Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadinusieek

JAK WYWOŁAĆ PIERWSZY OKRES??

Polecane posty

Gość Nadinusieek

Witam! Mam 13 lat i chciałabym wiedzieć, jak wywołać pierwszy okres. Od końca lutego mam upławy, jednak żadna miesiączka się nie pojawiła. Próbowałam maści rozgrzewającej na podbrzusze, jednak to również nie pomogło.Znacie jakieś sprawdzone sposoby na wywołanie okresu? pozdrawiam ;]

Gość nie ma co się załamywać
pytanie po co??????

Gość ale takiego sposobu nie ma
skoro nie masz okresu jeszcze tzn że Twój organizm jeszcze nie produkuje wystarczającej ilości hormonów aby zacezło dochodzić do miesiączki. Po co sie śpieszysz? Póxniej będziesz się wściekac że co miesiąc się babrasz, że boli itd

Gość Nadinusieek
Otóż dobrze wiem co to okres ;] dostaliśmy w szkole nawet o tym takie broszurki .

Gość gość
oj oj oj niewiem poco ci wogole ten okres bo ja mam i nic przyjemnego ale jak chcesz wiedziec to slyszalam o takim sposobie wziasc goraca kompiel ale niewiem czy to prawda ale jeli masz bole brzucha i sluz do niedlugo dostaniesz

Gość Marta003
Ja nie wiem po co ci to, ale ok 1. Picie wywaru z czarnej morwy 2. Maczanie nóg w gorącej wodzie 3. Gorąca kąpiel :D

Gość gość
Umów się na wizytę do lekarza,dostaniesz tabletkę na wywołanie,jest to dużo bezpieczniejsze od domowych sposobów. Musisz być jednak przygotowana na ten czas bo po użyciu tabletki będziesz miała dość obfity okres. Pa,pozdrawiam.

Gość aha
Dnia 21.05.2009 o 20:12, Gość ale takiego sposobu nie ma napisał:

skoro nie masz okresu jeszcze tzn że Twój organizm jeszcze nie produkuje wystarczającej ilości hormonów aby zacezło dochodzić do miesiączki. Po co sie śpieszysz? Póxniej będziesz się wściekac że co miesiąc się babrasz, że boli itd

Ja też mam 13 lat i nie mam miesiączki

Gość Przeczytaj

Hej ja mam 12 lat i w mojej klasie wszystkie dziewczyny już mają okres i ja też trochę chcę mieć ale okresu nie da się przyspieszyć. To organizm decyduje kiedy okres się zaczyna i kiedy kończy. Uwaga do wszystkich dziewczyn które chciałyby mieć okres! Mam dla was radę bardzo ważną Otóż jeżeli nawet ktoś wam to radzi to nie zażywać aspiryny Nie dość że to nie działa To może wam ona zaszkodzić aspiryna rozrzedza krew i to może doprowadzić do krwotoku, wiem to od specjalisty Mam nadzieję że pomogłam Pozdrawiam pa

Gość Marynaty

Ja nie mam nadal okresu a mam 14 lat i słuchaj tez chciałbym mieć to za sobą (wiem to boli i nie jest przyjemne ) ale za rok idę do liceum i już chce mieć to za sobą  ale nie przyspiesza tego wiec poznaje nam tylko czekać