Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubek bez uszka

ile zajmuje nauka jezyka obcego za granica?

Polecane posty

Gość kubek bez uszka

Gość wiolkaaa
ok 6 mc jesli masz kontakt z jezykiem caly czas

Gość ale tak od podstaw
?

Gość kubek bez uszka
nie, podstawy znam

Zależy, czy tylko chłoniesz język \"z ulicy\", czy chodzisz na kurs, jak sie uczysz jezyka, ile na to poświęcasz czasu.

Gość fankaanka
z ulicy chyba szybciej sie nauczy niz na kursie

Gość mianowicie co masz na mysli
kochana zalezy jak sie przylozysz ja jestem juz w hiszpanii 8 miesiecy i umiem srednio, a to dlatego ze w ciagu pierwszych 4 miesiecy non stop mialam kontakt z hiszpanami caly czas rozmawialam w ich jezyku zagladalam czesto do ksiazek, mialam tez w planach zrobic kurs i co po 4 miesiacach rozleniwilam sie i do widzenia nauka jak stanela tak stoi po wakacjach i tak zapisze sie na ten kurs i jeszcze wam wszystkim pokaze jak bede smigac i znajde dobra prace! jupi

Nauka "z ulicy" nie jest zła, ale książka czy kurs pomaga usystematyzować to, co się wie i wyeliminować ewentualne błędy

Gość mianowicie co masz na mysli
tak masz racje, ja przede wszystkim uczylam sie z ulicy, ale gdyby nie rozne slowniki i podreczniki nie mialabym pojecia o niczym, ogladam mnostwo telewizji co mi pomaga tez ogromnie! ale podrecznik jest bardzo potrzebny uslysze cos na ulicy lub w tele i cos mi tu nie gra potem zerkam sobie do podrecznika i widze rozwiazanie moich watpliwosc i acha! wiec najlepiej laczyc wszystko

Gość lucas33
Może sobie przetestuj naukę z magazynów językowych, jest coś takiego i fajnie się z tego człowiek uczy słówek zwłaszcza. Są artykuły i obok zaraz masz słownik – wygodnie się przez to korzysta. Ja swój magazyn do niemieckiego zamawiałem od Colorful Media - www.magazynyjezykowe.pl . Zresztą nie wiem, czy jakaś inna firma robi tego typu rzeczy.

Gość gość
A czy warto jest Waszym zdaniem wybrać się na zagraniczny kurs językowy?

Gość darenka123
Oczywiście,że tak. Może pozornie wydać się to trochę drogie ale z drugiej strony w jaki sposób lepiej nauczysz się języka jak rozmawiając z innymi osobami? Nie ma obecnie lepszej opcji. Sama swego czasu jechałam z nimi: http://www.ef.pl/ils/destinations/spain/ - do Hiszpanii uczyć się hiszpańskiego ale mają również inne kraje w ofercie. Mi wyjazd dał o wiele więcej niż kilkuletnia nauka w szkołach językowych.

Gość gość
Zalezy, jak ktos juz wspomnial laczenie podreczikow, cwiczen, Telewizji (bez zniechecania sie, ze nic nie rozumiem), muzyka i tekst na ekranie z yt, proba czytania na glos artykolow z gazet, stopniowe wypowiadanie sie, rozmowy jezykiem potocznym, to wszystko przyspieszy proces nauki.

Gość gość
*atrykulow, sorry ;)

Gość gość
To zależy, u każdego wygląda to inaczej, zależy też w jaki sposób się uczysz. Możesz mointorować swoje postępy sprawdzając, ile z listy 1000 najpopularniejszych w danym kraju słów już opanowałaś :) http://aztekium.pl/1000.py