Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nocny_Motyl

Kierunek studiów.

Polecane posty

Gość Nocny_Motyl

Fizjoterapia, pielęgniarstwo, położnictwo, ratownictwo medyczne lub zdrowie publiczne. Który z tych kierunków najlepszy? Nie mogę się zdecydować aczkolwiek mam swojego faworyta. Który najciekawszy, najbardziej opłacalny i dlaczego. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość kijowo
na bank zaden z tych, ktore wymienilas.

Gość ja obstawiłabym
fizjoterapię alboi pielegniarstwo,na razie mało opłacane ale coraz lepiej i zawsze można dorobić w tym zawodzie

A właśnie że nie ;) siedzę w tym temacie i po fizjoterapii raczej ciężko o pracę. I zarobki porównywalne albo nawet mniejsze niż pielęgniarek. A po piel już od razu po studiach wyciągniesz w najgorszym wypadku 1600 zł za 36 godzin w tygodniu :P Jeszcze dodaj dodatkową kasę za nadgodziny :D To nie jest tak zle :P A zarobki podwyzszają ;)

Gość Nocny_Motyl
LiLy czy aby na pewno pielęgniarki tak dobrze zarabiają? W tym roku zrezygnowałam ze swojego kierunku. Nie chciałabym popełnić znów błędu... No i ta praca pielęgniarki...

Gość laluniamartunia
Idź na pielegniarstwo, poznasz fajnego lekarza i się ustawisz do końca zycia ;)

Tak - zarabiają tyle ;) I powiem Ci ze praca niekiedy wcale nie jest taka ciezka....

Tylko wiedz, że studia są nie takie lekkie. Mnóstwo praktyk... Czasami od rana do wieczora. Ale w sumie jest ciekawie :)

Gość Nocny_Motyl
Lily studiowałaś pielęgniarstwo? Mam jeszcze trochę czasu. Trzeba się zdecydować.

Tak - kończę ;) Ale moze innym razem Ci poopowiadam bo teraz muszę zmykać :D

dla mnie praca pielegniarki jest....gorsza:O bedac fizjoterapeuta tez mozna sobie dorabiac, moje kolaznaki z licencjatem i kursem masazu, wyciagaja niezla kase za masaze:P nie wiem ja osobiscie nie wiem czemu ludzie w ogole ida na studia typu "pielegniarstwo" czy "poloznictwo". moge to tylko tlumaczyc tym,ze maja powolanie.

No napewno cięższa niż fizjoterapia ale o pracę łatwo.

Gość Nocny_Motyl
Ok. Napisz do mnie. 4150703 GG. Będę miała kilka pytań.

Gość Nocny_Motyl
Myślę nad fizjoterapią, bo boję się trochę pielęgniarstwa. To taka brudna robota. I tyle się słyszy o sytuacji pielęgniarek w Polsce.

"To taka brudna robota" idealnie to ujelas:) mi jak zwylke zabraklo odpowiedniego okreslenia:) sama musisz zdecydowac. pomysl, ze masz to robic cale zycie. bo zakladam ze chcesz pracowac w zawodzie;)

ale fizjoterapia to też taka "brudna robota"... w dodatku słabo płatna, przynajmniej na początku, a żeby sie odbic i coś konkretnego zarobić, musisz najpierw sporo zaunwestowac..