Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GIA 1

błagam o odpowiedź!!!!!

Polecane posty

WITAM ! Mam kilka pytań. Biorę tabletki antykoncepcyjne od ok. 2 lat ( przez ten czas robiłam 2-3 miesięczne przerwy i okres nie występował wtedy regularnie, spóźniał się ok tygodnia). Ostatni raz współżyłam na początku marca ( dodatkowo z prezerwatywą, choć możliwe że partner dotknął mnie w okolicach pochwy przed i po stosunku) - w marcu i kolejnym miesiącu wystąpił okres ( choć w kwietniu mniej obfity niż zwykle). Od 22 kwietnia nie biorę tabletek i teoretycznie powinnam dostać okresu 15 maja ale zwykle po odstawieniu tabletek mi się spóźnia. Czy możliwe żebym była w ciąży jeśli od marca nie współżyłam. Jedyne zmiany jakie u siebie zauważyłam to częstsze oddawanie moczu ale od ok miesiąca zażywam Capivit A + E oraz Wyciąg ze szkrzypu polnego, co podobno wpływa również korzystnie na przemianę materii. Pozostałe ewentualne czynniki które mogłyby wpłynąć na opóźnianie się miesiączki to spadek masy ciała spowodowany doborem odpowiedniego doboru odżywiania, rozpoczęcie ćwiczeń fizycznych od jakiś 2 miesięcy i bardzo duże stresy spowodowane życiem prywatnym i nauką. Czy istnieje prawdopodobieństwo żebym byłą w ciąży . błagam odpiszcie bo odchodze juz od zmyslów, wiem że najlepiej iść po test ale nie mam odwagi go zrobić

Gość Zgrzytttt kluczaaaa
mi sie spoznil 3,5 tyg. jak odstawilam tabsy.

bo ja robilam sobie przerwy co pol roku i nigdy az tyle mi sie nie spoznial

gia co my ci bedziemy prorokować idż do apteki kup test i będziesz wiedziała na czym stoisz

ja wiem ze zachowuje sie jak totalnie glupia gowniara panikara i ze pewnie wam sie nie chce czytac takich wywodow ale jestem tchorz i poprostu prosze o komentarz osoby ktore mialy podobna sytuacje lub ktore sa zwyczajnie madrzejsze w tym temacie

w trakcie odstawienia tabsów można zajść w ciażę i w trakcie ciąży niektóre kobiety nawet do trzech miesiecy mają normalnie okres, więc możesz bbyć juz w drugim lub trzecim miesiącu nawet... nie panikuj, bo to Ci nic nie da, tylko zrób sobie test :)

boje sie tego testu jak cholera bo rozstalismy sie z moim chlopakiem

TYLE ZE JA NIE WSPOLZYJE JUZ OD POCZATKU MARCA, WTEDY JESZCZE BRALAM TABLETKI, W KWIETNIU TEZ, ODSTAWILAM W MAJU

Po odstawieniu tabletek czekałam na @ 1,5 miesiąca!! Ale u każdej kobiety inaczej to wygląda...

pomysl gina, organizm musi odreagowac podobno

znam nie jedną dziewczynę którą podczas brania lub wziecia o kilka godzin, lub jeden dzień nie, własnie zaszły w ciąże a ile Ci się spoźnia okres - 11 dni- to już sporo, lepiejsprawdzić, całkiem możłiwe że to tylko stres i zmiany hormonalne po odstawieniu, ale jesli jesteś to chyba wolisz wiedzieć... skoro nie chesz być w ciąży to życzę Ci by test wyszedł negatywny i byś odetchneła z ulgą, ale nie masz co czekać bo stresując się tylko odwleczesz to co nie uniknione

sadzilam ze prawdopodobienstwo w moim przypadku jest az smieszne, liczylam na slowa typu ' nie zawracaj nam glowy bo glupoty opwiasz, to musialby chyba byc jaks cud zeby z takim zabezpieczeniem byc w ciazy' teraz to juz dopiero zaczne sie schizowac

Gość skoro współżyłaś jak brałaś
tabletki i potem miałaś normalny okres, to przestań sobie wmawiać że to ciąża teraz. Nie ma takiej możliwości!!!

zdazylo mi sie raz nie wziac tabletki ale to juz bardzo dawno temu, tak bralam o tej samej godzine, rzadko kiedy spoznilam sie godzine czy 2

2 razy okres, moze troche mniej obfity niz zwykle ale jednak okres, tlumacze sobie ze obfitosc w tym przypadku zalezala od schudniecia. wiem ze w poczatkowych miesiacach ciazy mozna miec 'okres' tylko zastanawiam sie czy to rzeczywiscie wyglada jak okres czy to tylko plamienie, przez 2 miesiace nawet mi do glowy nie przyszlo ze moge byc... od ponad tygodnia natomiast zaczelam wariowac

tak, wiem, wiem, panikara taka jestem, nie zlosccie sie dziewczeta, pewnie gdybym teraz byla po drugiej stronie to bym sobie myslala, ' co za walnieta dziewucha' , no ale niestety jestem po tej i czekam na ten okres z utesknienieml wiem ze jesli zrobie test i okaze sie negatywny nie bede w stanie psychicznie dokonczyc pewnych bardzo waznych spraw

Boze to juz nawet lekarzowi nie mozna zaufac