Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja donna

PYTANIE DO BEST BRA, stanikowe wątpliwośći -

Polecane posty

Gość moja donna

Witaj, dopisałam się z miom problemem w innym temacie, ale zapewne nie zaglądałaś do niego więc ponawiam swoją prośbę. bardzo proszę o pomoc. moje wymiary to 73/89 rozmiar 65f z tabelki. Kupiłam ostatnio w sklepie internetowym stanik firmy kostar model Pina Colada 017 biustonosz bardotka http://www.garderoba.pl/strona.php?site=wysw ietlanie&what=producent&id_inne=28&view=4 niestety jak go przymierzyłam, to się okazało że nie przylega on do mostka, tylko tak trochę odstaje oraz obwód jest za szeroki, gdyż zapinam się na ostatnią haftkę i jeszcze mogę wsadzić dłoń między obwód a plecy. Poza tym mam wrażenie , że kształtuje mi on piersi do trójkątów (są takie szpiczaste, jeśli wiesz co mam na myśli ; czy zmiana rozmiaru coś w tej kwestii by pomogła, czy taka uroda tego stanika? najbardziej to mi przeszkadzaja te szpiczaste piersi, bardotka powinna je inaczej kształtować, prawda? bardzo prosze o jakieś wskazówki, bo nie wiem czy zwrócić ten stanik czy wymienić na inny rozmiar? pozdrawiam

Gość co prawda nie jestem best bra
ale tez mam jakies pojecie;) po 1 jesli stanik odstaje na mostku to miska jest za mala po 2 kostary sa w ogole rozciagliwe i trzeba je zanizac bardziej niz zwykle po 3 ta bardotka ma taki dzibowaty kroj i wiele dziewczyn na nia narzekalo bo wszystkim robila dzioby unikaj stanikow z jednym poziomym szwem bo na 90% beda dziobowac niezaleznie czy sa miekkie czy usztywniane z kostara musialabys szukac 60H (nie wiem czy produkuja) i tez mogloby byc za luzne moze sprobuj ewy bien, comeximu, mileny itp?

Fakt, wczoraj przeoczyłam. Ale widzę, że już mnie wyręczono :) Ja tylko dodam, że fajnie, że polskie firmy się rozwijają i poszerzają rozmiarówkę, tylko jeszcze często te nowe staniki mają niedopracowaną konstrukcję (vide taka bardotka z poziomym szwem czy uparte tworzenie modeli półusztywnianych, także mających wybitne tendencje do bycia dziobakami) - miejmy nadzieję, że producenci czytają oba Lobby i pracują nad poprawą tego stanu :) Jeśli chcesz mieć ładnie zaokrąglający biust stanik z odpinanymi ramiączkami to szukaj takich z pionowym cięciem albo modelowanych termicznie (bezszwowych).

Gość moja donna
Dziękuję Wam serdecznie za wyczerpujące odpowiedzi. Więc go jednak zwrócę, albo sprzedam dalej na allegro ;-) pozdrawiam