Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cyrkowa

Chce pracowac w cyrku

Polecane posty

Gość cyrkowa

Chce pracowac w cyrku ale boje sie o tym powiedziec rodzinie. Zaraz beda mi mowic ze ta praca sie nie oplaca, ze nie bedzie mnie wcale w domu i , ze jakis cyrkowiec zrobi mi dziecko i zostawi. Co o tym myslicie?

Gość alett.blog.onet.pl
i będą mieli rację. Może to pochopna ocena, ale wydaje mi się właśnie że praca w cyrku się nie opłaca, jest męcząca i musisz żyć w tragicznych warunkach.

Gość cyrkowa
moją ambicja jest zbieranie po wystepie odchodów zwierzat cyrkowych

Gość liho
Idź do polityki, będzie i cyrk i warunki przyzwoite.

jesli chcez pracowac w cyrku to twoia sprawa jako kto chcez pracowac ?

Gość cyrkowa
nie masz co robic podszywaczu;/;/ Wiem, ze nawet maja racje ale podobno w zyciu czlowiek powinien robic to co pragnie. Od zawsze interesuje sie akrobacja, trenuje, nie pociaga mnie co innego. Studia bankowe nie sa dla mnie;/;/ Na kazdy wystep cyrku chodze jak jest u mnei w miescie i az sie lzy do oczu cisna. Mam ochote wzoasc torbe i zapytac czy moge jechac z nimi;/

Gość jak to nie moze sie wybielic
przygotuj się na grupowe orgie :)

Gość cyrkowa
orgie tez sa dla ludi...

Gość cyrkowa
wiedzialam , ze zaraz sie zaczna jakies durne podszywy;/

Gość wawelski
cyrkówki to zwykłe kurwiszony

Gość ejokloe
JA TEZ ALE JESTEM ZA STARA NA NAUKE AKROBACJI ITD TEZ NIE WIDZE SIE W BIURZE ITP ALE WIESZ W POLSKICH CYRKACH TO SA DZIADOWSKIE WARUNKI, WOGLE NISKI POZIOM JEST

Gość cyrkowa
Skad takie podejscie? Bardzo czesto sie zdarza , ze normalnie zakladaja rodziny z kims z cyrku maja dzieci i sa szczesliwe.

Gość ejokloe
ALE TO SA PONIEKAD ARTYSCI DUZO CHLEJA, PEWNIE CPAJA, PZREKLINAJA A CO KONKRETNIE CHCIALABYS ROBIC

Gość cyrkowa
Akrobacja w roznych stylach. Chociaz teraz przynajmnieij w Polskich cyrkach to jest tak ze kobitka ma jedna zdolnosc , a potem patrzy sie a ona np: tresuje zwierzeta, robi akrobacje i jeszcze tanczy.

Gość alett.blog.onet.pl
to że rodzina ma rację, nie znaczy że nie możesz tego robić. Jeśli czegoś naprawdę pragniesz, możesz to osiągnąć wbrew wszystkim, ale bądź gotowa na wszystkie przeciwności;) Jeśli interesujesz się akrobatyką, może lepsza byłaby akrobatyka z ambicją, mnogłabyś brać udział w różnych konkursach, może kiedyś na olimpiadzie itp. nie musisz od razu iść do cyrku gdzie będą Cię oglądały dzieciaki jedzące popcorn i znudzeni rodzice.

Gość cyrkowa
najlepiej lubie pozycje akrobatyczną 69:)

