Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzkaaa

Ma tu ktos wiedze o KRWAWIENIU ŚRÓDCYKLICZNYM????

Polecane posty

Gość Zuzkaaa

I moglby mi odp. na pare pytan....??

Gość no pytaj moze bede umiala
odpowiedzieć

Gość Zuzkaaa
Fajnie ze ktos odp.:) jezeli przypuszczam, ze takowe mialam to po tym krwawieniu co ma wystapic? (czytalam, ze jest ono uznawane za okres plodnosci) I po ok 14-16 dniach ma wystapic normalna miesiaczka??

Gość Zuzkaaa
?????

Krwawienia śródcykliczne występują niezależnie od miesiączek. Miesiączki występują w swoim terminie, powiedzmy co 28 dni, a krwawienia niezależenie, bez widocznej cykliczności. Są to krwawienia lub plamienia, o różnej obfitości. Jeżeli masz takie krwawienia, lepiej zgłoś się z tym do ginekologa, bo to może świadczyć nie o płodności, tylko o zaburzeniach hormonalnych. Plamienie owulacyjne, które może wystąpić 14-15 dni przed miesiączką nie jest krwawieniem śródcyklicznym.

Gość Zuzkaaa
To krwawienie dostalam tydzien po terminie spodziewanej @...nie w polowie cyklu, ani w terminie tylko tydzien po...czulam podczas niego jakbym miala owulacje, te klucia jakie towarzysza mi zawsze przy niej...dzis mija 21 dni od tego krwawienia i nie wiem czy teraz ma byc normalna @ czy co...? do lekarza pojade ale dopiero za tydzien...

To było krwawienie, czy plamienie? Nie dostałaś miesiączki po terminie, tylko plamiłaś 7 dni po terminie? Czy dostałaś miesiączkę, a 7 dnia cyklu miałaś plamienie? Wydarzyło się coś szczególnego? Plamienie miało związek ze współżyciem? A może jesteś w ciąży? Za mało informacji podałaś.

Gość Zuzkaaa
to bylo krwawienie trwalo 5,6 dni...jak kazde tylko bylo takie dziwne bez skrzepow...dostalam je tydzien po terminie oczekiwanej @ czyli nie dostalam @ w terminie i po 7 dniach pojawilo sie to... ze wspolrzyciem to ono nie mialo nic wspolnego....test ciazowy zrobilam 15 dni po tym krwawieniu(bo myslalm ze po tym krwawieniu ma przyjsc normalna @ a nie przychodzila...i nie przychodzi, nie mam zadnych objawowo aby na nia wskazywalo) po poludniu wyszedl negatywny...

Gość Zuzkaaa
przypuszczam ze to bylo srodcykliczne bo nie mialam owulacji w tym cyklu, nie bylo plodnego sluzu..nic...a w kazdym cyklu byl...

Gość Zuzkaaa
bede wdzieczna jak odp...ja musze teraz isc, ale jak wroce to tu zajze:)

Wydaje mi się, że to właśnie była miesiączka, która po prostu przesunęła się o te 7 dni. Nie mogło to być krwawienie śródcykliczne, bo trwało 5 dni, a wcześniej miesiączka nie pojawiła się w spodziewanym terminie. Owulacja nie musi występować w każdym cyklu - tak mają kobiety normalnie płodne, mogące mieć dzieci. Jeżeli zazwyczaj masz krwawienia ze skrzepami, to jest niepokojące, bo nie powinnaś mieć skrzepów. Podejrzewam, że za kilka dni (około tygodnia) pojawi się miesiączka.

Gość Zuzkaaa
Wiec bede czekac do @...ale gdyby to byla normalna @ to bylabym juz po dniach plodnych...a w zasadzie znow ich nie zauwazylam, tak jakby ich nie bylo...pare dni temu mialm sluz ciagnacy ale byl bialy...nie taki jak zawsze...nie wiem czy to wlasnie byly dni plodne...