Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleosia_1986

wystarczy ??

Polecane posty

Gość Kleosia_1986

Kupiłam dla dziecka : 3 śliniaczki 4 czapeczki (3 wiązane a jedna nie) 6 koszulek pod kaftanik(2 biale,2 kolorowe i 2 kroszetki) 3 rampersy 3 komplety(jeden kaftanik i spioszki,drugi kaftanik,koszulka i spioszki,kaftanik i spioszki) 5 śpioszkow 9 body cztery kaftaniki 20 pieluch tetrowych 4 pieluchy flanelowe Co powinnam jeszcze dokupić ?? (te body ze 4 sztuki mam z długimi rękawami)

Gość Kleosia_1986
na początku lipca

ok 7 kaftaników 4-7 koszulek cienkich lub body krótki lub długi rękaw 3-6 śpioszków zakrywające stopy 2-4 pajacyki 2-3 cieplejsze pajacyki 2-3 czapki bez wiązania 2-3 skarpetki

Gość Kleosia_1986
wiem,że jeszcze mi skarpetek brakuje..ale boje się,że z moimi zdolnosciami zdarzy się,że kupka wyjdzie dziecku pleckami i boje się ze mi nie wystarczy tych ubranek.Narazie mam wszystko na 62,ale planuje cos dokupic na 68,zawsze mozna rekawy podwinąć.

Gość Kleosia_1986
o wlasnie..pajacykow mi brakuje..a jaka kupuic wierzchnią odzież,ja mam jeden komplet w paseczki - bluzka ala bliznaczek,sspodenki krotkie i czapeczka wszystko bawelniane oczywiscie .

To może kup parę pół śpiochów ( sam dół), ja z kaftaników w ogóle nie korzystałam ani z koszulek, body jak coś to zawsze możesz dokupić przecież później:) Na teraz wygląda lista ok

Gość Kleosia_1986
56 nie kupuje.......chetnie przezytamten zestaw poscielowy i kosmetyczny - bo jak narazie tego mam skąpo

Gość Kleosia_1986
a te śpiochy bezuciskowe wogole trzymają sie na dziecku..ja slyszalam od mamy,że to niepraktyczne,ale nie wiem

jeśli mogę wam coś napisać ze swojego doświadczenia to lepsze są body niż te kaftaniki. Kaftanik pod śpiochami marszczy się i wyciąga cały czas. Body natomiast zapina się pod pupą i jest git. Ja nie używałam kaftaników wcale. Zakładałam body i na to śpioszki a teraz to same body i skarpetki ubieram dziecku.

2 bawełniane kocyki na zimę śpiwór 2-3 poszewki na kocyki 2 podkłady ceratowe 2-3 prześcieradła kilka pieluch flanelowych 10 pieluch tetrowych ochraniacz na szczeble nie zaleca sie kupowania zbyt dużo pieluch jednorazowych bo mogą uczulać, najbardziej uczula pampers położna chwaliły belle happy

Gość Kleosia_1986
ja tez mysle,że body są lepsze od ych kaftanikow,ale uleglam tym pieknym aplikacjom i kupilam..na szczecie nie są zbyt drogie :P

aha i jeszcze jedno. Nie kupuj z wzorami takimi wyszywanymi (tzn. że np pod wzorem jest naszyta specjalna delikatna łątka żeby dziecko nie uwierało). Ja takie miałam i po jednym praniu w pralce te delikatne naszywki odpadają...no i zostaje szorstki materiał:-o

Gość Kleosia_1986
Franka - ja kupilam z belli,kupowalam przez internet a tylko te pieluchy mial sprzedawca od tych ubranek.Poszewki bedzie mialo jedne,poniewaz jest lato i kolderka bedzie tylko gdyby bylo bardzo zimno.Kocyk mam jeden,drugi planuje dokupic,w spiworek tez chce sie zaobatrzyc,natomiast co do rozka jeden z frotki mam,brakuje mi bawelnianego tylko

kosmetyki: nieperfumowane mydełko 2 myjki frotte na rękę 2 ręczniki z kapturem albo zwykłe duze parafina ciekła lub oliwka dla niemowląt zasypka lub mąka ziemniaczana alantan lub linomag szczotka do włosów niezbyt miękka i ze sztucznego tworzywa (to mnie dziwi) nożyczki z zaokraglonymi końscówkam proszek do prania wczoraj byłam u alergologa bo mam alergie i zapytałam sie co kupić więc: oilatum soft butelki lepiej szklane niż plastikowe lovella mleczko do prania chustki używać tylko w trasie lub w gościach a tak pupe myć pod kranem to są cenne informacje gdy sie ma dziecko alergiczne a moje na pewno będzie :(

Gość Kleosia_1986
Igiełka,ja mam nadruki..ubranka bedą prane ęcznie wiec mysle,że mi nie wyblakną.

Gość Kleosia_1986
szczotki nie posiadam niestety,podobnie jak mydelka - kupilam plyn nivea baby sensitive,myjki zastąpilam gąbeczką ale nie wiem jak ona się sprawdzi.

oilatum soft jest wspaniałe. Polecam. Tyle że bez zapachu.Chociaz drogie i ja teraz używam nivea baby sensitive.

Gość Kleosia_1986
ręcznie - uwazam ze ubranka zostaną lepiej wyplukane,a po drugie mysle,że piorącręcznie nie będą one wyglądały jak szmaty..jaa mam dziwną pralke,jak biore 700 albo 1000 obrotow ubrania wygladają tragicznie.

\"bodów\" bedziesz zuzywac mega ilosci, to kupa bokiem poleci to sie ssika, uleje, poleje ja przebieralam mojego smyka na poczatku 5 razy dziennie i wydawalo mi sie ze mam duzo a i tak mialam za malo, body kup mniejsze bo 62 sa duze na noworodka i beda na nim wisialy a lepiej niech trzymaja solidnie pieluche bo napewno i ona bedzie za duza i bedzie bokiem wszystko wylatywac

Gąbki nie polecam bo jest mimo wszystko za szorstka dla skórki jak pergaminek delikatnej. Ja myłam delikatną ściereczką a teraz ręką ale już ma rawie 3 miesiące. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.

Gość Kleosia_1986
aha i ubranka djaje mamie i ona je upierze,nie ja..a w domu nie,dlatego że mam remont i nawet nie mialabym gdzie ich wywiesic.

ja przez alergię też drogich kosmetyków używam więc na dziecku nie będę oszczędzać :) co do prania to myślę ze jak się nastawi więcej płukań w pralce to lepiej będzie niż ręcznie poza tym lepiej dziecku ten czas poświęcić a nie praniu :)