Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WieleMyśląca..niestety

Czy pierwsze wrażenie można zmienić....

Polecane posty

Hmm zastanawiam się nad pewnym...jak by to nazwać..."zagadnieniem"...Mianowicie chodzi mi o to czy można zmienić już odniesione pierwsze wrażenie...Mam na myśli mój własny przykład...tj.chyba się wygłupiłam przed facetem który mi się spodobał(spotkałam go pierwszy raz w życiu) No może nic konkretnego się nie wydarzyło co miało by zadecydować o tym że się przed nim wygłupiłam...ale z pewnoscią nie wykazałam się swoją inteligencją a on zdecydowanie nalezy do osób z półki pt"Inteligent to ja" Więc czy jeśli nawet wydałam mu się,powiedzmy to "delikatnie głupia",to czy za drugim razem(jak w końcu uda mi się powalić go moją bystrośćią umysłu) zmieni o mnie zdanie...?!Chociaż z drugiej strony nie mogę być pewna że juz ma o mnie zdanie "Głupiej dziewki"Och nie wiem..jak myślicie???

Gość Aurelinka
możesz mu zaimponować, jeśli wiesz jak ;)

Pierwszego wrażenia nie zmienisz ale możesz zmienić to co dana osoba o tobie myśli ;)

Levviatan..ciekawe...i o to mi chodziło:))

Czy wiem jak mu zaimponować....?!Hmm...coś wymyślę...a raczej już wymyśliłam tyle że jest tego dużo...ale coś wybiorę...albo użyję wszystkiego..Tylko musze uważać by nie pomyślał że staram się mu zaimponować....ma być naturalnie;)

Gość Nie znamy okolicznosci...
...wiec ciezko o dobra rade. Najlepiej zrobisz,gdy bedziesz po prostu soba i to w najlepszym wydaniu. Nie myl tego przypadkiem z pozornym udawaniem,bo takie cos gwarantuje kleske napewno. Wcale nie musisz mu udowadniac jaka to niby potrafisz byc inteligentna itd. Jesli masz to cos,czego On oczekuje (nie koniecznie w/w) to samo sie wszystko posklada przy wzajemnej obustronnej dbalosci.

I nie staraj się udawać kogoś kim nie jesteś bo wtedy zazwyczaj wypada się gorzej. Zachowuj się naturalnie.

Gość madziaaaaaaaa
mi na przyklad pierwsze wrazenie samo sie zmienilo gdy przyszlo drugie wrazenie i trzecie,inteligencja nie wybiera