Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhkjhkhkh

cv

Polecane posty

Gość jhkjhkhkh

co wpisać w doswiadczeniu zawodowym w cv jeśli nie mam żadnego doświadczenia? moge to pominąć?

Gość ot i napisałem
Kłamać raczej nie powinnaś/powinieneś bo na pewno zażądają potwierdzenia, a kłamstwo będzie gorzej postrzegane niż brak doświadczenie

Gość jhkjhkhkh
tylko właśnie nie wiem czy wpisac tam brak doświadczenia czy poprostu to pominąć

Gość to ja ci odpowiem
jeśli masz jakieś praktyki odbyte to wpisz je w rubryce "doświadczenie zawodowe". Ja obecnie mam jako dowód tego ze byłam na praktykach tylko wpisy w indeksie i nie wiem czy to się liczy czy raczej powinnam pokombinować ze zdobyciem zaświadczenia od firmy. Ja na przykład za wiele na praktykach nie robiłam poza noszeniem teczek, układaniem teczek i przyglądaniem sie i robieniem dokumentacji z praktyk ale nawet to można wpisać: pokazujesz w ten sposób ze masz doświadczenie w tworzeniu dokumentacji, jak cos przepisywałaś na kompa to pokazujesz w ten sposób że tez potrafisz to robić (a wbrew pozorom nie każdy potrafi). Jeśli masz ubogie cv to proponuję gdzie się da dołączać listy motywacyjne. Jeśli masz na przykład rodziną firmę jakąś, sklep u wujka, warsztat samochodowy, Ja mam tak właśnie ze wujek ma zakład ślusarski ja mam studia techniczne, raz byłam na praktykach u wujka za wiele tam nie robiłam ale w wakacje jestem tam na co dzień, wiem co robią, jak robią, czym robią jakie maja maszyny jak obsługują klientów jak się nalicza godziny pracownikom i tak dalej, nawet pisałam pracę inżynierską związana z ta działalnością i robiłam projekty i o takich doświadczeniach tez warto wspomnieć oczywiście bez żadnego wychwalania sie nieprawdziwymi informacjami tylko szczerze napisać jak się z tym zapoznałaś/łeś i gdzie. Jeśli masz taka firmę a nie wiesz co sie tam robi i jak to proponuje sie przyjrzeć jeśli masz możliwość poćwiczyć.

Gość to ja ci odpowiem
a jeszcze zadam wam pytanie może się orientujecie. Robiłam kiedyś na umowę zlecenie, czy na rozmowy kwalifikacyjne powinnam chodzić z wszystkimi tymi umowami?