Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

co można dać do ciasta czekoladowego zamiast gruszek??

Polecane posty

jestem poczatkująca w kwestii ciast i gotowania dlatego pytam bardziej doświadczonych czy zamiast gruszek mogę dać np brzoskwinie z puszki?? albo jakie inne owoce??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jasne:) Ja w sumie zawszę takie daję, bo nie mam innych Skrapiam alkoholem i cukrem posypuję, a później na ciasto rozkładam:) ( rozmrożone oczywiście :P )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i jeszcze jedno pytanie bo to ciasto MUSI mi się udać;D te wiśnie układamy na wierzch tak jak gruszki w przepisie czy jakoś do środka/?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepiej
na wierz, bo jak włożysz do środka to jest duza sznasa że opadną na dno ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to zależy od Ciebie ja przeważnie kroję biszkopt na poł , smaruję jedną część kremem np śmietankowym, na to wiśnie, później daję drugą połowę ciasta i na wierzch leję polewę czekoladową nie wiem jaki Ty masz przepis i sposób wykonania ale możesz na wierzch tez ułożyć , byleby Ci to nie spadło:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Właśnie, te wiśnie daję na upieczone ciasto, nie do surowego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Składniki na ciasto: 1 szklanka maślanki; 2 jajka; 1 szklanka cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 0,5 szklanki oliwy lub oleju; 2,5 szklanki mąki; 3 łyżeczki proszku do pieczenia; owoce 1. Cukier i całe jajka ubić mikserem, następnie należy dodać maślankę i oliwę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, powoli dodawać do ciasta i delikatnie wymieszać. Na koniec wsypać cukier waniliowy. 2. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i rozłożyć na nim owoce. Miękkie masł Kruszonkę rozkruszyć palcami na owocach. Piec 55 minut w 180oC. Rada: Jeśli ciasto pieczemy z jabłkami, to zamiast cukru waniliowego dobrze jest dodać do ciasta cukier cynamonowy. o utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę tak, by powstały grudki. to jest swietne ciasto!!szybkie ok 10 min samo przygotowanie!!i meeega smaczne!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wlasnie pieklam z wisniami w zeszlym tyg.nie moglam dostac swierzych truskawek tym barziej wisni to wzielam wisnie z kompotu.extra!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aa!i blache zamiast papierem to normalnie - masełkiem i bulka wysypuje...nie bawie sie w papiery... i radze uwazac z kakaem...ostatnio dosypalam 2 lyzki do sernika i nie wiem dlaczego ale urosl jak bomba,a robilam sernik ajak zawze tylko chcialam zeby mial taki czekoladowy smak...a kolezanka mi powiedziala ze od kakaa rosnie...i bylo niby smaczne ale wygladu to on nie milal w ogole...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI składniki; -30dag mąki -20dag orzechów włoskich( niekoniecznie) -20dag cukru -cukier waniliowy -25dag masła -5 jaj -1/2 szklanki mleka -4 łyżki kakao -2kg gruszek( można dać np. wiśnie) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -tłuszcz, bułka tarta wykonanie: Odzielić żółtka od białek. Cukier wymieszać z cukrem waniliowym, utrzeć z pokrojonym w płatki masłem i dodowanymi kolejno żółtkami. Zmiksować z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mlekiem. Na koniec wymieszać z posiekanymi orzechami i pianą z białek. Ciasto umieścić w natłuszczonej i posypanej bułką tartą blasze. Powierzchnię wyrównać nożem. Gruszki obrać, usunąć gniazda, pokroić na cząstki i ułożyć na wierzchu ciasta. Piec 45 min w temp 180 stopni ja mam taki przepis:) to mogę dawać do surowego ciasta te owoce??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dała bym:P aczkolwiek tak na ryzyk-fizyk:) niee, sądzę, ze powinno sie udać:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no wg przepisu masz tak: najpierw obrac i ulozyc gruszki a potem dopiero piec ...itd.wiec jasnow wynika ze piec z owocami...ja bym piekla!a co tam. czekaj jeszcze spojrze jakie to ciasto...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
n0o czyli to nie jest kruche bo nie karza nic zagniatac.tylko wyrownac nozem zeby bylo gladkie na wierzchu,ale jak polozysz gruszki to tak sie zburzy...hehe.piecz z gruszkami! czekamy na efekt.zaufaj mi!;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gruszek nigdzie nie dostałam:( dupa blada ciasto zrobie z rodzynkami bo nie bede juz latac po sklepach .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×