Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam mały biust

Znowu problem z rozmiarem stanika

Polecane posty

Gość mam mały biust

Pomóżcie mi dobrać rozmiar biustonosza, już wiem, że do tej pory nosiłam beznadziejny, za miesiąc ślub i chcę wreszcie kupić sobie ładną bieliznę. Moje wymiary: pod biustem ciasno zmierzone na wydechu 70 cm w biuście luźno, bez stanika 80 cm Sprawdzałam w różnych kalkulatorach i wychodzi, że nie ma takiego rozmiaru, albo 70AA. :(

Gość pokis47
idz do porzadnego sklepu ze stanikami to ci dobiora i po problemie

Gość mam mały biust
o, dzięki. tylko gdzie ja kupię taki rozmiar ?

Gość no nie pamiętam
65B

Gość pokis47
w porzadnym sklepie

Gość mam mały biust
u mnie nie ma porządnych sklepów, zawsze mi proponują 70A, który spłaszcza, albo 75 A, a 70B ma za dużą miskę.

Gość mam mały biust
Koleżanka dała mi do zmierzenia 60D, miseczka była idealna, ale jak jakimś cudem się zapięłam, to nie moglam nabrać powietrza, za ciasny.

Gość pokis47
dziwny rozmiar.dobre staniki maja poduszeczki do malego biustu

Gość mnkhfhysdhuuu
Czyli 65 B bedzie idealny, jak 60d bylo za waskie...

Gość mam mały biust
mi nie chodzi o to, żeby go powiększyć, ale, żeby stanik go nie spłaszczał i nie podjeżdżał do góry jak podniosę ręce 70 A ma za płytką miskę, 70 B za szeroką i za szerokie fiszbiny

Gość mnkhfhysdhuuu
Sześćdziesiąt pięc beeee!!!!!!!! ;D

Gość askadaasd
To złe staniki mają poduszki. Dobre i w dobrym rozmiarze nie potrzebują wypchania.

Gość mam mały biust
misiaczka, ja mam pod biustem 70 cm i 70AA jest dla mnie za luźne w obwodzie i ma za płytką miskę, która deformuje piersi! Zastanawiam się nad tym 65 B, nie będzie za płytka miska? Pomiędzy 60 D , a 65 B to aż dwa rozmiary różnicy. Może zamówić 65C ? Muszę zamówić przez net, u mnie na zadupiu nie ma sklepów. Znacie jakieś niedrogie sklepy internetowe, gdzie mają pełną rozmiarówkę ?

Gość dfrehgrthj
zamow kilka rozmiarow, miekkie miseczki ten sam model, 65 B, 65 C i porownaj, dobry zostawiasz, tamten odsylasz i dostajesz zwrot kasy

Gość mam mały biust
chyba tak zrobię, na razie szukam sklepów w necie, gdzie mają takie rozmiary, ale jest ciężko, jak już coś znajdę to kosztuje 150 zł, szkoda mi zamrażać tyle kasy, wolałabym na początek kupić tańszy, a jak będzie dobry to potem zaszaleję....:)

Ale jakie A jest na Ciebie za duże? Bo wielkość miski z daną literą zależy od obwodu, 80A jest nie tylko dużo pojemniejsze od 70A, ale i np. od 65E ;) A 65B ma nieco mniejszą miskę niż 70A, więc jeśli to 70A jest na Ciebie za duże miskowo, to 65B powinno być OK :) A o sklepach, modelach etc. można poczytać na forum Lobby Małobiuściastych (patrz moja sygnaturka) :)

Gość asiowiczka
Hmmm, może rzeczywiscie coś w tym jest. 70-75 A jest przyduze na mnie. Tylko problem jeszcze taki, że cięzko kupić stanik o 65!!! 70 nieraz bywało cięzko:/

Gość mam mały biust
chciałam wkleić linka modelu jaki zamówiłam, ale widocznie mają tylko po jednej sztuce, bo tego mojego już nie ma :( już nie mogę się doczekać, kiedy przyślą :)

ja noszę 75C i jest problem bo mam duże piersi a pod biustem jestem strasznie chuda, aż mi żebra wystają.

Gość cyckowata
to na pewno nie masz 75 pod biustem!!!!!!

Gość mam mały biust
Dostałam dziś przesyłkę. 65 B odpada, za mała miseczka, czyli nie do końca można ufać tabelkom rozmiarowym, a na pewno i wiele zależy od modelu stanika. 65 C jest dobry, ale mógłby być ciaśniejszy w obwodzie, trafiłam na model uszyty z rozciągliwego materiału, gdybym wiedziała to bym zamówiła 60 D. Odsyłam oba i wymieniam na taki sam, ale 60 D :) No i dalej będę szukać dobrego na mnie 65 C, ale musi to być "ściśliwiec".