Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinnnaaaaaa

w jakiej branży otworzyć własny biznes?

Polecane posty

Gość kalinnnaaaaaa

macie pomysły?

A masz dużo kasy czy mało? Jak dużo to butik :P Jak mało to punkt ksero albo budkę z kebabem :P

Lily i myślisz, że butik to takie kokosy?? Jeśli tak to muszę Cię wyprowadzić z błędu. :)

Zależy jaki butik i gdzie :P I podałam tylko propozycje :P

Gość elao33
odziez na wage

zależy czy w małym czy dużym mieście najlepiej coś na czym zarobisz;) czyli coś czego nie ma

Gość nikt ci nie pomoże bo
nie sprzedaje się za darmo dobrych pomysłów na biznes:P

Lily, obecnie wszelkie butiki i handel to jedno wielkie bagno i nie ładowałabym się w to. Teraz lepiej inwestować w usługi. Przynajmniej mniej kosztuje Cię otwarcie takiego biznesu, bo nie musisz kupować towaru. :)

ja bym chciała prowadzić leśny bar na uboczu dużego osiedla na skraju lasu -- domek drewniany , stoły z parasolami, teren ogrodzony

Gość a co myslicie o
warsztacie samochodowym miasto sredniej wielkosci

Myślę, że warsztat jest dobrym pomysłem, tylko musisz mieć dobrych mechaników i przede wszystkim nie kantować klientów. No i otwarcie takiego warsztatu to niestety ogrone koszty.

Gość z prostego powodu
sex hazard albo narkotyki :D od wiekow wiadomo ze to najlepszy biznes :P

A tego to nie wiem bo nie siedzę w tym interesie :D Zależy też jakie autorka ma wykształcenie, co umie....

Lily, ja siedzę i wiem jak jest. :) Wiesz taki butik to niby tylko wygląda elegancko i Bóg wie co jeszcze. Potem się ludziom wydaje, że taki właściciel to ma full kasy. Niestety często są to tylko pozory. :) Teraz jest w Polsce bieda i ludzie kupują jak najtaniej. :)

Gość a co myslicie o
moj maz jest mechanikiem. Na razie ma prace ale mnie niedlugo konczy sie umowa i wiem ze mi nie przedluza i dlatego myslimy o wlasnym biznesie. nie kantuje uczciwy jest ogromnie. czesci maz hurtowni od swego wuja taniej o 40 procent. Pozostaje teren do wynajecie i wyposazenie i tak sie zastanawiam czy da sie an tym zarobic?

Gość a co myslicie o
a ma 31 lat a siedzi w tym od 14 roku zycia wiec chyba sie zna :)

Gość a co myslicie o
i czy moze sie starac o pieniadze unijne?

Dzięki :D To przynajmniej na przyszłość wiem w co się nie pakować :D

Kasa z Unii to dobra sprawa. Można dostać nawet kilkanaście zł bezzwrotnej pożyczki

ja wynajmowałam teren jednym mechanikom i nie dali sobie rady teraz wynajmuje innej firmie - mechanikom i dają sobie radę choć parę razy mnie oszukują tzn podłączyli sie do mojego źródła wody żeby myć darmowo auta swoim klientom, jak drugi raz ich na tym przyłapałam to urządziłam im taką zjebę że się mnie przestraszyli jak jest mechanikiem i chce mieć firmę to musi umieć zjednywać sobie ludzi i iść na rękę, zdobywać klientów na stałe, dobre kontakty mieć, rozreklamować sie, jedni mają klapę a do innych ustawia sie kolejka klientów

Gość a co myslicie o
kontakty ma reklama zapewniona na reke idzie tylko kurcze miejsce nie chcemy wynajmowac tylko miec cos wlasnego zeby komus nie pchac w tylek miesiecznie ladnej kasy. Eh pomyslimy

Gość kalinnnaaaaaa
mama 23 lata, jestem po ekonomii, kasy mamy sporo, a poza tym chcemy starać się o dotacje z UP i unijne. mieszkamy na wsi, ale czy w mieście czy na wsi to dla nas bez różnicy, bo do miasta mamy 13 km... moja siostra jest po farmaceutyce i myślałyśmy może o aptece, bo wiadomo, ludzie zawsze będą kupować leki... nie wiem kurczę. myślałyśmy też o domu weselnym. a to dlatego, że sama w przyszłym roku chciałam brać ślub, niestety wszystkie sale w okolicy wolne dopiero w połowie 2011 roku... w takiej sali weselnej to wiadomo, że nie tylko wesela: dyskoteki, studniówki, sala z bilardem, bar.. co o tym myślicie?

Gość gość
W medycznej. Jedyna pewna branża i ja też się na taką zdecydowałam. Otworzyłam placówkę zajmująca się profilaktyką zdrowotną i wybrałam ofertę Evitum. Polecam każdemu. Medycyna to przyszłość.

Gość gość
moze butik z odzieza albo sklep ze zdrowa zywnoscia? Tak czy siak bedziesz potrzebowala kasy fiskalnej. Dobry sprzet mozesz kupic w kozle www.koziol.com.pl/ Do tego jest w przystepnej cenie, a prawda jest taka ze bez kasy nie mozesz prowadzic sprzedazy

Gość gość
A może mobilna gastronomia? Z tego co wiem to można dostać jakieś unijne dofinansowanie na przyczepe gastronomiczna. To wydatek z reszta jednorazowy i są porządne sprawdzone firmy typu Bannert. Potem załatwienie pozwoleń, jakaś promocja i można działać. A ludzie teraz są skłonni zapłacić za dobre produkty gastronomiczne, obojetnie czy to mieso czy np. ryby.

Gość gość
Pomysłó jest multum. Mój brat prowadzi np myjnie parową. Na poczatku inwestycja w sprzet i chemie Premo a potem już mozna startowac. I interes kreci sie i to calkiem niezle, zwlaszcza w sezonie jesienno-zimowym.

Gość gość
moze piekarnia, cukiernia? Ale pamietaj ze jest taki wymog, ze jak zatrudniasz powyzej 5 osob to musisz kupic podpis elektroniczny (warszawa www.cencert.pl/Dla%20p%C5%82atnik%C3%B3w%20ZUS )