Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalamido12345678

plamienie w 5 tyg

Polecane posty

Gość lalamido12345678

Zaczął się 5 tydzień ciąży, od wczoraj mam delikatne plamienie, nie czysta krew tylko taki brązowy śluz, z takim brudem jakby, pomocy !!! Lekarz dopiero we wtorek ale psychicznie nie dam rady, miałyście coś takiego ? Jak robię siku to kropelka , dwie nawet mi tego brązu poleci , bezsilna....

Gość Lolunia
szybko do szpitala !!!!!!!!!!!!!!!! ja tz jestem w ciazy plamien nie mialam ale lepiej jedz do spzitala bo to moga byc poczatki poronienia a tam sie toba zaopiekuja dadza cos na podtrzymanie ciazy mowie serio nie czekaj do wtorku!!! co wazniiejsze ze mozesz sie wyglupic czy to ze z dzidzia bedzie oki?? jest weekend to cie musza przyjac bo gabinety nieczynne w weekendy

Gość lalamido12345678
ale mnie wystraszyłas, ale dodatkowo mam stan zapalny grzybiczny to moze z tym ma zwiazek ? kto jeszcze mi podpowie ?

Gość leż wypoczywaj
niczego nie podnoś !!! a we wtorek biegiem do lekarza

Gość więęęęęęęęęęęc
takie brudy to nie wróżą niczego dobrego.Masz potwierdzoną ciążę na USG?

Gość lalamido12345678
tak, ciąża potwierdzona, co mam robić ? ? ?

Gość więęęęęęęęęęęc
powinnaś udać się do szpitala.Poleżysz,dostaniesz leki.Będziesz się czuć bezpieczniej niż w domu.Często zdarzają się plamienia na tym etapie ciąży.Nie znaczy że się żle skończy,ale nie można ich lekceważyć.

Gość Lolunia
soryyy nie chcialam cie przestraszyc ale naprawde nie wolno lekcewazyc takich rzeczy lec do spzitala a nie lez i odpoczywaj w fdomu bo same one nie znikna :) ja tez mialam zapalenia na poczatku ciazy ale plamien nie mialam !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość lalamido123456
nie dostałam się do lekarza ale od wczoraj plamień nie mam, napiszcie coś proszę.....

Gość Lolunia
a mialas wczoraj jeszcze jakies silniejsze plamienia niz wczesniej?? moim zdaniem do szpitaa tak czy inaczej !!! idz !!!czemu nie poszlas??

Gość lalamido123456
nie wczoraj już nie było, zadzwoniłam do szpitala czy mnie przyjmą bo nie jestem w mieście w którym mieszkam i nie mam ze sobą ubezp., babka marudziła ale w sumie z rozmowy w2ynikało że nie byłoby problemu no i wtedy poszłam siku i nic, potem znowu - czyściutko, dzisiaj to samo, jutro już jade do domu i we wtorek mam swojego lekarza. Te plamienia nie były takie mocne, przy sikaniu na początku 1-2 kropelki takiego brązu a nie czystej krwi a potem tylko na papierze widziałam to. Pisałam wcześniej że dodatkowo biorę globulki to ta konsystencja to moze od globulek...tak sie martwie.

Gość lalamido123456
nystatyna - nazwa globulek

Gość boze co za ludzie.....
poronienie rozpoczyna sie wlasnie od plamien. jestes chyba nienormalna jesli chcesz czekac do wtorku. w kazdym szpitalu maja obowiazek cie przyjac!!!!! jesli to faktycznie rozpoczynajace sie poronienie to we wtorek moze byc juz za pozno przeciez!@! czy ty w ogole myslisz dziewczyno....

Gość lalamido123456
ale teraz tych plamień nie ma, nie ma od wczoraj...

Gość Lolunia
nie ma i co z tego ! jak z minuty na minute ci chlusnie krew to juz nie bedzie odwrotu!!! teraz nie ma a za 5 min bedziesz plakac bo juz nic sie nie bedzie dalo zrobic

Gość anka159
popieram Lolunie, moja kolzenka jak poronila to tez zaczelo sie od plamien i pojechala do szpoitala i za kilka dni(mimo pomocy lekarzy) dostala krwotoku ni niestety

Gość karinaaaaaw
moja mama miała podobnie. zaczęła lekko plamić w ok 7 tyg (wtedy jeszcze nie wiedziała że jest w ciąży, myślala że spóźnia jej się z powodu lotu samolotem do stanów), myślala wtedy że to rozpoczyna się miesiączka...po ok 3 dniach przestała plamić, po kolejnych dwóch dniach zaczęła na nowo. W końcu poszła do ginekologa. Okazalo sie że zarodek obumarl. Na twoim miejscu bym nie zwlekała bo to jest kompletny brak odpowiedzialności. na kazdym medycznym portalu pisze wielkimi literami że KAZDE, NAWET NAJMNIEJSZE PLAMIENIE WYMAGA NATYCHMIASTOWEGO ZGŁOSZENIA SIE DO LEKARZA. plamienia w ciązy to NIGDY nie jest nic. zawsze cos oznaczaja. czesto okazuje sie że wystraczy brac duphaston np i ciaza trwa dalaj i udaje sie uratowac dzieco. ale nie kiedy matka jest na tyle głupia żeby cos takiego lekcewazyc:o

Mi zaczlo sie od plamienia wlasnie w 5 tygodniu i po paru godzinach krwawienie i poronilam. lec jak najszybciej do lekarza bo pozniej bedziesz zalowac tak jak ja z nie poszlam.

Gość joojjj
zgadzam się - do szpitala -albo cię zostawią a jak nie to dostaniesz choć luteine czy duphaston na podtrzymanie!! nie zaszkodzi a moze zapobiec!!! moja bratowa poszła odrazu do ina, wykrył spadek progestronu i odrazu kazał leżeć zazywać duteinę podjęzykowo, dopochwowo i cośtam jeszcze i po tygodniu było już ok

Gość lalamido12345678
byłam u lekarza, jest ok, to było od wysiłku fizycznego,

Gość joojojjjjjjj
no i super - a dostałaś coś na podtrzymanie?? i kazał leżeć? uważaj na siebie i powinno być ok :) powodzenia!!!

Gość lalamido12345678
duphaston na wszelki wypadek, tak jak pisałam wczesniej już potem plamienie ustapiło, na usg wyszło wszystko ok, serduszko biło i jest ok,

Ja też plamiłam od 5tygodnia do 8 właśnie tak samo jak ty po troszeczku, a raz mi się zdażyło, że poleciała czysta krew. Strasznie mnie tu na kafeterii wystraszyli, ale nic sie nie działo, dziś jestem w 20 tygodniu, brałam luteinę. Mój lekarz tłumaczył, że na początku ciąży może być za mało progesteronu i zdażają się plamienia i nie kazał mi się stresować. A tu na kafeterii to zawsze tak cię wystraszą, że jesteś już pewna, że poroniłaś. Więc nie przejmuj się:) tylko ciesz się ciążą:)