Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktoo z was

Kto z Was umie dobrze Niemiemiecki i ....

Polecane posty

Gość Ktoo z was

byl by chetny mi pomóc? prosze o odpowiedz :))

Gość wroccc
ktos chetny?

Gość ksennaa
a o co chodzi?

Gość wroccc
o tlumaczenia na niemiecki:))

Gość ksennaa
no to podaj

Gość wroccc
moze na gg lepiej?

Gość wroccc
sory za literóki .. arz dopisze jeszcze cos jak bede mogla:)) to jest w formie listu.... w czasie perfekt. droga ...... Chciałam Ci opowiedzieć o dyskotece w naszej szkole, która odbedzie sie 29.05.2009r. Jest ona dyskoteka xcharytatywa, poniewaz wszystkie poieniądze, które sie zbirzeze zostana przekazane srodkowi pomocy dziecia ciężko chorym.

Gość ksennaa
Liebe.... ich möchte Dir über Diskothek in unserer Schule erzälhen, die am 29.05.2009 stattfinden wird. Es handelt sich hier um eine Diskothek im Rahmen einer Wohltätigkeit, da das ganze gesammelte Geld, an schwerkranke Kinder gespendet wird.

Gość wroccc
ksennaa i da rade cos z tym zrobic?;>

Gość wroccc
o jej dziękuje:*:* a mogla bys mi jeszcze pare zdan przetlumaczyc? sama sobie rady nie moge dac ... tyle byków tam jest.

Gość wroccc
"tyle byków tam jest" ... jak sama robie.

Gość ksennaa
podaj

Gość wroccc
Cała szkoła przyłaczyla sie do tego celu. Mam nadzieje ze i Ty bedziesz mogla tu przyjechac, tak dawno już sie nie widziałyśmy. Cena biletu to tylko 5 zloty, a moze bardzo pomoc. Sa to dzieci , które miały rózne wypadki, m.in. samochodowe. Jest nadzieje zyby zyly normalnie, jednak potrzebne jest bardzo duzo pieniedzy na leki i rehabilitacje. ....

Gość wrocccc
i chyba nici z tego;(

Gość wrocccc
kseenna jestes?

Gość ksennaa
Die ganze Schule nimmt an dieser Aktion teil. Ich hoffe, dass auch Du hier her kommen können wirst, wir haben uns ja schon so lange nicht gesehen. Das Ticket kostet nur 5 zl., kann aber sehr helfen. Es handelt sich um Kinder, die schlimme Unfälle erlebt haben, z.B. Autounfälle. Es gibt Hoffnung, dass sie normal leben werden können, man braucht jedoch dafür sehr viel Geld für Medikamente und Rehabilitation.

Gość wrocccc
dziekuje :*:* nie iwem jak Ci dzekowac:))

Gość ksennaa
Nie ma za co :)[czesc

Gość wrocccc
byl by ktos jeszcze w stanie mi pomoc prze sotatnich 6 - 7 zdaniach?

Gość bukiecik18
chcialabym aby ktos przetlumaczyl mi list na jezyk francuski.tak aby wszystko bylo zrozumiale oto tresc: "Czesc Inez! Piszę, ponieważ obiecałam odezwać się do Cibie po powrocie z wakacji. Oczywiscie nie moge nie napisac jak bylo! Zatem jak wiesz wyjechałam na pierwsze wakacje dalekie wakacje z moim chłopakiem Mikołajem. Wyjechaliśmy aż do Korsyki. Jak wiesz jest to wyspa położona nad Morzem Śródziemnym i należy do Francji.Do mista Corte ,największego w Korsyce dotarliśmy samolotem.Sam lot był fascynujący.Jednak to co czekało na mnie na tej przecudnej wyspie,niczym nie mozna zastapic. Korsyka jest piekna, wszystkie widoki gór i morza są fantastyczne.Najbardziej podobało mi się muzeum Bonapartych i dom Napoleona w mieście Bonifacio. Mikołaj nie był zainteresowany domem Bonapartych.Podobał mu się wyścig na Monte Ciento organizowany co rok. Co mi się nie podobało?Chyba tylko to że trwało to tak krótko...A co u Ciebie?pozdrawiam Ewa"

Gość wrocccc
jest :) bardxzo mi pomoglas:):*

Gość ksennaa
no to podaj jeszcze te ostatnie zdania

Gość bukiecik18
Mógłby mi ktoś pomoc????naprawde to dla mnie wazne raz oddalam ale sorka powiedziala ze nic nie zrozumiala czy teraz moglby ktos mi pomoc?

Gość wrocccc
wszyscy nauczyliele przyznali nam racje , ze to bardzo dobry cel i kazdy nauczyciel postanowil sie złożyc po 20 złoty. Nie które osoby z naszej klasy przynosily niezniszczone zabawki i inne rzeczy. Mysle, ze takie akcje powinny byc organizowane czeciej. U was w szkole tez sa organizowane takie projekty? Mam nadzieje ze sie nie długo zobaczymy. Napisz mi wkrótce. Wiele pozdrowien Twoja.... to juz koniec :) mozesz pi napisac co znaczy ten sktót z.B. (... )

Gość z.B. znaczy ziehen Banana/
Busen do wyboru

Gość ksennaa
Alle Lehrer gaben zu, dass das eine tolle Aktion ist, jeder Lehrer hat entschieden jeweils 20 zl zu spenden. Manche Personnen aus unserer Klasse haben funktionsfähige Spielzeuge und andere Sachen mitgebracht. Ich denke, dass solche Aktionen öffters mal organisiert werden sollten. Werden in Eurer Schule auch solche Projekte veranstaltet? Ich hoffe, dass wir uns bald sehen werden. Schreib mir möglichst bald. Viele Grüße. Deine..... z.B. = zum Beispiel (na przyklad). Ale z tego co wyczytalam chodzi Ci o m.in. czyli po Niemiecku: u.A. = unter Anderem (miedzy innymi).

Gość ksennaa
bukiecik, sorry, nie znam francuskiego

Gość wrocccc
dzieki:*:* tak wlasnie myslalam z tym skrótem.. z.B .. jeszcze raz DZIĘKUJE:*:*

Gość ksennaa
umiem tylko po francusku:) dobrze mi wychodzi, ale jezyka jako takiego nie znam:(

Gość ksennaa
nie ma za co, wlasnie ide zaspokoic po francusku mojego misia:) buziaki dziewczynki:*