Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolkaaa

czy wybaczenie zdrady to wg was oznaka naiwnosci czy milosci?

Polecane posty

Gość wiolkaaa

jak myslicie

miłości.. zależy jaka to byłą zdrada..i jak osoba, która zdradziłą sie zachowuje..człowiek nie jest idealny..czasem zbłądzi..jeśli żałuje, czasem warto wybaczyć, gdyz cżłowiek uczy się na własnych błędach :) jeśli zdrada się powtórzy..wtedy już nie można wybaczyć..w tym przypadku nie działa zasada : do trzech razy sztuka :P jeśli ktoś wybacza drugi raz jest to oznaka naiwności :) gdyż wierzy w coś co nie istnieje..czyli uczciwość partnera i jego obiecanki cacanki, że się zmieni ;)

Gość wybaczyć to rzecz normalna
gorzej zapomnieć...

Gość zapomnieć się nie da
i szlag trafił zaufanie - więc dla mnie to koniec

wszystko zależy od tego jak my podchodzimy do osoby, która nas zdradziła..jeśli zależy nam na niej..to moze fakt nie uda nam się zapomnieć..ale przyćmić niemiłe wspomnienia się da..więc czasem warto zaryzykować..a nóż będzie idealnie?

Gość zapomnieć się nie da
pomarzyć zawsze wolno :)

Gość gwiazdeczka 555
Czesto jedna zdrada jest zapowiedzia kolejnych, takze wybaczyc zdrade to naiwnosc. 3 lata chodzilam z chlopakiem, kiedy dowiedzialam sie, ze mnie zdradzil. Zostawilam go, czego nie zaluje, bo swoja terazniejsza dziewczyne zdradza caly czas. A ja jestem szczesliwa mezatka...

Gość sprecyzujmy to
Zdrada jest wynikiem niedojrzalosci emocjonalnej zdradzajacego i nie ma zadnego innego wytlumaczenia. Zdradzajacy tlumaczy swoja zdrade wypitym alkoholem, silnym pociagiem seksualnym do obiektu, brakiem czegos, czego nie bylo w zwiazku [o naiwnosci ludzka! :D] i innymi bajkami wyssanymi z palca...Tam gdzie jest zdrada, nie ma milosci. Nie wolno lekcewazyc czyjejs milosci. Zdrada jest brakiem szacunku dla partnera, bezmyslnoscia, za ktora placa oboje. Wybaczenie nie wchodzi w gre. Ten kto przezyl zdrade , wie, ze nie istnieje pojecie wybaczenia jej. Naiwni [kochajacy jednostronnie], wierza, ze wybaczenie zdrady czy tez tego, ze partner przez jakis czas sie stara, uzdrowi zwiazek. To bajka i lepiej wiedziec o tym, niz pozniej plakac.

Gość
idealizmu :)

potrafiłabym wybaczyć, ale nie umiałabym zapomnieć, nie mogłabym już być z facetem który mnie zdradził, jeżeli zrobił to raz, to nie wiadomo co będzie dalej...

Gość Józek pakuj wózek
Każdy facet zdradza albo fizycznie, albo mentalnie. Inna sprawa , czy to się wyda, czy nie.

Gość renata67
nikt ngdy nie zapomni zdrady i do konca nie jest w stanie wybaczyc .wystarczy chwila niepewnosci ,klutni ,lub zwykly zly dzien i wszystko wraca ,od milosci do nienawisci jest cienka linia .wiem cos o tym

Gość ????
MAM PROBLEM. BYLEM Z DZIEWCZYNA 6 LAT I PO TYCH LATACH ONA MNIE ZOSTAWILA DLA INNEGO I PO POL ROKU WROCILA I JESTESMY RAZEM, ALE TO CALY CZAS WRACA I NIE MOGE SOBIE Z TYM PORADZIC A CHCE BYC Z NIA. MYSLE ZE TO MILOSC CZY PRZYZWYCZAJENIE??? JAK SIE ROZSTALISMY TO JUZ SIE DO TEGO PRZYZWYCZAILEM ALE JAK CHCIALA WROCIC TO OD RAZU DO NIEJ POLECIALEM... I NIE WIEM CO MAM TERAZ ROBIC!!! ZYCIE JEST CIEZKIE:((((