Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Jestem początkującą stylistką, pracuje na żelach firmy Activ,żelowanie naturalnej płytki wychodzi mi dobrze, mam jednak parę problemów, może ktoś mi pomoże 1.żele mam firmy activ, nablyszczacz z firmy reni nail, i tu pierwsze pytanie, kosmetyczka która wczesniej zelowała mi paznokcie pracuej na tych samych zelach, jednak, gdy porownuje french wykonywany przez nią a przeze mie tymi samymi żelami jest inny odcień bieli, czy winny temu może być nablyszczacz? 2. kolejny problem mam z zakładaniem tipsów, czy jeżeli tipsy są mleczne to żel też mleczny? i jak je zakładać poprawnie zeby nie gromadziło isię powietrze? 3.ostatnie problem z brokatem i hologramami, jak najlepeij nakładać brokat? mieszałam z zelem,ale wychodzi taki kit, jak nakładam na paznokieć to tworzytaki wałek... próbowałam także czystym pędzelkiem nakładac brokat , wszystko bbyło ok, najpeirw 1 warstwa żelu, do lampy,na to brokacik, utardzam i problem jak nakładam ponownie zel, brokat wtedy mi sie rozmazuje po całyam paznokciu, a z hologramami wogóle porazka, wszystko mi zjeżdza z paznokcia jak nakaldam na to zel Bardzo proszę o pomoc

Gość fiotelowa
Agnieszko postaram sie ci pomoc: 1) Żele białe sa to żele silnie pigmentowane. Dlatego dwaj albo dwie cienkie warstwy tego żelu albo normalnie jedną grubszą odrobinę ale trzymaj około 4 minut. Jesli to również nie pomoże musisz pogodzić sie z tym że po prostu trafiłaś na gorszą partię. Tak niestety też się zdarza... Nabłyszczacz odpowiada jeynie za nabłyszczanie... To czy jest gorszy czy lepszy objawiać sie będzie jedynie w efekcie połysku. Ja osobiście uwielbiam sealer perfekt silcare. 2) Problem z tipsami ma chyba każda młoda stylistka. Dlatego polecam ci tipsy clear są duzo łatwiejsze w opracowaniu i naprawdę nie sa droższe. Nie ma znaczenia jakiego żelu będziesz używała może to być zwykły clear ale jesli tips jest poprawnie dopasowany i zrownany z paznokciem nie będzie sie róznilł od innych rodzajów tipsa. Jak z nim postępować? Nakładasz klej na kieszonkę, przykładasz tipsa (mniej więcej w jego połowie) prostopadle do wolnego brzegui zsuwasz go delikatnie. Kiedy poczujesz że zahaczyłaś kieszonką o wolny brzeg i połóż delikatnie tipsa i przyciśnij po bokach. Tym sposobem unikasz zapowietrzeń na kieszonce tipsa. weź sobie pilnik o niskiej gradacji i zniweluj próg tipsika tak aby nie odznaczał sie on od reszty płytki. I well done:P Później już nakładasz żelik. 3) Czy był to ciemny brokat?? Ciemne brokaty maja to do siebie że niestety ciężko je utwardzić. Ja co prawda nie miałam nigdy kolopotu ale to dlatego że uzywam zeli bardzo gęstych typu galareta i ona wyśmienicie trzyma ozdoby... Każde. Niektóre żele również nie trzymaja brokatów... np średniogęsty basic. Sama nie wiem co jest przyczyną... A ja chciałabym zaprosić cie na forum: http://nailbeauty.mojeforum.net/ Zaufało nam już ponad 100 dziewczyn. Sprawdź i ty. Stwórzmy wszystkie zgrana grupę sylistek

dziękuję za pomoc! a powiedz mi jeszze jak najlepiej nałożyć hologramy? próbowałam za pomocą patyczka wszytsko fajnie, dopóki nie nałoże na nie kolejnej warstwy żelu....

Gość fiotelowa
Wiesz spróbuj dać je na cieniutką- drugą- warstewkę żelu wtedy juz na pewno sie utwardzą:) A jak nie po prostu miej gdzieś zapewnienia producentów i przemyj warstwę dyspersyjną może na niej się tak ślizgają? Wiem że w lovely silcare tak jest że wydziela gruba warstwe dyspersyjną i najzwyczajniej w świecie ozdoby spływają razem z tą warstwą...

Gość fiotelowa
a ja nakładam sondą wszelkie ozdoby ale patyczek też świetnie sie to tego nadaje

Gość aaniesia ...25
Mogę Wam zadać pytanie od strony klientki ? :) 1,5 tyg temu zrobiłam sobie tipsy żelowe i czy to normlane, że ten żel się tak jakby łamie, odchodzi po bokach niektórych paznokci ??? Czy te żele mi wytrzymają do następnego uzupałniania ?

Fiotelowa dzieki wielkie za pomoc!! do Aaniesia...25 powiem Ci że ja też tak mam, na swoich pazurkach, że na niektórych palcach tak jakby odpryskują po bokach, nie iwem od czego to zależy, ale zauważyłam, że poprostu mam 2 paznokcie na których to się dzieje, neizależnie czy robię to sama, czy robiłam u kosmetyczki.... myślę że jeżeli to minimalnie się robi to wytzryam, u mnie przyanjmiej wytzrymuje, a uzupełniam sobie co 3-4 tygodnie