Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamila 23

Uderzenie w głowę, proszę mi pomóc!!

Polecane posty

Gość Kamila 23

Dzieńdobry wszystkim Mam taki problem otóż wczoraj uderzyłam się dość mocno w głowę o drzwiczki samochodu, zemdlałam przy tym, potem miałam nudności i bóle głowy. Pojechałam na pogotowie, tam lekarz skierował mnie do szpitala karetką na chirurgię. Raz mówił że mam równe źrenice innym razem że nie równe. Miałam przy tym ciśnienie 160/100 i akcje serca 100. W trakcie podróży karetką konieczne było podanie tlenu gdyż strasznie ciężko mi się oddychało miałam duszności w klatce piersiowej. Dostałam zaszczyk i kroplówkę. Gdy zajechałam do szpitala przez jakiś czas jeszcze bolała mnie głowa ale potem mi się polepszyło. Badanie rtg wykazało małego krwiaka w krwi stwierdzili jakąś leukotycozę i coś tam w moczu ale nie pamiętam co. Rano ten krwiak mi zniknoł i czułam się dobrze więc lekarz doradził żebym się wypisała na rządanie bo w poniedziałek i tak wyjdę. Zrezygnowali z tomografu bo jak mówiłam dobrze się czułam. Ciśnienie też spadło na 105/70. Wruciłam więc do domui zaczeło się znowu te okropne nudności, lekkie zawroty głowy i nikedobrze mi po jedzeniu i piciu, lekko boli mnie głowa. Czy powinnam wybrać się jeszcze do kontroli do neurologa??? Proszę mi coś doradzić...

Gość TkMaxx i Next Choice
a śmierć czycha za rogiem

Gość czerwone stringi
natychmiast do szpitala, znając nasza służbę zdrowia mogli coś przeoczyć ale żeby nie straszyć możesz mieć tylko wstrząsnienie mózgu

Gość Kamila 23
a co to takiegota leukocytoza??

Gość gomoria
Zrób sobie tomografię nawet prywatnie i idź do neurologa koniecznie.