Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona jestem no o

stopień czystości pochwy III w ciązy

Polecane posty

Witam, chciałabym się zaptać co stosowałyście w ciązy przy zapaleniach. Zrobiłam dziś stopień czystości i wyszła mi III. Clue cells- ujemne, trichomonas vaginalis - ujemne, candida albicans - ujemne a stopień czystości III. Dzwoniłam do swojego gin ale będzie dopiero w poniedziałek!!!!

Gość 1987456
W aptece kaws mlekowy koszt ok 22 zl,przechowuje sie w lodowce.Zapomnialam nazy.

Podmywam się preparatem z pałeczkami kawasu, ph 4,9. Jestem w 22 tc i chyba potrzebne mi będą tabletki dopochwowe. Mam clotrimazolum w domu ale nie chce ich brac bez konsultacji z lekarzem, ze tez zawsze wszytsko na weekend sie trafia jak lekarzy nie ma;/

Gość 1987456
Idz do apteki i popros o tabletki z kwasem mlekowym a cortimazolum w ciazy mi ginekolog nie kazala brac.

Gość 1987456
Juz wiem jest to LACTOVAGINAL !!!

to pałeczki kw mlek. Co mi to na bakterie pomoze?

Gość lacibios famina
takie cosik chyba mozna

Gość tererereretrefrt
Mi gin przepisał w I tymestrze GYNO PEVARYL 150. ciąża i karmienie Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu preparatu na płód. Nie wiadomo czy lek przenika do mleka matki, należy zatem zasięgnąć opinii lekarza w razie zamiaru stosowania leku w okresie karmienia dziecka piersią.

Gość takafajnajednano
Kobiety w ciązy często maja zapalenia

Gość tereferererefere
Nawet najmniejsze zapaelenie trzeba leczyc, zadzwon do inneego gina!!!!

Gość ej w trzy dni Ci się nie pogor
pogorszy...:Oczekaj spokojnie do poniedziałku i idź do lekarza.Nerwami tylko dziecku szkodzisz.

Gość caramelek
No to ladnie, jestem w 10tym tygodniu i tez mam jakies zapalenie, zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy poszlam z tym do lekarza i przepisala mi jakies 3 tabletki dopochwowe( bylam moze w 2 tygodniu), minelo na kilka tygodni, ale znowu wrocilo. Pytala mnie wtedy czy jestem w ciazy, powiedzialam ze nie wiem, wiec skoro zapytalo to moze to niebezpieczne dla malenstwa. Juz sama nie wiem co robic, isc znowu czy przeczekac...

Gość upupupup
podnosze

witam, odebrałam wyniki z czystości, wyszedł mi trzeci stopień, oto one leukocyty +/++, nabłonki +++, brak pałeczek kwasu mlekowego, pałeczki G /-/+++!, ziarniaki G /+/+++! proszę powiedzcie czy da się ten stopień wyleczyć? lekarz przepisał mi już sumamed i metronidazol, dziękuję