Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anettw

Pomoc od meza mieszkajacego zagranica

Polecane posty

Gość anettw

Witam! Przepraszam, jesli powtarzam temat , ktory moze juz tu byl , ale niestety nigdzie nie moge dowiedziec sie bezplatnie w sprawie, w ktorej mam problem. A wiec - jestem mezatka , maz jest portugalczykiem, nie zyjemy ze soba, poniewz raz mnie pobil i odeszlam, ecz nie mamy ani spearacji, ani rozwodu. Wyjechalam do Hiszpanii do pracy, teraz wrocilam i brakuje mi srodkow do zycia. Nie mamy dzieci. On pracuje we francji i zarabia ok 4 tys euro. Czy w takim wypadku istnieje jakies prawo, ze powinien mi pomagac finasowo ? Odmawia mi jakiejkolwiek pomocy mowiac , ze nie ma zobowiazan wobec mnie... Prosze o rade - czy moze jakies miejsce gdzie moglabym zasiegnac takiej informacji. Z gory serdecznie dziekuje.

Gość anettw
rozumiem, ze nikt nie wie:((((

Gość fgf
masz prawo do alimentow na siebie od meza. Idz jednak do prawnika w swoim miescie, zeby przeprowadzil za ciebie cala procedure. To co stracisz na prawnika, zyskasz otrzymujac pieniadze od meza.

Gość anettw
Witaj fgf ! Tu mam odpowiedz na pytanie zadane na dugim forum. Bardzo dziekuje :) Pozdrawiam:)

Gość a ja mamamama pytanko
a z jakiej niby racji on ma obowiązek dawać Ci kasę? rozumiem, takie prawo, taki masz przywilej, a on zasrany niby obowiązek. ale sama napisałaś - nie jesteśmy ze sobą, odeszłam. Więc jakim prawem żądasz od niego kasy? Nie wstyd Ci? On napisał słusznie - nie ma wobec Ciebie żadnych zobowiązań. Mimo, że zasrana prawo twierdzi inaczej :(

Gość anettw
Nie wyzywaj sie na mnie, bo nie wiesz jaka mam sytuacje. Nie wiesz , ze nie pracowalam dlatego , poniewaz on byl o mnie zazdrosny i po prostu teg nie chcial - w zamian mial mnie utrzymywac. Niestety sie zgodzilam.Nie napisalam tu po to, aby sie sprzeczac , tylko po to, aby zasiegnac rady, wiec z gory dziekuje osobom, ktore chca mnie tu atakowac za niemumieszczanie odpowiedzi....

Gość Jestes mloda ...
zdrową osoba i dlaczego mąż twój ma płacić tobie alimenty ? Nie ma takiego prawa Idź do pracy i pamiętaj, że w życiu najlepiej jest liczymć na siebie a nie na innych, powodzenia

Gość wawelski
a co to w Polsce nie ma fajnych facetów ? No i pokarało.