Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhjvjh

Kiedy dziecko zaczyna korzystać z gryzaków i grzechotek?

Polecane posty

Gość bhjvjh

Jak w temacie. No bo od pierwszych dni życia to na pewno nie ale od pierwszego miesiąca, drugiego? jak to jest? Zastanawiam się po prostu czy wśród tych pierwszych rzeczy dla noworodka powinny już znajdować się gryzaczki.

gryzaczki troche poznij-jak dziaselka swedza.powiedzmy od okolo 3 miesiaca.grzechotki wczesniej.mimo ze dziecko samo nie potrzasa grzechotka to juz interesuje sie dzwiekiem

grzechotki będzie samo chwytac koło 3-4 miesiaca -różnie to bywa mozesz od drugiego miesiaca mu grzechotac przed oczkami to mu sie bedzie podobac :) a gryzaczki jak ząbki idą czyli tez roznie, niektorym dzieciom od 4 miesiaca innym pozniej

Gość idź do wróżki
gryzaki od 3 m-ca mniej więcej, wtedy zaczyna wkładać przedmioty do buzi, grzechotki też mniej więcej wtedy, a dla noworodka i mniejszego niemowlęcia lepsze sa karuzela, i rozne zawieszki, które można przymocowac w zasiegu wzroku dziecka

Gość bhjvjh
"napewno nie musisz miec tego w wyprawce" Sęk w tym że chętnie kupowałabym jeszcze zupełnie niepotrzebne rzeczy. Tylko rozsądek i właśnie zasięgnięte rady mnie powstrzymują.

wiem jak to jest.tez nakupowalam duzo zbednych rzeczy.to tak cieszy...:)

kupowania niepotrzebnych rzeczy nie unikniesz ;) to zawsze kusi. tez kupilam wiele niepotrzebnych rzeczy. mam nadzieje, ze przy drugim dziecku bede mądrzejsza

Gość bhjvjh
Mhm... A od kiedy dziecko zaczyna obserwować coś takiego jak karuzela i słuchać dźwięków? Już prawie od początku??

Gość bhjvjh
I dzięki za zrozumienie. Spodziewałam się wyśmiania.

Gość bhjvjh
Płya dla niemowlęcia?? Nawet nie wiedziałam że coś takiego stworzono. Dzięki Wam wszystkim za wyjaśnienia i podpowiedzi!

alonuszka :D co do płytki - to szczerze polecam (np na allegro mozna kupic) super uspokajacz. jak byla malutka i plakala to wystarczylo ze wlączyłam tę muzykę i cisza, zasłuchana :) no i ponoc super sie rozwija mozg

Słuchajcie, a jaka grzechotkę, czy gryzak powinno się kupić 3 miesięcznemu maluchowi? Zastanawiam się, bo nie wiem czy dobrym pomysłem byłoby kupno plastikowej, czy jednak może lepiej zakupić jakąś gumową. No i jaka markę najlepiej wybrać, bo jest ich sporo i człowiek nie może się na nic zdecydować, bo jedna niby gorsza, inna lepsza.

Polecam solidną firmę Tommee tippee ona ma gryzaki od 0-3mc, 3-6mc i 6-12mc także można dobrać do wieku dziecka. Dla Jamali to już pewnie nieaktuale, ale może inne mamy skorzystają. Polecam tę firmę na stronie http://akpolbaby.pl/26-gryzaki

Gość sdfghjkl;'
3 miesieczne dziecko nie umie jeszce samemu trzymac grzechotki

Gość lollipop girls
3mc dziecko umie trzymac grzechotke, tylko bez swiadomosci, dlatego ja upuszcza po chwili. Kolo 4 zaczyna miec swiadomosc ze ma cos w rece.

u nas najfajnieszy jest taki śliniakogryzaczek (gryzak doczepia się do śliniaczka), super sprawa (superro baby z Lullalove) a z takich zawieszanych świetne są klonowe MaMari

hej gryzaczki przydadzą ci się trochę później jednak warto się w nie zaopatrzyć bo są bardzo przydatne:) jeśli mogę ci coś doradzić to na www.kolale.pl mają fajne i praktyczne gryzaki:) polecam

Gość gość
nam sie gryzaki nie przydaly.mala wolala wkladac wszystko inne byle nie gryzak. Grzechotki tez sie nie sprawdzily.Natomiast karuzela tak.Zaluje,ze nie kupilam innej.Mialam z BabyOno. Byla mega glosna.Nastepnym razem wezme z regulcja glosnosci i z pilotem.Te ze swiatelkami tez mi sie podobaja.

Gość Revilka1
No według mnie jak najwcześniej trzeba kupić dziecku gryzaczka. Lanco toys ma własnie takie zabaweczki z kauczuku http://www.niczchin.pl/60_lanco-toys-gryzaki - dobrze rozwijają zdolności maluchów no i można się nimi nieźle bawić nawet w starszym wieku . Farbki są spożywcze i nietoksyczne.