Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niskasaomoocenaaaaaa

jak walczyc z niska samoocena

Polecane posty

mam niska samoocene, ciagle boje sie krytyki, osmieszenia, ze ktos mnie uzna za dzwna, wysmieje, obgada itp. jak z tym walczyc? wiem ze kazdy jest inny, ze ma prawo zyc po swojemu , ze na swiecie jest tyle ludzi i kazdy jest inny i ma do tego prawo ale jakos nie moge zastosowac tego do swojej osoby

Gość niskasamoocenaaaa

Gość bułcia
Hm pomysl sobie ze zycie masz jedno, mozesz przyjac bierna postawe bojac sie osmieszenia.. stac z boku boić sie byc sobą. albo siebie zaakceptowac i zawojowac o szacunek. Wiesz z wlasnego dosiawdczenia wiem ze ludzi o niskiej samoocenie, zakompleksionych postrzega sie jako slabych i nie liczy sie z ich zdaniem.. taka jest niestety prawda, oczywiscie wszyscy są mili i wogóle a tak naprawde, zgniecą cie dla samej rozrywki, bo przy tobie czuja sie silniejsi... Wiem po sobie.. ale zmienilam sie i wiesz co czasem jeszcze wstydze się czegos mowic robic, bo mysle o reakcji innych ludzi, ale najwazniejsze jest to zeby pomimo zahamowan nadal to robic i wyprzec takowe msylenie z gliowy!!!

1. zaakceptowac siebie 2. powtarzaj sobie codziennie rano: " jestem piekna, jestem mądra, jestem inteligentna, jestem pewna siebie, mam piekne włosy, mam boskie nogi czy co tam w sobie lubisz" :)

Gość bułcia
a tak naprawde yjscie jest jedno i bardzo proste znajdz sobie faceta.

ale czy osobie po 30stce moze sie udac zmiana myslenia?

wiesz z tym facetem to nie zgadzam sie tak do konca. owszem faceta ale fajnego i dobrego. znam wiele kobiet ktore maja facetow i przez nich jeszcze wieksze doly

Gość bułcia
jasne, jesli nie potrafisz sama, psycholog ci w tym pomoze. ale ty sama musisz do tego dazyc. nmie mwoie ci patrz sie lustro i mow sobie ze masz chude nogi chcoiaz widzisz ze wcale nie są. stan przed lustrem i pogodz sie z tym jak wygladasz, daj sobie troche luzu. czesciej spotykaj sie ze znajomymi, relaksuj sie. a moze poporstu znajdz sobie jakies hobby? musisz odwrocic uwage od ego :)

Gość bułcia
e tam biadolicie zamiast wziac sie za siebie. dupsko w troki i do pracy nad soba, nawet srajtasma sie rozwija,.

Gość gość
Cały czas chodziłam przygnębiona, wszystko mnie denerwowało. Nie potrafiłam się kompletnie odnaleźć na świecie. Moje życie było zwykłą egzystencją, czasem nie chciało mi się nawet wstawać z łóżka. Szukałam dla siebie pomocy, ale nie chciałam faszerowac się lekami. Zamówiłam oczyszczanie energetyczne na stronie http://moc-energii.pl - i naprawdę mi to pomogło. Teraz przez większość dnia mam całkiem dobry humor, umiem docenić to co mam, a obowiązki przestały mnie przerastać. Czuję się jakbym wstała z kolan.

Gość gość
Z kłopotów, z niepowodzeń, ale również moim zdaniem z braku zrozumienia własnych problemów. Ludzie np. nie doceniają, że są spotkanie, takie jak te http://www.instytut-zacisze.pl/ które pomagją te samooceną niską zwalczać. Warto to docenić.