Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rjwgnh

płukanka z pokrzywy

Polecane posty

Gość rjwgnh

Chcę zacząć stosować płukankę z pokrzywy ( garść pokrzywy, 1/4 l octu owocowego). Nie wiem tylko kiedy płukać włosy. Czy mam to robić po umyciu głowy, przed czy niezależnie jako osobna czynność.

po umyciu.ale z octem?co to ma byc?ja plukalam wlosy sokiem z pokrzywy na wzmocnienie ich!

Gość rjwgnh
Tak, chcę wzmocnić włosy. Przepis mam z tej strony: http://www.naturalne-kosmetyki.net/pielegnacja-wlosow.html Zagotować 0,25 l octu owocowego i zalać nim garść suszonych pokrzyw. Pokrzywy należy pozostawić w occie przez kwadrans, następnie odcedzić płyn przez drobne sitko. Powstały w ten sposób lotnion ochłodzić i co drugi dzień przemywać nim delikatnie włosy.

Gość rjwgnh
oczywiście jeśli znasz jakiś dobry, sprawdzony przepis to chętnie go zastosuję

zrob tak samo ale bez tego octu.gwarantuje ci ze wlosy po kilkunastu plukankach beda piekne!nie wiem czy ten ocet nie zaszkodzi tak swoja droga.

zrob moze inna tez.olej rycynowy pare kropli,i jajo roztrzepac razem z sokiem z cytryny.to nalorzyc na glowe owinac recznikiem i potrzymac kilkadziesiat minut[kolo godziny] potem zmyc.moze byc tak ze ciezko nedzie to zmyc.zrob to 2 razy.

Gość GrażynaRed
Płukanka z pokrzyw na włosy działa świetnie! Ale pokrzywy ogólnie są bardzo zdrowe i na kondycje nie tylko włosów, ale skóry i paznokci powinno się pokrzywy JEŚĆ! Sama codziennie piję napar z pokrzyw, a nawet znalazłam fajny przepis na zupę z pokrzyw i brokułów, zrobiłam i bardzo smaczna była http://www.gotowanie.ewolbrom.pl/2013/05/03/kremowa-zupa-ze-szpinaku-i-pokrzywy/ Także włosy pokrzywą płukać, pić ją i jeść :D