowego to najlepiej to kup i zjedz i nie my艣l o tym wi臋cej...szkoda 偶ycia!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie nonieeeee
Skupcie si臋 na swoich dobrych stronach,zacznijcie o sobie dobrze my艣lec,przesta艅cie my艣lec o odchudzaniu-wtedy schudniecie.To bardzo trudne ale je艣li codziennie cwiczy si臋 umys艂 to w ko艅cu wchodzi to w nawyk.Kiedy zawodz膮 wszystkie metody odchudzania,kiedy ogarnia ci臋 rozpacz,rozbierz si臋 do naga,sta艅 przed lustrem,popatrz na siebie...jeste艣 gruba?I co z tego wynika?...no co?NIC.Je艣li schudniesz,b臋dziesz tym samym cz艂owiekiem,tyle,偶e chudszym i pewnie tak samo niezadowolonym z siebie...zawsze si臋 co艣 znajdzie.A teraz pos艂uchaj...wyobra藕 to sobie...nie ma drugiego takiego cz艂owieka na 艣wiecie jak ty,jeste艣 jedyna,niepowtarzalna i niewa偶ne czy jeste艣 gruba czy chuda,jeste艣 tak samo wa偶na jak inni,nie sugeruj si臋 reklamami w telewizji,czy na plakatach...to tylko reklama,kt贸ra niewiele ma wsp贸lnego z prawdziwym 偶yciem.Musisz schudn膮c?Bzdura...nic nie musisz.NIC NIE MUSISZ.Powiedz lepiej-schudn臋 bo mam na to ochot臋.Dbaj o swoje cia艂o i postaraj si臋 dobrze od偶ywiac...szanuj siebie ale nie katuj.Pokochaj 艣wiat i innych ludzi a 艣wiat pokocha ciebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pannnnna niktt
niejedzenie to najlepsza droga do tycia ;) a chodzi g艂贸wnie o to 偶eby je艣膰 ma艂e porcje np co trzy godziny u mnie np nie dzia艂a dieta, od razu mnie wnerwia sama 艣wiadomo艣膰 ograniczenia jem wi臋c to na co mam ochot臋, w ma艂ych ilo艣ciach fakt, 艂asuchem nigdy nie by艂am, lubi臋 razowy chlebek, owoce warzywa najszybciej chudn臋 jak m臋偶a w domu nie ma i nie robi臋 obiad贸w (tylko dla dzieci) no i niestety sama dieta czasem nie daje takich rezultat贸w jak 膰wiczenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DO SABINKI21
Anie myslalas by sie jednak zdrowo odzywiac czylin 5 posilkow malo kalorycznych i zdrowych? Wiesz mieso i warzywa i owoce musza byc no i duuuuuuuuzo sexu;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 riiiinkkaa
daj spokoj nie odchudzaj sie:-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 all o oooooo
Tak wi臋c 艣ledz膮c spalanie podstawowe Zosi widzimy 偶e : Podstawowe spalanie* Zosi wynosi na przyk艂ad 1800kcal przy wadze 100kg. ( *metabolizm w trakcie spoczynku) Zosia zjada codziennie oko艂o 2500 kcal , a poniewa偶 nie prowadzi aktywnego trybu 偶ycia tyje. Zosia zaczyna si臋 wi臋c odchudza膰 diet膮 1000kcal. Po roku stosowania diety Zosia wa偶y ju偶 tylko 75kg , ale jej spalanie wynosi ju偶 tylko 1600 kcal. Zosia nie wraca do swojego starego jedzenia , je nadal mniej , oko艂o 2000 kcal. Poniewa偶 niestety jej spalanie jest ju偶 mniejsze , Zosia dziwi si臋 , 偶e mimo i偶 je mniej ni偶 przed diet膮 znowu zaczyna ty膰. Zabiera si臋 znowu za diet臋 ,gdy偶 jej waga po dw贸ch latach od diety , dobiega znowu 100kg.Tym razem jest to bardzo restrykcyjna dieta , bo Zosia jest ju偶 bardzo zdenerwowana i za艂amana , 偶e tak wielki wysi艂ek poszed艂 na marne. Postanowi艂a spr贸bowa膰 diety Cambridge. Przy spalaniu podstawowym 1600kcal , Zosia zjada tylko 400 kcal dziennie , nie mo偶e niestety 膰wiczy膰 , bo 400 kcal skutecznie pozbawia j膮 resztek energii i ch臋ci do 偶ycia. Tak wi臋c po p贸艂 roku stosowania diety ( nawet z zalecanymi przerwami ) , Zosia schud艂a a偶 15 kg , teraz znowu wa偶y nieco ponad 75kg , ale jej metabolizm wynosi ju偶 tylko 1200. W zwi膮zku z czym , zadowolona z rezultat贸w Zosia , przysi臋ga sobie , 偶e teraz b臋dzie si臋 pilnowa膰 i je tylko 1500 kcal dziennie. Praca nie pozwala jej na regularne 