Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michaiłka

Jak ogarnąć paznokiety? Rozdwajają mi się /

Polecane posty

Gość michaiłka

Mam paznokcie jak robol -_- Nie jestem w stanie ich zapuścić nijak, bo się sukinkoty łamią, albo rozdwajają tak, że odłażą płatami, i to od ponad miesiąca. Trzymam wciąż ręce za plecami, staram się smarować je odzywkami, ale nic. Nawet Sally Hansen nie działa. Ohydaaa... Wyglądam z tymi paznokciami jak kloszard, wstydzę się iść nawet do manikiurzystki. Macie pomysła, co z nimi zrobić?

do manicurzystki na jakiś zabieg , nuczy ciebie ładnie opiłowywać itd

Gość lucca666
a malujesz je? może za często malowałaś i dlatego tak. daj im odpocząć.

Gość michaiłka
Nie maluję ich od miesiąca, ale przedtem nie nękałam ich żadnym agresywnym manikiurem, tylko malowałam odzywka czy bezbarwnym. Albo wcale.

Gość AnnaKaterina
KUP WITAMINE A+E W KAPSULKACH I LYKAJ ALBO ROZBIJ TE KAPSULKE I SMARUJ PAZNOKCIE, TEZ DZIALA. ALBo skrzypowite.

Gość kochanie to jest spowodowane
tym: 1. złe rodzaje lakierów 2. złe zmywacze do paznokci czyli acetonowe 3. trzymanie rak w stanie mokrym 4. brak witamin itd.. Aby temu zaradzić musisz: 1. Uzywać tylko lakierów dobrej jakości 2. Tylko zmywaczy dobrej jakosci 3. Obcinac paznokcie na krótko 4. Systematycznie wcierac kremy do rąk i paznokci 5. Trzymac ręce w stanie suchym 6. i co najwazniejsze, jeść żelatyne, jedna łyzeczka na dzień przez 4 miesiace

Gość ana_katia
rewelacyjna jest odżywka do paznokci micro cell 2000 - na allegro ok.60zl, ale wystarcza na b. dlugo. podstawowa kuracja trwa ok 3tyg (w tym czasie przy codziennym malowaniu zuzywa sie jakas 1/5 odzywki) ale w tym czasie to paznokcie dosyc bardzo sie pogarszają - przynajmniej u mnie - jakby wszystko co chore zlazilo naraz.. potem rewelacja - nosi sie swoje wlasne tipsy ). poza tym paznokiety b szybko rosna.. naprawde, podpisze sie pod tym rekami i nogami...

Gość sacharoza
Na wiosne organizm jest często osłabiony po zimie, brak słońca i świeżych warzyw, owocow... na przednówku często się ma klopoty z wlosami, pazurkami, ale witamina a+e to troche za Malo, dobrze działaja preparaty z innymi witaminami i aminokwasami, Onozis na przykład dziala i na wlosy,paznokcie i cere na raz, wlasnie przez te aminokwasy siarkowe. Może na upartego trzymac się skrzypowity, ale to relikt PRL, na mnie nie dziala.

Gość lusssiana
Mi zawsze wypadają włosy na wiosnę :( I robią się jak siano, niestety mam kręcone do tego.