Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczka21

krosty na nogach po depilacji -pomocy!

Polecane posty

mam prace gdzie przebieram sie w szatni i nogi musze miec wydepilowane :-( a krosty wychodza mi po golarce depilatorze wiec lipa :( po kazdym balsamie sie nasilaja wygladaja jak wrzodziki jak wycisne wychodzi z tego włosek z jakas ropa czy czyms taka biała maź... co to jest i jaki jest na to sposob

ja zaczełam stosowac sudocrem...niby tez widze tam jakas nieduza porpoawe ale szukam jakiegos konkretnego specyfiku na wasych doswiadczeniahc ktora od poczatku do konca wyleczy mi stan zapalny w mieszkach włosowych. dodam ze u mnie chyba bardziej sprawdza sie przesuszanie niz nawilzanie po nawilzaniu wychodza duze jedne prychole na kazdej dziurce z ktorej wyrasta włosek

Gość URSUS C330
Co to znaczy "musze miec wydepilowane" pracujesz na wybiegu czy co. Musi to na rusi.

Gość URSUS C330
No tak, praca w agencji towarzyskiej ma swoje minusy, buahhahaha

jestes głupia jak but z lewej nogi kobito!!! robie na hali gdzie jest 60ludzi przebieram sie w szatni i musze wygladac jak człowiek!!! WEŹ SPŁOŃ!!!!

Gość URSUS C330
Uwazaj bo akurat wszyscy sie przygladaja twoim nogom , a juz napewno w szatni kiedy trzeba sie skupic zeby sie przebrac i spieprzac do swoich zajec a nie patrzec ktora jaki ma zarost, chyba cos masz z glowa :P

skaczysz????? poco wogole odpisujesz???? skoro pytam wiez znaczy ze to chyba moj problem co nie? świadczy to o twoim niskim intelekcie :/

Gość URSUS C330
A w mózgu wezly chlonne nic nie uciskają ? ;) I dlatego te krosty pewnie.

Miałam taki sam problem, kiedy używałam depilatora. Przez te dziadostwo mam na nodze dwie sine plamy, mam nadzieje ze z czasem znikna. Ja robie peeling i gole nogi golarka albo depiluje kremem. Jest naprawde o niebo lepiej.

a znacie dziewczyny jakis sposób na niegojące sie rany. mam slady po krostkach juz ponad rok i nie wiem co z nimi zrobic.... :( w czerwcu ide na wesele... jak zrobi mi sie krostka to tez goi sie miesiacami....dodam ze mam problemy z naczynkami na całych nogach.... pomocy.

ja mam taki zarost ze na kremach bym zbankrutowała.. :( maszynka musialam sie skroac dziennie to jedynie depilator mnie ratuje ale co tydzien musze je wyrywac :( i tak uwazam ze za czesto... objawy łagodzi sudocrem ale nie leczy do konca stosowalam tez acnosan t, alantal plus, auriderm xo, masc z witamina a przemywalam szałwia rumiankiem bratkiem trojbarwnym i nic... ale nie poddaje sie i szukam dalej :-)

asda to masz to co ja... to okropne jest kto ma ten problem wie... blizn to ja mam tysiac!! tez szukam dobrego kremu na blizny na innym topiku ale najpierw musze wyleczyc te krosty czerwone potem bede leczyc blizny

Gość URSUS C330
Palnik na propan-butan, opalane świnie nie protestują i krostek nie mają.

Gość URSUS C330
"potem" to jedzie od ciebie jak z pracy wracasz , ROTFL

daj spokoj....wstydze sie nosic sukienki :( krotek robi sie mniej odkad robie peelingi rekawica ale te blizny ktore mam nie chca zniknac. nawet na solarium isc nie moge zeby nogi byly opalone (wtedy byloby je mniej widac) bo mam naczynka i nie chce pogarszac sprawy? a ty co stosujesz?

no jedynie to teraz od dłuzszego czasu sudocrem nawet tania masc z dodatkiem cynku zawsze smaruje na noc i nawet fajnie to pozasychało wszysktro...i jakos wyglada ale masc jest biala i smaruje nieregularnie bo jak na rano do roboty to lipa:/ rano na szybko tego nie domyjesz wiec szukam czegos lepszego

Gość URSUS C330
Nie golić , ze strupami to nie siara ale jak kłaczek będzie to ola boga katastrofa, weź sie pizdnij depilatorem w czubek glowy.

ja to mam blizny kolotu brazowego a oprocz tego nowe czerwone kroski :/ wyglada to masakrycznie... ale wole to niz moje grube długie kłaki... ja ogolnie mam tendencje do zarostu taki modewl wiec nie moge sobie pozwolic na włosy na nogach mam je grube i czarne:/ przeczytałam gdzies kiedys ze to zapelnie mieszków włosowych

nie wiem czy ja to mam. ja mam bardzo slabe wlosy- moze przez to ze nigdy nie uzywalam maszynki tylko depilator. wlosy sa bardzo slabe i cienkie i nie moga przebic sie przez naskorek. wtedy cos tam zaczyna sie dziac. robi sie taka grudka i jak wycisne to wylazi dziadsotwo ale strup i potem blizna zostaje. kurwa mac.

nooooo ja jak wycisne to wyłazi czatny włosek z cebulka do tego taki jakis biały syf ropa czy cos... a potem blizna i kolejna i kolejna:/... eeeeehhh

wiesz co mnie uratowaly czeste peelingi. sprobuj. teraz czekam az te paskudne blizny znikna. myslalam ze rok wystarczy :( nowe robia sie bardzo rzadko.

kupilam sizalowa rekawice w rossmanie. kosztowala niecala dyche. myje sie nia jak zwykla gabka (nakladam na nia mydlo i lecimy). od czasu do czasu piore w pralce. przestlam kupowac peelingi bo po co ;)

Gość martaikuba
ja znalazłam sposób - po depilacji używam kremów do skóry z problemami (stosuję emolium) dostępne w aptece bez recepty. Łagodzi podrażnienia i nawilża skórę. W moim przypadku działa rewelacyjnie. Polecam

Gość helga33333
Ja też mam z tym problem :( i sudokrem nie działa, ani krem nawilżający, ani nivea... Peelingi też robię. Dziwna sprawa bo wcześniej tego nie miałam a od roku jakoś mi pozostały krostki. Może za szybko je wyrywam? Pod pachami też biorę depilatorem i jest fajnie gładko bez czarnych kropek jak po goleniu maszynką, a na nogach te krosty :(