膰wiczenie , wi臋c Zosia robi to okazyjnie , ale na prawd臋 pilnuje si臋 z jedzeniem. Jakie偶 wielkie jest jej zdziwienie , gdy okazuje si臋 , 偶e jedz膮c prawie dwa razy mniej ,ni偶 przed pierwsz膮 diet膮 Zosia nadal tyje. I ko艂o si臋 zamyka. Jest to mo偶e nieco przesadzona wersja historii osoby b臋d膮cej ci膮gle na dietach , ale niestety ukazuje ona w spos贸b obrazowy , co dzieje si臋 z naszym metabolizmem podczas stosowania diet niskokalorycznych. W tej chwili w艣r贸d lekarzy zachodnich coraz powszechniejszy staje si臋 pogl膮d , 偶e diety niskokaloryczne bardziej szkodz膮 ni偶 przynosz膮 korzy艣ci , a skuteczne owszem s膮 , ale tylko na kr贸tk膮 met臋. Ka偶dy organizm ma swoj膮 w艂asn膮 zasad臋 zachowywania proporcji , kt贸ra to zasada uwarunkowana jest genetycznie. Podczas diet zostaje zachwiana naturalna gospodarka t艂uszczowa i wodno-elektrolityczna organizmu i cia艂o d膮偶y膰 b臋dzie za wszelk膮 cen臋 do osi膮gni臋cia zapasu energii ( czyli tkanki t艂uszczowej) do kt贸rego si臋 przyzwyczai艂o. Na dodatek obni偶y przemian臋 materii , na wypadek gdyby taka kl臋ska 偶ywio艂owa mia艂a si臋 kiedy艣 jeszcze powt贸rzy膰. No c贸偶 , organizm du偶o cz臋艣ciej ni偶 my sami bywa zapobiegliwy. A odk艂adanie zapas贸w na czarn膮 godzin臋 , mamy w genach i to niekoniecznie po naszych rodzicach czy dziadkach , ale po naszych przodkach , kt贸rzy 偶yli w czasach kiedy to ,czy nast臋pnego dnia b臋dziesz mie膰 co w艂o偶y膰 do garnka , nie by艂o spraw膮 oczywist膮. Jedynym sposobem ,aby schudn膮膰 i utrzyma膰 wag臋 cia艂a , wed艂ug najnowszych bada艅 naukowych prowadzonych na 艣wiecie jest odchudzanie bardzo powolne. Osoby ze sk艂onno艣ci膮 do nadwagi powinny wystrzega膰 si臋 diet ekspresowych , bo to tylko pogorszy ich stan zdrowia , zar贸wno fizyczny jak i psychiczny. Odchudzanie , nie powinno by膰 KURACJ膭 , powinno by膰 zmian膮 ca艂ego stylu 偶ycia , przyzwyczaje艅 i wreszcie ,a w艂a艣ciwie przede wszystkim , zaakceptowania samej siebie. Nie uda Ci si臋 osi膮gn膮膰 zamierzonego celu , gdy nieustannie b臋dziesz sobie wmawia膰 , 偶e jeste艣 beznadziejna , nieatrakcyjna i w og贸le do niczego . Je艣li nawet uda ci si臋 sporo schudn膮膰 , mo偶e si臋 okaza膰 , 偶e tw贸j problem wcale nie zgin膮艂 , 偶e nadal czujesz , i偶 co艣 jest z tob膮 nie tak jak by膰 powinno. Natomiast je艣li zmienisz kolejno艣膰 , najpierw polubisz siebie grub膮 , a potem zaczniesz po prostu DBA膯 O SWOJE CIA艁O , efekty mog膮 przej艣膰 twoje naj艣mielsze oczekiwania. Mo偶e te偶 okaza膰 si臋 , 偶e nie b臋dziesz wcale musia艂a si臋 odchudza膰 , a waga b臋dzie spada膰 samoczynnie , je艣li tylko nie b臋dziesz katowa膰 swojego organizmu niepotrzebnym i szkodliwym jedzeniem , po艣wi臋cisz mu troch臋 czasu chodz膮c na spacery , relaksuj膮c si臋 aktywnie i tak dalej i tak dalej....stara 艣piewka , ale zapewniam , zamie艅 kolejno艣膰 , a uda ci si臋 osi膮gn膮膰 "nieosi膮galne" !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zeeeekkkkka
no wlasnie spowolnilas metabolizm tak jak wyzej i juz nie schudniesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SAbinka21
Bykam jaki艣 czas na diecie, w kt贸rej jada艂a na sniadanie jajko a na obiat ugotowan膮 pier艣 z kurczaka i troche sur贸wnki ale to powodowa艂a u mnie normalnie odruchy wymiotne, a jak sobie z rana pomysla艂am 偶e jak wr贸ce mam sobie zrobi膰 takie jedzenie to wola艂am by膰 ju偶 g艂odna, po prostu przejad艂o mi si臋 taki rodzaj mi臋sa a innego to nie lubie, i te偶 nie schud艂am, a druga rzecz jest taka 偶e ju偶 tak d艂ugo jestem na dietach na kt贸rych si臋 ma艂o je, 偶e boje si臋 偶e jakbym zjad艂a jakis normalny posi艂ek to ju偶 b臋d臋 ty膰, i teraz to ju偶 jestem na tej diecie ze stachu

Udost臋pnij ten post