Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nvnjxdu

wymiana paszportu dla dziecka

Polecane posty

Gość nvnjxdu

Gość nvnjxdu
WITAM!! Moja córka miał wyrobiony paszport jako 9mczny bobas ma go na 10 lat!! Zmieniła sie bo ma juz prawie 5lat miaszkamy w Szkocji jak do tej pory nie mialam klopotu z przekraczaniem granicy i tym zdjeciem!!! Powinnam jej zmienic paszport i uaktualnic zdjecie??? Planujemy wypad do Hiszpani i boje sie zeby cos nie pokrzyzowalo nam planów w wziazku ze zmiana jej wygladu .... mial ktos jakies nieprzyjemnosci z tym zwiazane???

Gość nvnjxdu
aa i czy musi byc obecny tez moj maz w polsce przy ewentualnej wymianie paszportu dla nie??? czy tylko ja i moja zgoda wystarczy bo to tylko zdjecie a paszport jkest wazny jeszcze ok 5 lat?

Gość ja299997
wisz np. moj syn jest u mnie w paszporcie wpisany nie ma swojego..wiec i zdjecia tem jego tez nie ma.nigdy sie niegdzie nie czepiali..a nie leiej ci w ambasadzie zrobic pazsoprt..kwota niewiele wieksza a na miejscu ...

Gość nvnjxdu
no tak tylko ze tam pisza o mega dlugim oczekiwaniu bo ksiazeczki sa drukowane w polsce :( i lipa tak wyczytalam wiec nie upieram sie co do prawdziwosci tego moze ktos to przerabial?? a wpisujac ja do siebie to bylo by klopotliwe bo nie raz lata z babcia lub mezem ...:( dlatego musi miec swoj

Gość ugijko
przy skladaniu wniosku na paszport musisz byc z mezem przy odbiorze moze byc jedno z rodzicow mozesz tez przedstawic potwierdzona notarialnie zgode meza na zlozenie wniosku paszportowego teraz wlasnie to przerabiam wiec mam swieze informacje

Gość hrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Mało tego to teraz dziecko musi byc obecne przy skladaniu wniosku...

Ja mieszkam we francji i moj synek w paszportowym zdjeciu mial rok a teraz 5.5 roku,ez sie zmienil ale paszport jest wzny 10lat,wiec za bardzo sie nie przejmuje. A co do wymiany paszportu w konsulacie to musza byc obecni rodzice i dziecko,a do tego czeka sie bardzo dlugo/Moj maz na paszport czeka od lutego....