Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Desssert

Jak wygląda brzuch kobiety tuż po porodzie??

Polecane posty

Gość Desssert

Pytam z ciekawości- jak wygląda skora na brzuchu kobiety tuż po porodzie? Jakoś trudno mi uwierzyć, że brzuch jest jak lycra i od razu po "wyciśnięciu" malca wraca do rozmiaru sprzed ciąży. Ile czasu trzeba czekać aby skóra na brzuchu nie wisiała i była elastyczna?

Gość 6867668
jak sie nie dba o skore podczas ciazy, to niektore zmiany sa nieodwracalne

Gość niebieski tulipan
u mojej żony brzuch był paskudny przez jakis miesiąc ;P dobrze ze sie nie rwała do bzykanka bo bym nie tknał tego czegos ;) :P

Gość Desssert
ale ja pytam KONKRETNIE: jak wygląda?? Co się dzieje z tą skórą? No bo co, cała ta skóra która była "wypięta" nagle opada i zwisa przykrywając wzgórek łonowy? :D

Gość Desssert
ale naprawdę od razu skóra się ściąga do poprzedniego stanu jak guma? nie potrzebuje nawet trochę czasu?

Gość ale jak to artystka
przecież natychmiast po porodzie brzuch nie znika :) Nadal jest duży tylko już nie twardy. Zanik następuje stopniowo. Tak, że bezpośrednio po rodzeniu skóra może nie tak napieta jak była w ciąży, ale również nic nie zwisa...

Gość 6867668
ale to pomarszzenie do konca nie znika, z tego co mi wiadomo

Gość ja pierdykam
skora potrzebuje czasu, by "dojsc do siebie" jedna kobieta potrzebuje na to miesiaca, inna - 6ciu miesiecy, roznie bywa, kazdy organizm/skora jest inna u mnie brzuch wygladal jak wypompowana pilka, ale nie az tak, ze wisialo na wzgorku ;-) po prostu byl baaardzo miekki moj brzuch wygladal dobrze po 3 miesiacach od porodu

Gość Desssert
ale jak to artystka- dzięki za konkretną odpowiedź :)

Gość Desssert
ja pierdykam- 3 miesiące, nieźle... a ćwiczyłaś podczas ciąży albo po?

Gość ja pierdykam
hehe... wcale nie bylo niezle! ale tez nie tragicznie... skora na brzuchu wygladala dobrze, ale nie schudlam od razu, moja figura mnie usatysfakcjonowala 1,5 roku po porodzie w czasie ciazy nie cwiczylam, nie mialam ochoty ani sily, bylam toczaca sie kulka ;-) cwiczylam troche po porodzie, ale tez nie jakos "dziko", po prostu robota przy dziecku, wstawanie nocne "dalo mi w dupe" przyznam, ze jak maly skonczyl rok, to zaczelam sie odchudzac intensywniej - wiecej cwiczen i tabletki ziolowe CHUDEUS-SYT - 3 razy dziennie ze szklanka wody - wypelnialo dobrze zoladek i nie chcialo sie jesc

Gość URSUS C330
Nie odrazu, nie nastawiaj sie tak bo sie zdziwisz

Gość do dessert
Z ciebie artysta jak nie powiem co:-O.

Gość bimbaj się lala
niebieski tulipan - wywalaj stąd w podskokach. mam nadzieję, że kiedyś tak ci fiut sparcieje, że zdechniesz, a żona będzie pisać i mówić o tobie z pogarda

Gość URSUS C330
Tak 48h po porodzie mozna startowac na wybieg, no co za pustaki :P

Gość do dessert
Chcesz wiedzieć co myślą pawdziwi artyści na temat kobiecego ciała to poczytaj co miał do powiedzenia Starowieyski,to na pewno był prawdziwy atrysta.

Gość a ja myslalam
ze bedzie mi zwisac a brzuch byl plaski tylko skora na brzuchu miekka ale wygladal dobrze po kilku dniach juz nie byl taki miekki i wogole super mam brzuch jak przed ciaza bez cwiczen itd.grublam 10 kg nie mam rozstepow waze tyle co przed ciaza 55 kg przy wzroscie 170.nie jest zle naprawde nie martwcie sie jak sie do gora 12 kg tylko przytyje to nie bedzie zwisac

ja pierdykam skora potrzebuje czasu, by \"dojsc do siebie\" jedna kobieta potrzebuje na to miesiaca, inna - 6ciu miesiecy, roznie bywa, kazdy organizm/skora jest inna u mnie brzuch wygladal jak wypompowana pilka, ale nie az tak, ze wisialo na wzgorku po prostu byl baaardzo miekki moj brzuch wygladal dobrze po 3 miesiacach od porodu Mój szybciej, ale ja w ciągu 3 miesięcy po porodzie generalnie schudłam bardzo, ważyłam kilka kilogramów mniej, niż przed ciążą. Stres mnie wykończył. Ale na początku tak właśnie było, brzuch był miękki i dziwnie się czułam. Nagle czegoś w nim zabrakło. :) Przytyłam niecałe 10 kilogramów, to pewnie też miało wpływ.

Od razu po porodzie brzuch wygląda inaczej niż przed ciążą. Nie zmniejsza się całkowicie. Jest wypukły - wygląda w zależności od kobiety na 5 - 7 miesiąc ciąży. Skóra raczej nie wisi - no chyba że ciąża mnoga. Powraca do wcześniejszego rozmiaru stopniowo - nawet kilka miesięcy