Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarny warkocz

Adaptacje filmowe książek Kinga i Mastertona-oglądał ktoś?

Polecane posty

Gość czarny warkocz

W TV rzadko puszczają więc zamierzam pościągać z netu,ale przeważnie długo to trwa (ściągnęłam Podpalaczkę,ale straciłam zanim obejrzałam),więc chciałabym sie dowiedzieć co warto obejrzeć.Oglądałam kiedyś fragment Lśnienia,słyszałam,że został wybrany najbardziej przerażajacym horrorem wszech czasów.Jakiie jeszcze możecie mii polecić?

Gość nie_mam_pojecia
ale temat ci podniose :)

Gość jeszcze wyżłopię herbatę tylko
zostań ze mną, skazani na shawshank, zielona mila, cujo, srebrna kula, to :)

a Lśnienie obejrzyj z Nicholsonem, bo ta nowa wersja to kompletna pomyłka:)

Gość nie_mam_pojecia
zielona mile ogladalam ale niespecjalnie mi sie podobało i niestraszne było podpalaczki widziałam fragment i tez mnie nie wciagnelo reszty nie widziałam

Gość czarny warkocz
A właśniie,też oglądałam Zieloną miilę (ale za to nie czytałam)i Skazani na Shawshank,fajne,ale niestraszne. No właśniez Nicholsonem Lśnienie miiałam na myśli.W TV leciiał niedawno "Sztorm stulecia",taki sobie.A Łowcę snów ktoś oglądał??

Gość pupa77
Widziałam Łowcę snów. Nienajgorszy. Najlepsza wg mnie była Czerwona Róża i Sztorm Stulecia. Polecam też Langoliery. King pisze świetne scenariusze.

TO jest straszny:P taki typowy horror Kinga

Gość pupa77
Nie. On pisze też scenariusze. Np. sztorm stulecia i czerwona róża to były wyłącznie scenariusze. Oba filmy to miniseriale, mają ok. 3,5 h, podobnie Langoliery - ale one są na podstawie opowiadania "Czwarta po północy".

Gość pupa77
Sztorm stulecia ukazał się w druku, ale jako scenariusz.

Gość pupa77
Przypomniał mi się jeszcze jeden rewelacyjny film na podstawie opowiadania Kinga "Ciało". Film ma tytuł "Stand by me" - opowiada o grupce nastoletnich chłopców, którzy odbywają dwudniową wyprawę w poszukiwaniu ich zmarłego kolegi...

Gość czarny warkocz
Aha.Spróbuję to ściągnąć i łowcę snów.A o tym "To"pierwsze słyszę

carrie,skazani na shawshank, zielona mila.ten pierwszy straszny te dwa kolejne bardzo dobre.no i misery!genialny!

Gość szczerze mówiąc na lśnieniu
kubricka przysnęłam wielokrotnie, a też się spodziewałam nie wiadomo czego. książkę czytalam i była świetna

Gość mgla była zajebista
jeden z niewielu filmó o których nie mogłam przestać mysleć długo po

Gość wg wikipedii
1978 – Manitou (The Manitou) (film) (reż. William Girdler) 1997 – Mroczne żądze (także jako Osobliwości) (The Hunger) (serial TV) Sekretna księga Shih Tan (The Secret Shih Tan) (odcinek 4) (reż. Russell Mulcahy) Apartament ślubny (Bridal Suite) (odcinek 5) (reż. Erik Canuel) Anais (Anais) (odcinek 7) (reż. Darrell Wasyk) to adaptacje filmowe dziel Mastertona

Gość pupa77
Ja uważam "Mgłę" za bardzo dobrą, poza fatalnym zakończeniem. U Kinga było inne - nawiasem mówiąc. A sekretne okno mnie zawiodło - przynudnawy ten film. Dośc udana była też ekranizacja Desperacji, Dolores Clairborne, Misery... Stara wersja "Tego" nie za bardzo mi przypadła do gustu, ale podobno robią nową... No i Bastion tez powstał w formie miniserialu, Stukostrachy - widziałam, ale nienajlepsze, podobnie Christine.

Ja moge sie wypowiedziec tylko na temat ksiazek. \"Misery\" bardzo ciezko mi sie czytalo. Tam byly takie przestoje. Lezel ten czlowiek w tym lozku i lezal.... Ale pozniej sie rozkreca. \"Christine\" po prostu leknelam. Bardzo mnie wcianelo. \"Misteczko Salem\" rowniez swietne.

Gość cocolina
Lśnienie to klasyka, Czerwona róża również warta zobaczenia

Gość onuca
http://www.imdb.com/title/tt0104692/ czyli na nasze "Kosiarz umysłów"...luźna adaptacja jak obejrzałem na początku lat 90tych to robił wrażenie teraz już niebardzo.