Witam. Przede wszystkim powiem, co oznacza mój nick. Flexible to elastyczna, a contortionist to kobieta-guma. Właśnie taka kobieta guma w cyrku. Też chcę tam pracować, tak jak Ty, więc może się dogadamy. Jestem contortionist, ale na razie ćwiczę w domu. Należałam do klubu sportowego, ale to była lipa, wytrzymałam tam półtora roku i odeszłam. Bo tak trzeba było. Choć zależy, jaki rodzaj pracy chcesz wykonywać w cyrku. A Polska to jedyny kraj w Europie, który nie ma stałego cyrku! Ja na przykład interesuję się i uprawiam tylko contortion-backbending. Czy ta praca się opłaca - tego ci nie powiem. Zależy w jakim cyrku. W największym i najstarszym na świecie Cirque du Solei - na pewno. W Polsce istnieje kilka szkół cyrkowych: http://www.szkolnictwo.pl/szko%C5%82a,plastyczna,Warszawa,H03722,Pa%C5%84stwowa+Szko%C5%82a+Sztuki+Cyrkowej http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101856,6925364,Szkola_cyrkowa___pomysl_na_zycie_.html http://www.szkoly.info.pl/cat70731,panstwowa_szkola_sztuki_cyrkowej Zajęcia odbywają się po lekcjach, są normalnie wstawiane do dziennika oceny jak na lekcjach. Ale ta szkoła ma ogromny plus - przyjmują tam dopiero od 15 roku życia! (do 21) Jak wyczytałam, interesuje cię akrobatyka. Mnie też. Ale zależy jaki rodzaj. Ja ponad wszystko uwielbiam gimnastykę cyrkową. A teraz coś dla dodania ci otuchy : znam tą dziewczynę, ona zaczęła ćwiczyć SAMA W DOMU DOPIERO W 14 LAT, OBECNIE MA 16. ZOBACZ, ILE MOŻNA OSIĄGNĄĆ SAMEMU! http://www.youtube.com/watch?v=ITo4nq77lGY Ja również zamieszczę wkrótce swój filmik. Contortion (ang. contort - wykrzywić, dosłownie termin contortion oznacza "wykrzywienie") - jest niezwykłą formą fizyczną co wiąże się w "dramatycznym" wyginaniem z zginaniem ciała ludzkiego. Większość contortionists zostały zakwalifikowane jako frontbenders lub backbenders , w zależności od kierunku, w którym ich kręgosłup jest bardziej elastyczny. Stosunkowo niewielu wykonawców są również mistrzami w zginaniu zarówno frontalnie i do tyłu. Niektóre z umiejętności w wykonaniu contortionists obejmują: Frontbending - takie jak składanie do przodu w pasie z prostymi nogami, lub obie nogi za szyję lub ramię z ugiętymi kolanami (tzw. węzeł człowieka ). Backbending - takich jak dotykanie głowy do jednej nogi, lub aż do pośladków (tzw. head-seat ), stojąc, leżąc na podłodze lub w staniu na rękach. Szpagat i ponad szpagat (szpagat ponad 180 stopni) - może być zawarty w frontbending lub backbending występie. Ponad szpagaty mogą być wykonywane podczas gdy stopy są na dwóch krzesłach lub z pomocą asystenta. Enterology - praktyka polegająca na ściskaniu swojego ciała do bardzo małego pojemnika, który wydaje się być zbyt mały dla zwykłej osoby. Dyslokacje - na ramiona lub biodra stawy są czasami jako krótki akt. Jednym z przykładów jest podnoszenie ramienia w bok, dopóki nie przejdzie z tyłu głowy i znajduje się w górnej części ramion. Elementy contortion są wykorzystywane szczególnie w gimnastyce artystycznej w pracy z maczugami, wstążką, piłką, obręczą i skakanką, w układach gimnastyki sportowej oraz w figurach akrobatyki sportowej.

Gość ciekawska czytaczka kafe
życie to niezły cyrk:P

Gość sssssssssshiiiiiiing
Paloma Kuternoga vel Cyrkówka? :classic_cool:

Gość vjhvjnjkhb
chrzan rodzine, to twoje zycie! moze cos pokrewnego, teatr amatorski, teatr uliczny? moze zostalabys ogniomistrzem, fakirem? mozna z tego wyzyc, duzo sie jezdzi, dajesz przedstawienia albo spontanicznie, albo dajesz sie najac

Gość Alena contortionist
Mówimy stop cyrkom ze zwierzętami!!!!!!!!!!

Gość 834324234
Cyba po prostu nigdy nie widziałas tego jak wygląda tam od środka, widziałam kiedys film o cyrkowcach, chyba najb. pesymistyczny w moim zyciu. TO tak jakby ktoś chciał zostac zawodowym zulem.

ja juz pracuje w cyrku klauni ustalają zasady a małpy zarobki pracuje w tlekomunikacji polskiej pozdrawiam

Gość desperatka....................
ale masz ambicje

Gość ofaa
Polecam pracę w cyrku. Obecny cyrk to nie taki sam cyrk jak kiedyś. Teraz w cyrkach żyje się o wiele lepiej, duże przyczepy, kuchnie, łazienki itp.

Gość Zwykly chłopak

Wychowałem się w cyrku, moja rodzina to cyrkowcy, gorzko mi się robi gdy czytam tutejsze opinie internetowych znawców którzy cyrk widzieli tylko w tv.  Cała moja rodzina dawno jest już w spoczynku i lata gdy pracowali w cyrku wspominają jako najlepsze lata życia.  Jak cie to kręci to spełniaj marzenia, a nie martwisz się czy powinnaś, sam bym chętnie wrócił do tych lat.

Gość x.X.kisiel.X.x

wiesz też chce pracować w cyrku i myśle że ta praca jest niesamowita