Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość totalnie zakręcona

Antykoncepcja to to samo co zabijanie?! Ja się nie zgadzam...

Polecane posty

Gość nie jesteś sama
A ja mam nie jedno,ale kilkoro.Jestem od Was starsza i "obowiązek"posiadania dzieci spełniłam:)Teraz nikt mnie nie przekona,że antykoncepcja jest grzechem.Nigdy się z tego nie spowiadam,a jeśli grzeszę to niech to sam Bóg osądzi.

Gość Gettinga
no faktycznie dużo w tym racji i trudno sie nie zgodzić.

Gość Mewa Albinos
Ja też się spotkałam z \"grzmieniem z ambony\", że nie wolno, że antykoncepcja to grzech. Spiralka jak ksiądz nam wykładał na naukach to już w ogóle mozna by pomyśleć otwarta droga do piekła.

\"Z pewnością antykoncepcja i przerywanie ciąży, z moralnego punktu widzenia, to dwa zasadniczo różne rodzaje zła: jedno jest sprzeczne z pełną prawdą aktu płciowego jako właściwego wyrazu miłości małżeńskiej, drugie niszczy życie ludzkiej istoty; pierwsze sprzeciwia się cnocie czystości małżeńskiej, \" to jest zgodne z waira katolicka. Zawierajac katolickie malzenstwo deklarujesz sie, ze zakladasz katolicka rodzine. Akt plciowy w milosci malzenskiej dazy do zaplodnienia:) jesli nie chcesz byc zaplodniona to wowczas kalendarzyk i do dziela:) Natomiast miedzy zabijaniem a antykoncepcja nie zostal postawiony znak rownosci. Aborcja = przerywanie ciazy:) I mowie obiektywnie:) bo antykoncepcje sama stosuje:)

Gość Mewa Albinos
Wiesz... to jest tak jak ze spowiedzią - idziesz do jednego księdza - daje Ci rozgrzeszenie, do innego z tym samym grzechem - nie daje :D i tak jest z głoszeniem kazań na temat antykoncepcji - jeden twierdzi, że to torowanie sobie drogi do piekła, a drugi podejdzie do tego po ludzku.

Gość ann///
A ja spotkałam sie z takim stwierdzeniem ze jak ktos uzywa prezerwatyw to zostawia pana boga za drzwiami sypialni :o Ale jak mierzy temperature i obserwuje i wyznacza dni niepłodne i tylko wtedy uprawia sex to przecierz tez tylko dla przyjemnosci. Wiec niepojmuje dlaczego wynaczanie dni niepłodnych i sex tylko wtedy jest ok a z prezerwatywą to juz grzech???

Gość GŁUPIE BABY
bo tak powiedział Kościół - a co Kościół mówi to święte. I niestety nie musi niczego uzasadniać ani tłumaczyć - tak przynajmniej im się wydaje ;).