Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna starsza25

Maszynka i pianka czy pianka i szpatulka- depilacja. Co preferujecie??

Polecane posty

Gość dziewczyna starsza25

Chodzi mi o depilacje okolic bikini. Co lepsze: pianka zwykla do golenia plus maszynka czy pianka która trzyma sie piec minut i wlosy same odchodza i zbiera sie je szpatulka?? Co lepsze????? Jakie są plusy i minusy obu sposobów????

Gość Nio266
Ja jade maszynka. Drugi sposob wychodzi za drogo.

od zawsze maszynką :) nigdy nei mialam zadnych podraznien ani krostek ;)

Gość laj laj laj te cygany
Ja wole szpatulka na mokro, woski same schodza. Tylko zamiast szpatulki uzywam zwyklej gąbki do zmywania wloskow.

a te plastry z woskiem z veeta umiecie sobie zrobić?? bo mnie za cholerę to nie wychodzi...pokleję się tym cala a wlosków to mi może z 5 wyrwie i na tym koniec musze reszte jechać maszynką :O

Gość Nie robic eteggo0
plastry.

Bo chcialam mieć na jakiś czas spokój ale nie udalo się....a od tej maszynki to juz sobię skórę niedlugo zedrę :O

hej a używała któraś smooth legs-depilacja bez bólu? bo nie wiem czy to wogóle działa?

Gość Kagiretka
mi mój men wyrywa po jednym pincetkom

Gość jkahh
laserowa depilacja jest najskuteczniejsza, robia ja dobrze w Denique w Arkadii

Ja używam normalnej maszynki do golenia. Trzy lata temu będac w Czechach trafiłam na taki wykład odnosnie usuwania owłosienia łonowego i dopiero tam otworzono mi na pewne sprawy oczy. Co ciekawe prowadził to Polak. Nie używam pianek bo?.... No właśnie mogą podrazniać a to już przerobiłam kilkakrotnie, swiąd, zapalenie drozdżakowe itd. Używam do namydlenia polskiego mydła dla dzieci Bambino gdyż ma najmniej substancji uczulajacych, potem krem tej samej nazwy który jest po prostu super. Te wszystkie inne okazały sie po prostu przereklamowane, i tyle. Poza tym mało wie kobiet wie że samo pozbywanie owłosienia moze mieć wpływ na funcjonowanie gospodarki hormonalnej. Sprawdziłam na sobie i to działa. To fakt. Tylko ze to kurza twarz wyzsza szkoła jazdy. Napisałam do tego gościa co prowadził to spotkanie i co nieco mi listownie wytłumaczył. Efekty sama widzę. Gdzies mam te jego instrukcje a moze i jeszcze adres, ale muszę poszukać. Powiem jedno nie wyobrazam teraz siebie bez usuniętego owłosienia.

Gość xxcza_z
laserowa depilacja? Tez wlasnie bylam w Denique no i faktycznie chyba najlepsza tzn najdluzej efekt