Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakon

Zakon żeński

Polecane posty

Gość zakon

Witam Mam 19 lat. Niebawem skończę matury. Już od pewnego czasu zastanawiam się nad pójściem do zakonu. Nic mi się w życiu nie układa. Nie jestem brzydka, ale nie mam ani chlopaka ani koleżanki. Czy któraś z Pań była w zakonie i zrezygnowała? Jeśli tak, to jak tam jest i dlaczego zrezygnowała?

Nie można isć do zakony dlatego ,że nic Ci się w życiu nie układa :O To niedojrzałe i nieodpowiedzialne posunięcie .

Gość zakon
Ale ja nie wiem co mam z sobą zrobić.

Zapisz się na studia , idź na fitnes , zacznij uczyć się angielskiego :) Idź tam , gdzie możesz spotkac ludzi :) Chyba ,że czujesz potrzebę poświęcenia się zyciu zakonnemu .To , co innego .Nie można uciekać przed życiem , chowając się w zakonie .Powodzenia :D

Osobiście uważam, że trzeba być chorym psychicznie żeby iść do zakonu. To nie wizyta u babci na pączkach tylko całkowite poświęcenie się bogu :o

Moja koleżanka zrezygnowała z powodu dyscypliny i braku swobody, poza tym stwierdziła, że chce w przyszłości będzie chciała mieć dziecko. Teraz ma męża własną firmę i ukochaną córeczkę. Dla mnie jest osobą odważną, stąpającą twardo po ziemi i zbyt rozgarniętą żeby być zakonnicą. Gdy opowiedziała mi, że była w zakonie, byłam w szoku!