Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dhjsgcfvuwedjcf

boje sie wychodzic z domu

Polecane posty

Gość dhjsgcfvuwedjcf

czy to juz nerwica????

Gość Pan jest zerem

Gość olllllllllka
tak agorafobia,mykaj do psychiatry bo zamkniesz się w domu na miesiace...ja tak miałam,koszmar...dzisiaj już po długiej terapii i lekach przeciwdepresyjnych wychodże normalnie

Gość olllllllllka
u mnie leczenie zaawansowanej agorafobii trwało 3 lata!!!!!

Gość hehehehehehehe
a dlaczego sie boisz wychodzic z domu?

Gość olllllllllka
za to zmieniłam całkowicie swoje życie,uporzadkowałam,teraz jestem szczesliwa

Gość dhjsgcfvuwedjcf
nie boje sie przestrzeni... sama nie wiem, to irracjonalny strach :( i tak odkladam - zaraz wyjde, za pare minut, o na ten autobus nie zdarze juz, to nastepnym pojade, o juz nie zdarze - bedzie nastepny. czasami jak mam wyjsc to tak wychodze na przyklad od 13 dzisiaj juz na te cholerne zakupy... az mnie brzuch boli jak mysle, ze musze wyjsc dobrze ze mam co jesc, bo bym z glodu padla :O

Gość olllllllllka
to nie jest smieszne,nagle przychodzi dzień kiedy czlowiek boi sie wyjsć z domu,jak próbje robi sie słabo,potworne bicie serca,mdłości itd...to się pojawia po długotrwałym stresie.Tutaj nie ma z czego sie smiać,to każdego moze spotkać.Lek jest absurdalny,nierzeczywisty.koszmar.Co straszne coraz wiecej osob spotykam z taka odmianą nerwicy.

Gość hehehehehehehe
o jezu. pierwszy raz slysze o takiej chorobie. masakra

Gość olllllllllka
to bez leczenia się pogłębia:/ niestety:/

Gość olllllllllka
nerwica ma rózne objawy,większość z nas nie smiadoma jest tego że ją ma,dopóki nie rujnuje życia można żyć,gorzej jak się rozwinie.Mój terapeuta mói że na nerwice choruje 98 procent społeczeństwa tyle że ok 40 ma szanse na znaczne pogłębienie.Jesli jednak pojawiają sie elementy fobii świadczy o tym ze nerwica zacznie galopowac.

Gość dhjsgcfvuwedjcf
az mi sie rece trzesa, w glowie sie kreci :( nienawidze tego :(

Gość olllllllllka
o tym ludzie tak nie mówią,po czym jak zachorowałam,nie robiłam z tego tajemnicy,zresztą się nie dało jak ktos z domu nie wychodzi,okazało sie ze mnóstwo osób coś takiego przechodziło.U mnie doszło do trego ze wychodzac za brame domu mdłałam:/ tak potrafi zareagowac organiz na bodziec fobiczny.

Gość olllllllllka
pozostaje Ci tylko udac sie do terapeuty....nic innego Ci nie pozostaje:/ i wiedz ze nie jesteś sama.

Gość dhjsgcfvuwedjcf
moze wezme jakis persen i pomoze? musze wyjsc, musze... 😭

Gość olllllllllka
a pomysleć że wczesniej przed chorobą całe dnie spedzałam poza domem,chodzilam po górach ...ech:) ale juz jest ok:)

Gość olllllllllka
mozesz wzias persen,,,ale nie pomoże:( moze na chwilę,w formie sugestii:(

Gość olllllllllka
wierz mi jak nie zaczniesz tego leczyc będzie gorzej:( ja tak sie załatwiłam,a rodzina i maż byli w szoku....

Gość olllllllllka
a co najgorsze trzeba znaleźc dobrego terapeutę,a to też nie jest takie proste:/kiilku jołopów zaliczyłam:/

Gość olllllllllka
acha jak zdecydujesz sie iść do lekarza to nie pozwól sobie ładowac benzodiapin,leków przeciwlekowych bo to działa tylko doraźnie a uzaleźnia.Tutaj trzeba wziasc leki przeciwdepresyjne(nie uzależniaja) i długa psychoterapia!!!!!!

Gość dfsdfs
ja bym tam nie polacał lekow przeciwdepredyjnych to ostatecznosc . Niektore z nich powoduja wiecej złego niz dobrego.

Gość olllllllllka
jeśli chodzi o leki przeciwdepresyjne to musza byc dobrze dobrane,przez dobrego lekarza,niemniej napewno ratuja zycie wilu osobom.Mi ułatwiły powrót do normalnego życia.Wiesz dużo osób bierze antydepresanty aby czuć się dobrze mieć dobry nastrój nie mając podstaw do ich brania.Ale agorafobia ,lęk napadowy co sie z tym wiąże oraz depresja (bardzo czesto występują razem,tzn depresja sie dołacza),jest absolutną podstawą do wziecia leków.

Gość olllllllllka
a antydepresanty mają skutki uboczne,ale tylko na czas ich brania,w dobrze dobranych lekach nie czuje sie skutków ubocznych.

Gość olllllllllka
a antydepresanty sa mniej inwazyjne na mózg i organizm niż alkohol.

Gość gratzon
no wlasnie bo wiekszosc lekarzy jest kiepskich

Gość olllllllllka
no nie przecze:/ trzeba mieć dobry kontakt z terapeutą.Ja chodziłam do ordynatora oddziału leczenia nerwic ,wizyty prywatne.Na terapie wydałam fortunę:/ niestety:/Wczesniej kilku odwiedziłam ,stwierdziłam ze jestem zdrowsza od nich:) Agorafobia i generalnie nerwice nie sa chporobami psychicznymi,człowiek nie odrywa sie od rzeczywistości,sa zaburzeniami głownie emocjonalnyymi.Emocje które przeżywamy podświadomie i te emocje terap[euta wyciaga terapią na zewnatrzDoszukuje się teg co człowieka zamyka w domu.Dobra mykam na spcer z psem:) Pozdrawiam:)