Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czary12

Moja mama pije! Pomocy!!!

Polecane posty

Gość Czary12

Jestem Czarek i mam 12 lat. Mam brata starszego, który ma 20 lat i siostrę - 21 lat. Ona jest w Szkocji. Mój brat jest wojskowym. Ale już koniec historii tylko mówię o problemie. Otóż moja mama piję co pół roku, ja tylko sam w domu pozostałem bo tata nie żyje od 7 lat. Brat nie może przyjechać bo ma cały czas służby tylko co tydzień-dwa przyjeżdża . A przecież siostra nie przyjedzie tylko po to ze Szkocji żeby "uzdrowić" mamę. Od 2 dni jest podpita. Rano jest normalna, a jak przychodzę ze szkoły to jest trochę podpita. Jak pół roku temu była upita to specjalnie brat wziął sobie urlop 7-dniowy żeby się nią zaopiekować. Brat i siostra już nieraz pomagali mi zwalczyć z tym problem, a teraz sam muszę sobie radzić. PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

Gość sam to chyba nic nie zwojujesz
niestety

Gość dżager
chyba w każdym większym mieście są poradnie dla rodzin alkoholików, myślę, że powinienes sie tam zgłosić, zawsze to fachowa pomoc

Gość Czary12
No właśnie wiem i dlatego potrzebuję pomocy, pedagodzy i inne osoby nic nie pomagają...

Zgłoś problem pedagogowi szkolnemu -jest od tego .Ma obowiązek zachować tajemnicę ,więc się nie martw .Jesteś dzieckiem ,sam nic nie zrobisz .

Gość Czary12
Ale ja już się zgłaszałem z bratem i siostrą i nic nie dało. Nawet 6 lat temu mama była leczyła się w AA i była w szpitalu, ale wtedy tak ostro piła, że spała cały dzień. Dobra idę teraz do szkoły i mam nadzieję, że jak wrócę to mama będzie w pełni trzeźwa.

Gość marsja...
najlepiej zadzwon na policje jak mama bedzie pijana i popros o dyskrecje że to niby opieka społeczna i sasiedzi