Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kgsgkgdfg

jak dbacie o pięty??

Polecane posty

Gość kgsgkgdfg

macie jakieś sprawdzone sposoby na gładkie i nie przebarwione pięty?? Używam różnych kosmetyków i nic. Kiedyś był taki balsam z cynamonem z AVON-u, ale już go nie produkują. On był rewelacyjny. Z gładkością u mnie nie ma problemu, ale kolor mam żółty i nie umiem się go pozbyć. Od czego to może zależeć? (przecież nie będę w pełnym obuwiu chodzić cały rok!)

Gość kgsgkgdfg
albo nikt nie dba. albo to jest problem odsobniony .. :]

Gość jojo1
ja kupiłam w Aptece taki przyrząd z żyletką do ścinania grubego,zrogowaciałego naskórka.Najpiwerw moczę nogi namydlam i ścinam, potem ścieram drobną tareczką i dobrze natłuszczam. Dodaję, że śpię w skarpetkach bawełnianych z stopami grubo nasmarowanymi kremem . Moje stopki są mięciutkie i różowe jak pupcia niemowlaka

Gość kosmetyczka21
nazywa się to omega, nie polecam, bo skóra zacznie narastać jeszcze bardziej, porządny peeling i tarka !!

Gość ja mam wielki problem
z szorstka skórą stóp,na piętach i na brzegu wielkich palców.Codziennie ścieram to pumeksem,ale i tak skóra nie jest całkiem gładka :O

Gość grenadina
dobrze wymoczyc stopy, zetrzec naskorek pumeksem, wysuszyc i po okolo 10 min zetrzec naskorek na sucho tarka do stop, ale nie metalowa, tylko taka z jakby papierem sciernym. posmarowac grubo kremem, zalozyc bawelniane skarpetki i zostawic na noc. polecam. stopy sa gladziutkie.

Gość alealealeale
tylko absolutnie żadnych ścinaków do pięt!!! no chyba,że chcesz mieć skórę tam jak nosorożec

pedikiurzystka dba o moje stopy raz na dwa tygodnie, a na codzień stosuję krem Propodia odżywczo regenerujący i to zasadniczo wystarcza.

Gość są specjalne kremy z mocznikie
one zmienjszają tendencję do rogowacenia bo włąśnei osoby z grubą skórą na podeszwach mają problem z nadmiernym rogowaceniem mocznik rozpuszcza ten zrogowaciały naskórek ale trzeba sosować te kremy regularnie jest taki z serii SVR, dość drogi ale stosuje się go raz w tygodniu lub z Scholla, ten stosować trzeba dwa razy dziennie pierwszy kupisz tylko w patece, drugi w drogerii lub markecie http://merlin.pl/Scholl-Callus-Hard-Skin-Reducing-Cream-Krem-redukujacy-zgrubienia-i-zrogowacenia-skory/hb/product/219,619665.html http://alejka.pl/lab-svr-svr-xerial-50-krem-z-mocznikiem-40-ml.html

Gość basia23456
po gruboziarnistym peelingu np solą kuchenną przetrzeć pięty cytryną ,spłukać wodą i wklepać krem nawilżający do stóp

Gość gość

Do pielęgnacji pięt wystarczy pumeks

Gość caala

Również używam pumeksu kosmetycznego do pielęgnacji pięt. Jeżeli zależy wam na dobrym i niedrogim pumeksie naturalnym to polecam wam zajrzeć na stronę www.pumeks.pl   Sama kupuję go od nich.