Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fwhoifhi

jak zajac czs dzieciom 3 i 5 lat?

Polecane posty

Gość fwhoifhi

bede niedlugo nianai takiej 2, ogolnie mam doswiadczneia w pilnowaniu i bawienu dzieci ale zawsze robilam to gora 2-3 godziny dziennie, traz bede pracowac na caly etat przez wkacje 5 razy w tygodniu od 8 do 20 i boje sie ze braknie mi pomyslow. napiszcie mi jak zajmujecie swoje dzieci majace 3 i 5 lat? co z nimi mozna robic oprocz spacerow, parkow zabaw,kolorowanek i czytania ksiazeczek?dzieki z gory

od 8 do 20 faktycznie dlugo, ale dzieci w tym wieku zazwyczaj umia same soba sie zajac, ponadto razem sie bawia, wiec masz zadanie ulatwione...

Gość gtyyy
zrobienie czegos w kuchni,cos prostego dla dzieciaków,ciasteczka,domowa pizza itp fajna zabawa,chociaż sprzątanie potem.Ale czasu masz duzo:)

Gość fwhoifhi
no wlansie chodzi o to ze ja ma je bawic, rodzina jest bardzo wymagajaca, zakaz telewizji, zakaz koputera, tylko zabawy i rzeczy rozwijajace dziecko... no ja chyba padne tam ne mogac usadzic dziecka przed telewizorem ani zostawic na 2 minuty, ale nie mam wyboru musze ta robote wziac, jestem studentka musze sie jakos utrzymac a placa niezle wiec warto,no ala jakie zabay im wymyslac? przeciez nie bede sie bawic w chowanego od 8 do 20:/

Gość fwhoifhi
ma byc grzeczie schludnie bez balaganienienia:/ ok wiem platelina, modelina, kolorowanki,ksiazeczki,spacerki ok, ale zeby telewizji nie? przeciez dziecko sie szybciej uczy mowic i lepiej sie wyzraza dzieki temu, ja ludzi nie rozumiem normalnie:/

Gość gtyyy
możecie założyc ogródek w doniczkach,albo w ogrodzie jak taki mają.Dzieciaki popracują,codzienne podlewanie. jak masz program cebebies to tam jest taka bajka pan robótka.Pooglądaj sobie i pospisuj jakie można rzeczy z dziećmi robic.Ja wczoraj z dzieckiem rysowałam drogę.Kilkanaście kartek posklejanych albo duzy papier i rysowałyśmy drogę,skrzyżowania,ronda.Potem dziecko rysowało domy,drzewa,mosty.A potem zabawa samochodzikami na tym.Jeszce dziś sie bawi i jeździ.To też od pana robótki

Gość gtyyy
no super rodzice.Zakaz tv i kompa to ok,ale czysto schludnie i bez bałaganienia z dwójką dzieciaków???chorzy jacyś.Współczuję tym dzieciom.Moje jest szczęśliwe jak sie umorusa

Gość fwhoifhi
no ja tez wspolczuje, ale takie te francuskie rodziny jakies niedorobione :/ no ale coz... myslalam zeby je wziac np na basen, do parku, na plac zabaw wymeczyc niech padaja juz o 6 wieczor... myslalam ez o np budowaniu zamkow z kartonikow po cherbatach rolkach po ppierze toaletowym takie tam pierdoly, plus rutynowe kolorowanki i zabawy z dziecmi ... myslicie ze staczy czy jeszcze wymyslac?

Gość fwhoifhi
myslalam tez o robienu dupereli z ciasta solnego i potem kolorowaniu tego farbkami... o myslicie?

Gość gtyyy
no pewnie że tak.Wszystko super pomysły. Z takich pudełek i rolek można zrobić kosmiczne miasto.Malujecie to wszystko farblami i przyklejacie do kartonu z ulicami.

Gość gtyyy
na basen z dwójką to średni pomysł,nie poradzisz sobie.Musisz przebrać,pilnować ubrać wysyuszyć itp.Daj sobie spokój