Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jednaaaaaaaa

Help, zapomnialam wziasc tabletke przez 2 dni co teraz?

Polecane posty

Gość taka jednaaaaaaaa

Ostatni raz wzielam tabletke w pt, wyjechalam na weekend i kompletnie o nich zapomnialam, dodam ze biore je ze wzgledow hormonalnych bardziej niz antykoncepcyjnych, jednak co teraz? Rano gdy mi sie przypomnialo wzielam zaraz jedna tabletke, a teraz wzielam druga, o stalej poze o ktorej je biore, wlasciwie zapomnialam ze wzielam jedna rano:/ Czy beda nadal dzialac jako tabletki anty? czy teraz to wszystko jest nie pewne?

Gość wtajemniczona143
Niestety , musisz odłozyć tabletki i zrobić od dzisiaj 7 dniową przerwę , pozniej normalnie przez 21 dni ;)

Gość wcale nie msisz robic przerwy
bierzesz tabletki normalnie do konca ale niestey musisz sie zabezpeczac w inny sposob bo istnieje ryzyko zajscia w ciaze

Gość taka jednaaaaaaaa
ale dodam ze ja je biore na poczatku okresu (tak zalecil lekarz) czyli nie robie 7 dniowej przerwy, tylko gdy skoncze paczke, zaczynam znow brac gdy wystapi okres, wiec jak teraz? Dodam ze dzis wzielam juz 2, czy moge po prostu dalej kontynuowac branie?

Gość taka jednaaaaaaaa
a kiedy wroci do normalnosci, czyli kiedy tabletki znow beda mnie chronily?

Gość samasobie
a nie łatwiej sprawdzić w ulotce? zależy w którym tygodniu brania jesteś. a właściwie najlepiej byłoby zadzwonić do lekarza. on chyba najlepiej wie, co powinnaś zrobić, tym bardziej, ze bierzesz je nie ze względu na antykoncepcje, ale dla uregulowania hormonów