Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcabcabc

2 godziny

Polecane posty

Gość abcabcabc

Jak to jest, jezeli po dwoch godz od przyjecia tabletki anty poszlam 3 razy do wc nie bylo to rozwolnienie to powinnam przyjac dodatkowa tabletke?

Gość abcabcabc
odpowie mi ktos? jeste,m poczatkujaca z tabletkami i prosze o rade

Gość infinitea
ulotka!!! ulotka!!! ulotka!!! jezeli nie wystapilo rozwolnienie ani zadna ciezka biegunka ani zadne wymioty to nie masz sie co martwic.

Gość JJJ.
Heh, ja przeżywam teraz dokładnie to samo i od wczoraj przeczytałam już chyba wszystkie wpisy na wszystkich forach w związku z podobnym problemem. Co prawda nie miałam biegunki i przytrafiła mi się tylko jedna "wodnista" wizyta w toalecie w 1h po przyjęciu tabletki, ale cały czas zastanawiam się czy tabletka mogła ze mnie "uciec" czy nie. I tłumaczę to sobie tak - ulotka mówi o SILNEJ BIEGUNCE, a w moim przypadku nie była to ani biegunka ani na pewno nie silna - więc ufając ulotce nic się nie mogło stać. Poza tym tabletka była najprawdopodobniej jeszcze w żołądku więc jedna "kupka" nie mogła przeczyścić i jelita grubego i cienkiego i jeszcze wyssać zawartość żołądka!:) A w Twoim przypadku jeśli to nie była biegunka, tak, że Cię porządnie pogoniło i nie były to jakieś luźne, wodniste stolce to też nie masz się czym martwić. Napisz mi jednak jakie to były tabletki i który tydzień stosowania - 1,2, czy 3.

Gość abcabacabc
yasminelle i 13 dzien

Gość JJJ.
Ja co prawda stosuję Novynette, ale wydaje mi się, że zasada jest podobna w przypadku wszystkich tabletek - na ulotce moich tabletek jest napisane, że jeśli nie przyjmie się jednej tabletki w 2 tygodniu stosowania (kiedy ochrona jest najsilniejsza) a poprzednie 7 przyjmowało się prawidłowo to nie ma potrzeby stosowania dodatkowej ochrony antykoncepcyjnej - wnioskuję więc, że nawet w przypadku pominięcia dawki nic Ci nie grozi. A u Ciebie to szczęśliwie ten 2 tydzień więc naaaawet gdyby tabletka nie wchłonęła się w całości to jeśli w tym cyklu brania tabletek jest to twoja jedyna "niepewność" to nie ma się czym martwić! :D