Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamama7689

wyrwałam zeba w ciazy co robic

Polecane posty

Gość przyszłamama7689

2 miesiace temu dostalam okres tyle ze taki slabiutenki i trwal 3 dni 2 tyg temu strasznie bolal mnie zab poszlam do dentysty ktory dal mi 2 zneiczulenia i go wyrwał a dzisiaj poszlam do ginekologa bo przez ten bol zeba nawet nei zauwazylam ze nie dostalam okresu od 2 tyg na usg okazalo sie ze jestem w ciazy ginekolog powiedzial ze kolo 10 tyg i jak przyszlam do domu uswiadomilam sobie ze ja przeciez wyrywalam zeba a bylam juz w ciazy czy te znieczulenie nie zaszkodzilo dziecku ??

Gość a my jasnowidze
zapytaj swojego ginekologa ale raczej nic nie powinno byc.

Gość smutno mi___
raczej nie. przeciez to znieczulenie miejscowe. nie sadze by maluchowi cos sie stało, ale powiedz o tym ginowi

Gość przyszłamama7689
ozcywiscie powiem mu ale on przyjmuje dopiero w poniedzialek a do etgo czasu chyba umre ze strachu

Gość baletniccca
ja normalnie wyrywalam zeba i leczylam wszystkie zeby ze znieczuleniem i nic dzidziusiowi nie jest, takze glowa do gory w ciazy nawet powinnas bardziej zadlab o zeby bo czesto sie psuja sie po porodzie:)

to jest znieczulenie miejscowe, nie powinno sie go stosowac po 6 mc bo wtedy moze wywolac porod, zreszta dentysci wtedy nie chca nawet specjanie rwac zebow, ja tez rwalam na poczatku, i wszystko jest ok,

Gość przyszłamama7689
a najbardziej przeraza mnie mysle ze dostalam podwojne znieczulenie bo 1 nie pomoglo

spokonie:) ja wyrywalam zeba w 5 miesiacu u swietnego dentysty ktory zapewnil mnie na mur beton, ze teraz znieczulenia nie sa w ogole inwazyjne dla ciazy :) dziecku nic sie nie stanie na bank :) zrelaksuj sie :)

Gość baletniccca
oczywiscie powiedz o tym swojemu lekarzowi poniewaz musisz go o wszytskim informowac ale nic dzidziusiowi nie powinno byc:)

Gość przyszłamama7689
acha czyli nic nei powinno byc dzidziusiowi jejku razem z mezem staralismy sie o tego bobasa prawie 2 lata i nie znieslabym mysli ze przezemnie cos mu sie stanie

Gość baletniccca
napewno nic nie jest:)to na podtrzymanie cie na duchu a w poniedzialek zeby calkowicie rozwiac twoje watpliwosci powiedz o tym lekarzowi

Gość ameeeliaa
Nic a nic to znieczulenie nie miało wpływu na malucha. Ciężarne dostają inne znieczulenie, takie bez środka obkurczającego naczynia krwionośne, a to dlatego, by niechcący nie spowodować skurczów macicy, a więc poronienia. Dopóki będziesz w ciąży, a także jeśli będziesz karmiła piersią, to zawsze zgłaszaj to dentyście (wtedy dostaniesz inne znieczulenie), bo z pokarmem też niektóre składniki zwykłego znieczulenia przechodzą.

Gość efgdfgh
ja wyrwałam zeba w siódmym miesiącu i miałam dwa zastrzyki znieczuenia i nic mi nie było...lepiej wyrwac niz chodzić z zepsutym

Gość inkkkkkka
nic się zapewne nie stało;) moja porzyjaci ółka zawsze miała bardzo nieregularne okresy,nieczynną tarczycę ,formalnie miała mieć problemy z zajsciem w ciaze.Tak liczac akurat po zapłodnieniu pojechali na wakacje,gdzie pili na umór,palili na umór...potem też była u dentysty:) w 3 miesiacu zastanowiła się że się inaczej czuje:) dzieciatko zdrowe sie urodziło:)

Gość inkkkkkka
dodoam jeszcze ze przyjaciółka brała mnóstwo leków na tarczycę,miała bardzo wysokie cisnienie,poteżną nadwagę zwiazaną z tarczycą a dzieciatko jest zdrowe

Gość A mnie jak bolal kiedys zab
Bralam prochy co 2 godz przez 3 dni...potem mi sie cykl rozregulowal....i zaszlam w nieplanowana ciaze. oczywiscie nie wiedzac pozniej wyrwalam zab... A. . urodzilam zdrowe duze blizniaki!

Gość przyszłamama7689
dziekuje wam za odpowiedzi mysle ze dzidziusiowi nie zaszkodzilam oczywiscie w poniedzialek powiem o tym ginekologowi ale juz jestem spokojniejsza

Gość ciekawskadziewucha
ja bedąc w ciązy maiłam operacje usuwania guzka z piersi,w znieczuleniu miejscowm (takie samo jakie stosują dentysci) A myśle że miałam większą dawke niz przy usuwaniu zęba a lekarz o ciaży wiedział, więc nie masz sie co martwic. Pozdrawiam