Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapominalski

Trądzik -bardzo prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość zapominalski

szukam środka na trądzkik, którego nazwy zapomniałem, chciałem go komuś polecić bo wiem ze jest skuteczny ale niestety zapomnialem :/ googlowanie nic nie dalo nie skojarzylem, ale moze Wy pomozecie.. chodzi mio srodek ktory kosztuje duze pieniadze, kuracja na miesiac to wydatek ok. kilkuset zlotych, pamietam ze efekt uboczny to wysuszone i pekajace usta, ale efekty daj bardzo szybkie, bo juz po ok 6 mieś. Chodi mi o tabletki, nie o maść. Najprawdopodobniej przepsiywane na recepte. PRosze o pomoc. Dziekuje bardoz z gory!

Gość zapominalski
wiem, ze opis mocno "szczątkowy" ale moze jest ktos biegły w temacie i rzuci nazwami kilku tych drozszych lekow, moze wzrokowo cos skojarze. dziekuje za pomocna, sprawa bardzo istotna!

Gość nie wiem nie znam sie
ale moze izotek albo jakis tetrasyl,te nazwy kojarze jako dosc mocne

oraz Najsilniejszy lek na trądzik - pochodna witaminy A Roaccutan. Nawroty trądziku zdarzają się po nim rzadko, gdyż trwale zmniejsza średnicę gruczołów łojowych i radykalnie ogranicza tendencję do przetłuszczania się skóry. Stosuje się go przez cztery-sześć miesięcy pod ścisłą kontrolą dermatologa, gdyż ma działania niepożądane, np. może silnie podrażniać skórę, wysuszać śluzówkę.

PS. teraz wyszedł polski odpowiednik tego leku i jest tańszy, bo kosztue ok.230zł, a nie 450