Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola _b

Co jest dobre na wypadanie włosów??

Polecane posty

Gość Ola _b

Witam! Jestem 3 m-ce po porodzie i strasznie wypadają mi włosy. Biorę SKRZYPOVITĘ od 2 tygodni, ale nie widac rezultatów. Co jest jeszcze dobre na wypadanie włosów?? Pomóżcie!!! Pozdrawiam :)

Gość jhvbhjvbhjbhj
odpowiednie badania :classic_cool: czyli kierunek---> gin lub internista, niech daje skierowanie, hormony po porodzie mogą Ci szaleć

juz dzis jednej dziewczynie polecalam,belisse,ale na efekty trzeba czekac 3-4 miesiace.szybciej stan wlosow sie nie poprawi.

Gość oOo K oOo
Hmmm . trudna sprawa Ale jak by ci na serio na tym zalezalo to bys sie zglosila do lekarza a nie pytala opcych ludzi

Gość mama synka 9 miesięcy
moim zdaniem należy p oprostu PRZECZEKAĆ i nie ma na to innej rady, niestety mnie zaczęły wypadać włosy 4 miesiace po porodzie, a były to takie ilości, że myślałam iż wyłysieję w końcu i trwało to naprawdę długo, bo bite 3 miesiące:O teraz mam mnóstwo kilkucentymetrówych włosów, które wyrosły w miejscu tych, które wypadły więc nie martw się i uzbrój w cierpliwość;)

Gość Ola _b
Dzięki za rady :)

podobno olejek rycynowy i inne cuda - odpowiednia dieta, a na pewno lekarz jeżeli wypadanie włosów stało się dolegliwe

Jedz dużo szczypiorku, cebuli i czosnku, bardzo wzmacniają włosy. Co do suplementów w tabletkach na efekty trzeba czekać bardzo długo a nie zawsze one są. Osobiście polecam maseczkę do włosów henna wax treatment - włosy nie wypadają, stają się mocniejsze i szybciej rosną.

Gość Jessy28
noo, kochana znam dziewczyny,którym po porodzie miesiącami wypadaly wlosy i to intensywnie, i nic na to nie pomoże, to hormony, swoje wyleci i kiedys przestana. Popatrz na Joannę brodzik-muiała się ściąć jak debilka bo łysa by zostala.

Gość babcinym sposobem
jest smarowanie naftą(czystą)Zostawić na kilkanaście minut,potem zmyć i spłukać wodą z octem

Gość tinturintu
do lekarza udaj się:) chociaż po porodzie często wypadają włosy mnie pomagało na wypadanie odżywka: hennna wax szampon pregaine

moze teraz bede wredna,ale skrzypowita jest gowno warta.o wiele lepsza jest belissa o ile sie ja stosuje tak jak napisalam.

Gość ojejciu
jessy Ty jestes debilka nawet bez scinania

Gość Karioka1111
Olu- wypadanie włosów po porodzie, to normalka. Po pewnym czasie przechodzi. Jeśli nie karmisz piersią ,to skrzyp możesz łykać ale musisz uzbroić się w cierpliwość. Co najmniej kilka miesięcy (zazwyczaj wystarczy łykać witaminki przez 3 miesiące). Pozdrawiam;-))))

Gość Karioka1111
To dobrze! To znaczy, że masz rację! Poza tym nie muszę czytać wszystkich komentarzy;-)))

ok.napisalam o belissie nafcie i waxie bo sama je stosowalam.wszystko to naprawde dobrze dziala tylko nafta cholernie smierdziala w tych czasach kiedy ja stosowalam nie wiem jak teraz jest.

Gość ojejciu
ja calkiem stracilam włosy wygladam jak Smigol z Władcy pierscieni, ale zaakceptowałam sie już

Olejek rycynowy, oliwa,jajko taka papke nałożyć na wlosy zawinac folia i recznikiem i trzymac ponad godz. Trzeba tak robic raz w tyg ,ale przynosi efekty. W aptece jest duzy wybot szamponow i odzywek.

wypadanie włosów po ciąży JEST NORMALNE!!!! zapewne w ciąży miałas piękne włosy (to wpływ hormonów) teraz musza wrócić do stanu sprzed ciąży więc wypdanie jest zupełnie normalne

Ja też bym tak bardzo nie martwiła się tymi włosami bo to jak naj bardziej normalny objaw. W ciąży włosy praktycznie w ogóle nie wypadają więc jak już jest po to hormony same dbają o to żeby doprowadzić je do stanu poprzedniego

villemka - nafta oczyszczona rzeczywiście ma takie działanie i jest skuteczna dlatego można ją spokojnie wypróbować. Jest składnikiem na przykład urt-oil - takiego preparatu, który wzmacnia włosy i przeciwdziała też problemowi związanemu z łupieżem.

Gość Siuup
Po porodzie to normalne musisz to przejść. Nawet do 5ciu miesięcy od przestania karmienia piersią będą Ci wypadać włosy. Organizm potrzebuje czas na regenerację :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI